facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Honda Civic Tourer 9 gen

Splošne informacije, mnenja, izkušnje in podobno na temo Honda.

Moderator: Blue Angels

Re: Honda Civic Tourer 9 gen

OdgovorNapisal/-a format » 01 avg 2014 17:14

Še en prispevek s strani ekipe SIOL.
http://www.siol.net/avtomoto/testi/avto ... -dtec.aspx
Uporabniški avatar
format
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

OdgovorNapisal/-a format » 15 avg 2014 14:36

Uporabniški avatar
format
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

OdgovorNapisal/-a Primoz » 16 avg 2014 19:27

Ni dvoma, da je to dober avto, nadpovprečen v povprečnem ena šest razredu, kjer mene ne navduši noben avto, sploh če je dizel. Nekako civic v tej varianti je must have, po drugi strani pa so danes v modi drugačni avti, majhni terenci, enoprostorci, križanci, ki na različne načine ponujajo mal drugačno izkušnjo. Potem pa je tukaj še cena, ko primerjaš to z odhajajočim mondeom ali superbom, je to druga klasa avta. Pa še ni ne vem kako lep, dizajn je kot bi se mal sam s sabo kregal. Mi je pa všeč avtomagazinov test, kjer daje vedeti o mehaniki, ki zna biti dolgoživa.

Pa nočem biti preveč kritičen do honde, najbolj butast avto v tej klasi mi je octavia, ki pa je sploh precenjena
Uporabniški avatar
Primoz
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a earnhardt » 16 avg 2014 21:54

Pocakaj na Hondo Vezel oziroma pri nas bo verjetno HR-V, kot jo zacnejo prodaja v Indoneziji kmalu :)

Glede Octavie imam drugacno mnenje. Mislim, da se za denar precej dobi. Poglej, avto dolg skoraj kot A4, MQB podvozje, mehanika in motorji enaki tistim, ki so v Audijih in VW, hkrati pa cca 10-15% cenejsa od Golfa, ce gledas enako opremljen avtomobil.

Civic tourer mi osebno ni vsec. Videl in sedel sem vanjo v Frankfurtu lani. Pelje se enako kot trenutni Civic -> to pomeni, da je precej glasna. Poleg tega spredaj sedis res previsoko (tudi, ko je sedez cisto nizko). Teste, ki ste jih uporabniki prilimali zgoraj bom prebral kmalu. Me zanima, ce je tudi njih to motilo.

Ce bi kupoval Civica, bi definitivno kupil bencinskega :) :rockon: :rockon: :rockon:
Uporabniški avatar
earnhardt
Uporabnik

Kraj: Postojna

OdgovorNapisal/-a Filko » 17 avg 2014 00:10

octavija tudi če kao ni dolga kot a4, je vsaj v notranjosti 1x bolj prostoren. še A6 ki je kao velik avto 4 ljudje se vozijo kot v škatli. imeli smo 3 octavije in za ta denar je bil daleč najboljši nakup. kar se zdaj prodaja je samo 2.0tdi in RS kaj vredna, ostalo pa je bolj porazno.
ta civic ni napačen in seveda je samo za tiste ki si ga zares želijo. če bi imel 26k€ za avto, to sigurno ne bi bil civi. pač, zmeraj je bil precenjen.
Jupi :)
Uporabniški avatar
Filko
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a earnhardt » 17 avg 2014 11:08

Kaj bi pa kupil za 26k?

Jaz sem recimo presedlal lani na 320d sportline z m paketom. Zadeva je sicer obcutno drazja od 26k, ampak bi rade volje vzel accorda, ce bi lani ze bil novi model

Nikoli pa npr v tem trenutku ne bi dal 33k eur za 6 let star model accorda....
Uporabniški avatar
earnhardt
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Filko » 17 avg 2014 12:43

vsakemu je včeš drugi avto tko da kar bom rekel je zelo na splošno vzeto. recimo da si želiš avto z veliko prostora in dobrim motorjem bi kot že prej povedano, vzel octavijo RS ali 2.0tdi elegance oprema.
recimo:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8586560&show=1&avto=%8Akoda%20Octavia%20Combi%202.0%20TDI%20Elegance
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7828624&show=1&avto=%8Akoda%20Octavia%202.0%20TSI%20RS

Meni ni ravno najlepši avto, vem pa da je dober. ali pa ta:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8746806&show=1&avto=%8Akoda%20Superb%20Combi%202.0%20TDI%20Ambition
ni ga avta z večjim prtljažnikom. na zadnji klopi pa sediš ko car. Morali so pa ga narediti grškega kot je audi, zato da ne bi bil prevelika konkurenca!
razen lepote, mislim da so dobre alternative hondi.
Uporabniški avatar
Filko
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a fafnznabl » 17 avg 2014 16:14

Filko, prosim ne bodi echt slovencelj z VAG grupo in TDi motorizacijo :kaj: Ne rečem da je zanič avto, vendar nekateri imamo raje avto, na katerem ne piše TDi....Pa čeprav ima za podoben denar precej manj konjev.
CRV
Uporabniški avatar
fafnznabl
Uporabnik

Kraj: Lj. Vič

OdgovorNapisal/-a Filko » 17 avg 2014 17:32

nisem jaz noben ehte slovenec ki gleda samo za vag grupo. to bi lahko razumel iz prvega stavka v mojem postu, a ne... pa tudi bolj kot ne sem odgovarjal unemu nad tabo.
Uporabniški avatar
Filko
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a earnhardt » 17 avg 2014 22:33

Da ostanemo pri temi. Ima kdo tourerja? Izkusnje?
Uporabniški avatar
earnhardt
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a agerg » 18 avg 2014 22:49

No pa še mal ostanmo izven teme :)
Jaz sem prešaltal na VAG. In sicer na šodino velikanko karavanko :) super?B :)
Pa zadej ne piše TDI. Da ne omenjam poezije o dsg menjalniku.

Sem iskal primernega accorda pa sem po pol leta obupal in sem slucajno narajmal na superba z motoriko in opremo dokaj meni pisano na kožo. Sem pač malo bolj zahteven glede tega in sem zato več kot pol leta iskat avto. Sem že skoraj naročil novega, pol je pa tole padl vmes :)

Lahko sicer povem, da je avto super. Priznam pa da je accord l. 2006 v notranjosti za moje pojme boljš narjen. Da ne govorim o gepku na štrom! Tukaj so japonci doktorji v primerjavi z nemci. El. Prtljaznik mi je bil pogoj zato ga na superbu imam a to ni niti priblizno pol tolk uporabno in dobro narejeno kot na accordu! To lahko povem iz prve roke, ker sem oboje imel.

Na superbu ne mores zapret prtljažnika drugace kot z tipko v prtljaznih vratih! Wtf? A ni ravn fora ta, da zaprem s kljucem, ko se nabašem stvari v roke se zaprem s kljucem in grem. Pri superbu moram pa zlozit na tla, zapret in iz tal pobrat in pol naprej. To mi je res hiba....amapak sem nekako našel rešitev, ki sicer nekaj stane a bom preživel. :)

Me pa firbec matra kaksen bo kaj nov accord. Samo cene accordov so pa res precenjene. Sploh ce vidis da motorika ni ravno višek tehnologije. Zal ga ocitno vag z TSI-jem in DSG-jem močno prekaša, ceprav mi je accord lepši. Ima pa superb zato bistveno več prostora.

Zdej pa lahko nazaj k prvotni temi :)
Uporabniški avatar
agerg
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Primoz » 20 avg 2014 09:20

earnhardt je napisal/-a:Kaj bi pa kupil za 26k?

Jaz sem recimo presedlal lani na 320d sportline z m paketom. Zadeva je sicer obcutno drazja od 26k, ampak bi rade volje vzel accorda, ce bi lani ze bil novi model

Nikoli pa npr v tem trenutku ne bi dal 33k eur za 6 let star model accorda....

V tem razredu je mondeo najboljši nakup (1.6 ecoboost ?? :-)), sicer bi pa kupil Mazdo6 (tale obvezno dizel, tašvoh bo dost, druga stopnja opreme čist dost), oba sta razred višje in se odlično peljeta, Mazda izgleda vrhunsko, medtem ko so pri civicu sper naredili nekaj na pol, če komentiram octavijo, tam so imeli pa le še ravnilo v dizajnerskem oddelku, no vsaj pri sedežih imajo pri hondi še nekaj ergonomije, tukaj so čehi res čehi (pa jih ne mislim žalit, ker bomo kmalu mi za njih čehi)
Uporabniški avatar
Primoz
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a earnhardt » 20 avg 2014 22:16

Ok Forda osebno ne bi kupil, pa ce bi mi zile rezali. Hondin menjalnik je zakon. Imam BMW F30 z M paketom in SportLine paketom in adaptivnm podvozjem in oh in sploh ampak - menjalnik je pa ... ne vem no, ne bom komentiral - in ja - pljuvam v lastno skledo. Punca v rikverc skoraj ne more prestavit (kar je v bistvu fajn, ker ne vozi dosti avta lol), v resnici pa "springy" menjalnik dalec slabsi od Hondinega 6brzinca. Enako z menjalniki od VAG in Audi in ne vem kaj vse.

Glede DSGjev se strinjam - v USA ze ponujajo dual clutch in bje da je odlicen :)

Pa se vprasanje za vse. S katerim avtom boste imeli manj stroskov pri prevozenih 300.000 km? :)
Uporabniški avatar
earnhardt
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a zsoru » 21 avg 2014 06:05

earnhardt je napisal/-a:Pa se vprasanje za vse. S katerim avtom boste imeli manj stroskov pri prevozenih 300.000 km? :)

... edino pametno, med vsemi napisanim v vseh postih ... :yes: s Hondo :wink:
Civic 1,5 T, FC101, Exe 18' ex.
CRV 1.6 4x4 RE6,Exe. 16' ex
Accord 2.2 CU3 Exe. Plus, 09' ex
CRV 2.0 avt. Eleg. LPG, 09' ex
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
Uporabniški avatar
zsoru
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a earnhardt » 21 avg 2014 10:00

No, zdej pa nazaj k temi :)

Jo kdo ima? Kaksne izkusnje? Plusi, minusi?
Uporabniški avatar
earnhardt
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Primto » 21 avg 2014 13:33

[quote="zsoru"][quote="earnhardt"]Pa se vprasanje za vse. S katerim avtom boste imeli manj stroskov pri prevozenih 300.000 km? :)[/quote]

... edino pametno, med vsemi napisanim v vseh postih ... :yes: s Hondo :wink:[/quote]

Mogoče res, ni pa nujno, kolega ima kar nekaj problemčkov z accordom (turbina, zaklepanje, zavore ....), Ford mondeo od drugega kolega se je pokazal , tko da danes je vse skupaj tam tam nekje. Honda ima boljši menjalnik in motor, Ford ima precej boljše podvozje ...
Uporabniški avatar
Primto
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a earnhardt » 24 avg 2014 18:35

Kot sem ze prej rekel oziroma se je tema razvila - to each their own - to se Hondina kampanija iz 2011 pravi

http://theinspirationroom.com/daily/pri ... zombie.jpg

Skratka - Prava Honda je Bencinska Honda - brez turbin, brez dizla. VTEC + odlicen menjalnik + odlicen volan in vodljivost. Ali pridem skozi ovinek pol sekunde hitreje z Mondeom me zato sploh ne tangira :)
Uporabniški avatar
earnhardt
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Fazer8 » 25 avg 2014 12:25

Tole je pa hitro: nov sprednji del ....

http://www.carscoops.com/2014/07/scoop- ... er-as.html :shock:
Uporabniški avatar
Fazer8
Uporabnik

Kraj: Dž.

OdgovorNapisal/-a Primoz » 25 avg 2014 12:49

earnhardt je napisal/-a:Kot sem ze prej rekel oziroma se je tema razvila - to each their own - to se Hondina kampanija iz 2011 pravi

http://theinspirationroom.com/daily/pri ... zombie.jpg

Skratka - Prava Honda je Bencinska Honda - brez turbin, brez dizla. VTEC + odlicen menjalnik + odlicen volan in vodljivost. Ali pridem skozi ovinek pol sekunde hitreje z Mondeom me zato sploh ne tangira :)

S tole definicijo: VTEC + odlicen menjalnik + odlicen volan in vodljivost se popolnoma strinjam, je blo pa to desetletja nazaj in danes očitno te performanse niso nič kaj posebne.

Pa včasih smo šli hitro skozi ovinke s Hondami, zdaj ko pa Honde niso več konkurenčne, pa to ni več pomembno. Pelji Mazdo3, pa boš videl kakšna bi morala biti Honda, ampak tam meni fali edino turbo motor, TSI like, če crkne ali ne, nevem

Pa še glede na novice o faceliftih je očitno, da nekdo ni dobro pogledal avtomobila, preden so ga ven dali. Podobno se dogaja s Subarujem, še enim vrhunskim avtom, ki kar bledi.
Uporabniški avatar
Primoz
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a smarty » 27 avg 2014 21:04

Jaz imam namen kupiti Civic Tourerja Lifestyle opremo. Peljal sem se že na testni vožnji in sem navdušen glede poskočnosti 1.6 motorja, velikosti prtljažnika, ker imam 3 mulce :) ter porabe. Sedim nekako OK not... sicer bolj utesnjeno kot sedaj v Pathfinderju :) mal bo težka se spet navadit, da bo treba pazit kamne pa pločnike ampak se bom... sej pred tem sem imel pa Civic Sport 2.2 07 letnik pa mi je bil top glede zmogljivosti motorja in notranjost pa sploh za tiste čase vse tako vesoljsko :)

Edin kar me mal moti je da moraš kupit top opremo če hočeš xenone oz pri predzadnji opremi kot dodatek z navigacijo... Jao... to bi mogl met že pri vsaj srednji opremi te xenone, ker sem že od zmeraj navajen in nočem na klasiko :) pa kako ozvočenje bolj dobro bi blo lahk tud not že kej kot extra... ker tale 320W al kok je že sem bral, da je vse skp bl bogo... :)

Drugače se pa odločam za nov avto ampak na začetku sem hotel iz terenca presedlat na SUV-a ampak ni uspelo. Vse tiste, ki sem jih poizkusil me je nekaj motilo. Preizkusil sem Sorento, Sportage, Volvo xc60, CR-V, Outlander, Peugeot 508 karavan, Opel Isignia, RAV4... vse to sem preizkusil in na koncu pristal na Civicu Tourer. Nekako med SUV-i mi je najbol všeč bil CR-V glede motorja ter udobne vožnje ampak tukaj me je pa oddaljenost od tal motila ter njihov pogon, ki na žalost ni briljanten :)
No zdej že nakladan... sporočim kako bo, ko dobim Civica... upam, da se ne premislim do drugega tedna :) pa upam, da res ne bo drugo leto facelift... k potem raje počakam matr :)
Be happy
Uporabniški avatar
smarty
Uporabnik

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Splošno

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost