facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Novi ZR-V

Splošne informacije, mnenja, izkušnje in podobno na temo Honda.

Moderator: Blue Angels

Re: Novi ZR-V

OdgovorNapisal/-a Akul » 15 jan 2024 21:21

portos je napisal/-a:Jaz sem gledal navadnega hibrida AWD, ne plugin. Za opremo mi je precej vseeno, ker že osnovni imajo dovolj. Po uradnem ceniku so okol 42k cena.

Če ti je za ceno vseeno, je ZR-V vseeno cenejši, ker je ELEGANCE 41k.
Vsekakor je Honda lepša.
Uporabniški avatar
Akul
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a portos » 15 jan 2024 21:59

made-in-japan je napisal/-a:Če bi sam kupoval SUV-a za 60k eur, bi vzel mazdo cx-60 z 3.3 V6 dizlom. Verjetno še eden zadnjih pravih strojev, predno evropa gre na el. hibridno žalost.

Pri meni pride vpoštev samo bencin ali hibrid. Dizel odpade, ker imam 80% vožnje mesto/regionalke 20% ac. Za opremo mi je precej vseeno, ne za ceno Akul.
Honda Civic 1.8 i-VTEC Type S
Honda Civic 1.5T Sport
Honda Jazz e:HEV
Uporabniški avatar
portos
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a pilot-civic » 16 jan 2024 13:28

Akul je napisal/-a:
RAV4 je 62.750eur + barva + verjetno še kaj in bo hitro cena 63.500 ali celo 64.000eur. Meni preveč. Za bistveno manj denarja oz. skoraj pol cene se dobijo odlična vozila ( enakih velikosti), prav tako 4x4, avtomatik, usnje in vsa oprema. Sem naredil malo matematike, če kupim bencinski avtomobil, ki pije 10-12l ( suv z 4x4, velikosti kot RAV4 ali CRV z več opreme), je cena 20-25k eur nižja in nikoli ne morem porabiti razlike denarja v gorivu.

Dejstvo pa je, kaj hočemo voziti in kaj dejansko potrebujemo. Ni nam hudo, dokler gledamo avtomobile 40k plus :D

rav4 plugin se zacne od 49.000 s popusti naprej verzija z vso opremo, ki ze ima biserno barvo in nimas vec kaj dodat je 57.000. Nevem kje si dobil 62.000?? za ta denar dobiš že lexux verzijo NX...

kakorkoli point je v tem, da je honda povsem nekonkurenčna pri hybridih. Že samo to, če kupim corollo imam na izbiro 1.8 ali 2.0 motor, če kupim rav 4, ki je večji in težji dobim temu primeren hibridni sklop z 2.5 motorjem. (poleg klasičnih motorjev, pri hondi pa je samo en in edini)
Pri hondi pa povsod tlačijo en in isti motor, ki je za civica soliden, za ZR-V sprejemljiv, za CRV pa premalo močan in povrh vsega na prodajno ceno avtomobila totalen nateg(ok HR-V, Jazz, ampak tam je še bistveno manj zmogljiv). Pa vozim hondo 17 let, ampak naslednji avto več žal ne bo honda in mislim, da še nekaj časa ne bo.
Uporabniški avatar
pilot-civic
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Akul » 16 jan 2024 13:56

pilot-civic je napisal/-a:
Dejstvo pa je, kaj hočemo voziti in kaj dejansko potrebujemo. Ni nam hudo, dokler gledamo avtomobile 40k plus :D

rav4 plugin se zacne od 49.000 s popusti naprej verzija z vso opremo, ki ze ima biserno barvo in nimas vec kaj dodat je 57.000. Nevem kje si dobil 62.000?? za ta denar dobiš že lexux verzijo NX...

kakorkoli point je v tem, da je honda povsem nekonkurenčna pri hybridih. Že samo to, če kupim corollo imam na izbiro 1.8 ali 2.0 motor, če kupim rav 4, ki je večji in težji dobim temu primeren hibridni sklop z 2.5 motorjem. (poleg klasičnih motorjev, pri hondi pa je samo en in edini)
Pri hondi pa povsod tlačijo en in isti motor, ki je za civica soliden, za ZR-V sprejemljiv, za CRV pa premalo močan in povrh vsega na prodajno ceno avtomobila totalen nateg(ok HR-V, Jazz, ampak tam je še bistveno manj zmogljiv). Pa vozim hondo 17 let, ampak naslednji avto več žal ne bo honda in mislim, da še nekaj časa ne bo.[/quote]

Ceno za RAV4 sem našel na AVTO.NET

Se strinjam da je Honda podhranjena z motorji. Ampak zanimivo, samo v EU. Drugje po svetu, je paleta bistveno širša. Sprašujem se, ali zaradi direktiv EU in teh emisij ali zato ker je EU tako mali trg, da se Hondi totalno hebe za njega. Glede na prodane številke, ko smo zadnjič primerjali z ZDA, se dejansko v EU skoraj nič ne proda. Mogoče si pri Hondi mislijo, da tapravi ljubitelji Honde bodo kupili kar bo na voljo in so se pač samo za hybrid v EU odločili.
Drugih vozil je poplava, sem prepričan da bo vsak našel nekaj zase. Tudi sam imam že 8 hondo v 18 letih in se bom s težkim srcem poslovil. Ampak se bo kot kaže treba.
Uporabniški avatar
Akul
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Akul » 16 jan 2024 13:57

Akul je napisal/-a:

Pri hondi pa povsod tlačijo en in isti motor, ki je za civica soliden, za ZR-V sprejemljiv, za CRV pa premalo močan in povrh vsega na prodajno ceno avtomobila totalen nateg(ok HR-V, Jazz, ampak tam je še bistveno manj zmogljiv). Pa vozim hondo 17 let, ampak naslednji avto več žal ne bo honda in mislim, da še nekaj časa ne bo.

Ceno za RAV4 sem našel na AVTO.NET

Se strinjam da je Honda podhranjena z motorji. Ampak zanimivo, samo v EU. Drugje po svetu, je paleta bistveno širša. Sprašujem se, ali zaradi direktiv EU in teh emisij ali zato ker je EU tako mali trg, da se Hondi totalno hebe za njega. Glede na prodane številke, ko smo zadnjič primerjali z ZDA, se dejansko v EU skoraj nič ne proda. Mogoče si pri Hondi mislijo, da tapravi ljubitelji Honde bodo kupili kar bo na voljo in so se pač samo za hybrid v EU odločili.
Drugih vozil je poplava, sem prepričan da bo vsak našel nekaj zase. Tudi sam imam že 8 hondo v 18 letih in se bom s težkim srcem poslovil. Ampak se bo kot kaže treba.[/quote]
Uporabniški avatar
Akul
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a xsajkox » 16 jan 2024 15:30

sportman333 je napisal/-a:Poraba je pa res na hard, take jaz na Accordu nimam....za CRV sem prepričan, da ima prešvoh motor, tako da za tako veliko škatlo bi rabil 250km....smo že velikokrat ugotavljali, da ima Honda premalo motorne izbire....no vsaj za CIVICa je teh 184 zadosti....po drugi strani pa pol drug ekstrem s CTR in kdo rabi 320+konjev :lol:

Js mam CTR-a in včasih rabiš več kot 320 konjev hahaha :D po domače povedano nikoli ni dosti :rotfl: :shock:
Osebno meni je nov ZRV znotraj kul, spredi dokaj, ozadi pa mi zgleda neki hecno napijen. Malo me moti da je Honda šla na to okroglo obliko, se mi zdi da je prejšna generacija CRV-A ki bila malo našpičena dosti bolj všeč... Je pa fajn vidat da je kak nov model v Evropi pa čeprav ta "smotani" SUV. Upam da kaže to na neke boljše cajte pa da dobimo nazaj Accorda... :D
Honda Civic 1.5 Eko 2000
Honda Crx Del Sol 1.6 Vti 1993
Honda Accord 2.0 2010
Honda Civic 1.4 Bingo Zverina
Honda Civic 2.0 Type R 2017
Uporabniški avatar
xsajkox
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a sandi_honda » 16 jan 2024 15:34

portos je napisal/-a:Tako kot ti Akul, grem tudi jaz na visji avto. Ampak izgleda da se bom poslovil od honde in grem na Toyoto (RAV4).

Točno to, nekako so mi hybridi vedno bolj zanimivi predvsem plugin, ampak cenovno in tehnološko je honda daleč zadaj.

Ne bo držalo sodeč po tem:

https://www.youtube.com/watch?v=Fg3W-qzZJrg
https://www.youtube.com/watch?v=sP6Pp2RTTJg
Uporabniški avatar
sandi_honda
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a sandi_honda » 16 jan 2024 17:52

Uporabniški avatar
sandi_honda
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a pilot-civic » 16 jan 2024 18:42

Točno zgornji video sem gledal nekaj časa nazaj, na kratko pove to kar sem že sam rekel, toyota ima bolj zanesljiv hybrid, marsikatera rešitev je rezultat dolgoletnih izkušenj in preteklih napak, sicer za hondin pravi, da je za vožnjo bolj uglajen, ampak precej bolj kompleksen (sistem zaviranja, sistem sklopk v menjalniku, po drugi strani klasičen prenos s kardanom pri 4x4 verziji namesto dodatnega elektromotorja kot je to pri toyoti) . Dejstvo pa je, toyotin je bolj varčen in PRECEJ močnejši. za primerjavo rav 4 plugin ima od 0-100 le 6 sekund... Sem pregledal ogromno tega in zaključek je vedno enak, žal,... Recimo vizualno in pa sploh notranjost mazde CX-60 je meni izredno lepa, samo kaj ko ima njihov hibrid pri prazni bateriji zelo visoko porabo. Glede hibridov pač redko kdo do kolen seže toyoti...
Uporabniški avatar
pilot-civic
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a sandi_honda » 16 jan 2024 21:54

Pove, da sta to z naskokom najboljša hibrida, a da je toyota vseeno za odtenek boljša od honde kar se tiče zanesljivosti. Honda pa ima nekoliko bolj prefinjeno vožnjo. Pove, da za kateregakoli se odločiš, ne moreš zgrešiti, ker sta oba odlična.

Se pa npr pri toyoti corolla primerja z hondo civic in so v primerjavi z toyoto GT pospeški tam tam:
https://youtu.be/lyPgn_L4nHw?si=Zp3K5IM7Y11v1KK4
Uporabniški avatar
sandi_honda
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a sportman333 » 17 jan 2024 11:13

made-in-japan je napisal/-a:Če bi sam kupoval SUV-a za 60k eur, bi vzel mazdo cx-60 z 3.3 V6 dizlom. Verjetno še eden zadnjih pravih strojev, predno evropa gre na el. hibridno žalost.

hmmmm, mazda dizel, jaz ne bi šel v to :D ; vsaj kar spremljam malo mazdo so imeli prejšnji skyactive dizel motorji kar velike težave (predvsem 2013-2018), zdaj ali so jih odpravili z novejšimi verzijami ali ne....ampak kar spremljam je pri mazdi najbolj zaneslji klasični atmosferc 2.5 (no tudi za to novo generacijo 2.0 X186 za enkrat nisem slišal kakih velikih težav), tako da pri mazdi , če bi izbiral sam bi se zagotovo držal bencinarja....
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabniški avatar
sportman333
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a sportman333 » 17 jan 2024 11:29

sandi_honda je napisal/-a:Pove, da sta to z naskokom najboljša hibrida, a da je toyota vseeno za odtenek boljša od honde kar se tiče zanesljivosti. Honda pa ima nekoliko bolj prefinjeno vožnjo. Pove, da za kateregakoli se odločiš, ne moreš zgrešiti, ker sta oba odlična.

Se pa npr pri toyoti corolla primerja z hondo civic in so v primerjavi z toyoto GT pospeški tam tam:
https://youtu.be/lyPgn_L4nHw?si=Zp3K5IM7Y11v1KK4

:zakon: , tudi Honda je na področju hybrid tehnologije tudi že kar dolgo prisotna, tako da ni novinec, kot ostale EU znamke....kar je mislim da je realno in dokazujejo tudi re-view-ji, Honda se enostavno bolje pelje kot Toyota (in za moje pojme, če primerjam npr. Hondo in Mazdo, je Honda bistveno boljše do-delana znotraj, boljši materiali.... Toyote še nisem vozil, ker mi je notri enostavno "grda" sploh s to veliko prestavno ročico pri avtomatiku :nene: , čeprav so jo sedaj v zadnji verziji malo polepšali, je pa ta Corolla zunaj zelo všečna...)
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabniški avatar
sportman333
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Akul » 17 jan 2024 14:23

sportman333 je napisal/-a:
Toyote še nisem vozil, ker mi je notri enostavno "grda" sploh s to veliko prestavno ročico pri avtomatiku :nene: , čeprav so jo sedaj v zadnji verziji malo polepšali, je pa ta Corolla zunaj zelo všečna...)

Toyota je zunaj in predvsem znotraj grozna. Lahko ima 10x boljši hybrid kot Honda pa je nebi kupil.
Uporabniški avatar
Akul
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a matko37 » 17 jan 2024 14:34

Mene pa zanima splošno nekaj o teh hibridih. Hibrid zna (če se motim, me popravite) zelo kmalu po zagonu obrate nabiti precej visoko (tudi če ga ne stiskaš). A to ne škodi hladnemu motorju, da ga tako zavrti?

Nekarete znamke imajo celo turbino na motorju in ti ga hladnega nabije ali pa takoj ko ga vročega tiščiš na AC in spustiš pedalko, lepo ugasne....
Honda Civic 2008 1.8 SPORT 103 kW i-VTEC
Uporabniški avatar
matko37
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Akul » 17 jan 2024 15:03

matko37 je napisal/-a:Mene pa zanima splošno nekaj o teh hibridih. Hibrid zna (če se motim, me popravite) zelo kmalu po zagonu obrate nabiti precej visoko (tudi če ga ne stiskaš). A to ne škodi hladnemu motorju, da ga tako zavrti?

Nekarete znamke imajo celo turbino na motorju in ti ga hladnega nabije ali pa takoj ko ga vročega tiščiš na AC in spustiš pedalko, lepo ugasne....

Jaz na svojem CIVIC-u nisem opazil da bi vozilo nabijalo obrate.
Uporabniški avatar
Akul
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a sportman333 » 17 jan 2024 16:47

matko37 je napisal/-a:Mene pa zanima splošno nekaj o teh hibridih. Hibrid zna (če se motim, me popravite) zelo kmalu po zagonu obrate nabiti precej visoko (tudi če ga ne stiskaš). A to ne škodi hladnemu motorju, da ga tako zavrti?

Kot tudi CIVIC nima turbo motorja pri hybrid-u.
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabniški avatar
sportman333
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a pilot-civic » 17 jan 2024 21:35

Akul je napisal/-a:
sportman333 je napisal/-a:
Toyote še nisem vozil, ker mi je notri enostavno "grda" sploh s to veliko prestavno ročico pri avtomatiku :nene: , čeprav so jo sedaj v zadnji verziji malo polepšali, je pa ta Corolla zunaj zelo všečna...)

Toyota je zunaj in predvsem znotraj grozna. Lahko ima 10x boljši hybrid kot Honda pa je nebi kupil.

Glede tega se precej strinjam, ampak tudi toyota ni tako grozna, ko malo požreš ponos :) Toyota na splošno je znamka,
ki zelo redko daje nek WOOOW faktor, sem bil pa izredno pozitivno presenečen pri testni vožnji RAV4, daleč od tega, da se pelje slabo in tudi zmogljivost je nad pričakovanji.Notranjost tudi ni da te na rit vrže ampak materjali so solidni.. Imel bi CRV plugin s toyotinim motorjem s 306HP, ampak žal bo treba naredit kompromis in bom zelo verjetno vzel RAV4...
Uporabniški avatar
pilot-civic
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Akul » 18 jan 2024 08:38

Glede tega se precej strinjam, ampak tudi toyota ni tako grozna, ko malo požreš ponos :) Toyota na splošno je znamka,

Ne vem zakaj bi moral požreti ponos, če kupiš Toyoto:?: Toyota je vrhunski avto, ampak vizualno grd. Ponos požreš, ko greš na znamko, ki nima takšnega slovesa, kot bom naredil jaz in šel na Ssangyonga. Ampak jaz osebno vem da so to vrhunska vozila. Kaj si pa drugi mislijo je pa meni vseeno.
Uporabniški avatar
Akul
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a eljuero » 18 jan 2024 19:59

Kako pa kaj s prodajo tega Kitajca? Tudi to se vzame v račun pri nakupu avta.
Uporabniški avatar
eljuero
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Akul » 18 jan 2024 21:05

eljuero je napisal/-a:Kako pa kaj s prodajo tega Kitajca? Tudi to se vzame v račun pri nakupu avta.

Hitro si kategoriziral avto v kitajca. Daj malo preveri podatke predno klobasaš neumnosti. Pa tudi če bi bil kitajc, mene to ne moti, ker kitajci imajo vlak ki gre 600km/h, naši vlaki imajo pa enako ali celo slabšo hitrost kot v času Marije Terezije.
Avti so dobro opremljeni, s solidnimi motorji ( Korandota je celo Komotar minuta pohvalil), pa moj foter ima že sedaj drugega. Prvega 5 let brez tezav, sedaj Korandota že drugo leto z vso opremo, avtomatik, 4x4 za 28k tudi brez težav. Sem vozil Korandota oz. se grem vedno zapeljat ko mam možnost, ker je odličen avto.
Predvsem pa ni kitajc, če je kdo sedaj kaj bolj pomirjen.
Uporabniški avatar
Akul
Uporabnik

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Splošno

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost