Uporabnik
Re: Izkušnje s HONDO na LPG
30000 km . Računa pa okoli 150 eur. Ostali 20 kkm med 20 in 30 eur. Prins garancija 5 let. Ostali od 2 do 5 let. Sigas AGC, 2 leti.
Civic 1,5 T, FC101, Exe 18' ex.
CRV 1.6 4x4 RE6,Exe. 16' ex
Accord 2.2 CU3 Exe. Plus, 09' ex
CRV 2.0 avt. Eleg. LPG, 09' ex
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
Uporabnik
hude dileme imate eni, al pa jst ne vem zadost. jst sem naredu na plin nekih 60k do zdej. vgradnja me je koštala 400e(bih), servisi do sedaj so me koštali 9e(3xfilter po 3 evre!!!), ventile smo nastavljali enkrat - ni bilo večjih odstopanj, pije mi 15% več. kupil sem si še rezervno kompletno hondo za 600e, ki jo imam za dele, da me kaj ne preseneti. skupaj 1009e. še se vozim. upoštevam edino to da ga ne tiščim preko 5000rpm na plin. aja, kakšno mazanje?? res pa je da 16 let stara preluda ni isto kot nov akord. lp
Uporabnik
lude20 wrote:res pa je da 16 let stara preluda ni isto kot nov akord. lp
malo off; takrat so se še delale prave mašine v pravem pomenu besede :D, sem moral komentirati, če gre za smetenje teme bodo pa admini uredili....
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabnik
zsoru wrote:
aleš_honda wrote:Lastim si Civica letnik 2011. Na plin sem že naredil 47k km in zaenkrat nobenih problemov. Znanec ima prav tako Civica osme generacije in je naredil preko 100k km. Jaz z avtom nimam nobenih težav, imam nameščeno mazanje ventilov. Znancu so se pojavile težave, ko je po prevoženih 100k km zamenjal injektorje. Injektorji niso bili uničeni ampak jih je menjal, ker tako predpisuje proizvajalec LPG sistema. Prej ni imel nobenih težav. Moj sistem nima predpisane menjave injektorjev.
Če bi bil ponovno pred odločitvijo ali predelati avto na LPG ali ne, bi ga vsekakor predelal. Odloči se pa sam:)

Kakšno mazanje ventilov imaš? Klasično vakuumsko ali elektronsko? Koliko flashluba porabiš?
Imam nameščen Prins Valve care. 0,5 l Valve care tekočine imam za 9000 km, stane pa okoli 30 €. Glede sistema pa si lahko več prebereš na njihovi spletni strani http://www.avtonaplin.si/valve-care" onclick="window.open(this.href);return false;.

Glede cene sistema je pa tako, če imaš stara ''jajca'' je skoraj vseeno kakšen sistem daš noter, kvalitetna mora biti vgradnja. Za novejše avte so bile pa narejene raziskave in rezultat je bil, da sta dobra sistema Prins in BRC. Jaz sem vgradil Prins, ker Honda prizna garancijo, medtem ko jih pri drugih sistemih ne priznava.
Uporabnik
... da ne bo za vse kriv LPG, še tale link, zelo zanimivo ....

http://hondakarma.com/threads/engine-fa ... -only.807/" onclick="window.open(this.href);return false;
Civic 1,5 T, FC101, Exe 18' ex.
CRV 1.6 4x4 RE6,Exe. 16' ex
Accord 2.2 CU3 Exe. Plus, 09' ex
CRV 2.0 avt. Eleg. LPG, 09' ex
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
ModeratoR
:zakon:
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
92 Del Sol VTI, na plinu sem pred kratkim prebil magično mejo 200.000km. Sistem Landirenzo, mazanje ventilov ono navadno na podtlak, verjetno je bila posodica za olje prazna med vsaj tretjino teh kilometrov. Servise bi moral delati na 10.000km, realno jih delam na 30.000. Do danes cel sistem fukcionira brez tezav, kljub tebu da je bil neverjetno šlampasto zmontiran.

LPG je tako nekako kot Ambilight na Philips LCDjih. Vsi ki tega niti od daleč niso videli vriskajo kako brezveze je to, vsi ki to imamo nam brez tega ni več za živeti.
Servis in prodaja električnega ročnega orodja
www.masinca.si
ModeratoR
Pajo, sam ti si vmes ze glavo rihtal....
Honda Civic Sedan 1994 b20
Honda Accord Coupe 1985
Uporabnik
Ja, pri istih km.. oz ne, se prej sta jo tudi perko in fortis. Torej ocitno ni imela veze z lpg. Pri 240.000 je pac treba rihtat glavo.
www.masinca.si
ModeratoR
perko se je vozu z napacno mapo, fortis pa je imel turbo :D
Honda Civic Sedan 1994 b20
Honda Accord Coupe 1985
Uporabnik
Js mam pa strica v Ameriki. Bottom line je, nkol nebomo vedl, kaj je glavo zjebal pr 240.000km. Lahko je bil LPG, lahko N-drugih faktorjev. Servis spet ni bil tako drag, računica je še vedno na strani LPGja pri porabi 10L.
www.masinca.si
Uporabnik
Neko varijanto mam odprto za tretji avto pa me zanima kaj menite za civic bingota na LPG? Letnik avtomobila 1997. Glede na to,da je bol "oldschool" bi to moral še delat en cajt? Mislim glede na to,da imajo ostali dandanes že po milijon (dejansko) kilometrov...
Uporabnik
Why not? Če je narjeno kot mora bit bo ok, če ni, ti pa tud "oldschool" nič ne pomaga :wink:
Predvidevam, da je plin že not...?
Avensis Wagon T22 1999 LPG
Accord CU1 2009 LPG
Accord CL7 2004 LPG
Jazz Sport 2008
Civic HB EJ9 1999-EX
Civic HB EK4 1996-EX
Civic Sedan EK4 1998-EX
Civic Sedan EG8 1993-EX
Accord CB3 1993-EX
Accord CB3 1993 LPG-EX
Accord CM2 2003 LPG-EX
Uporabnik
Ne plina še ni not. Bi ga zdaj vgradil ampak glede na to,da je LPG hitr "jurčka" me zanima če bo motor,ventili,itd...še zgural kakšnih 100kkm.?
Uporabnik
A tko...?
1. Glej, komot bo/bi "zgural" več kot 100k km, zakaj pa ne, le če bo/bi blo narjeno kot mora bit...
2. Jaz v "bingača" nebi plina not tlaču, ne vem no...... :shock:
3. Novega LPG-ja za "jurčka" (vsaj normalnega) ne boš zmontiral (vsaj v SLO ne)!
Accord CU1 2009 LPG
Accord CL7 2004 LPG
Jazz Sport 2008
Civic HB EJ9 1999-EX
Civic HB EK4 1996-EX
Civic Sedan EK4 1998-EX
Civic Sedan EG8 1993-EX
Accord CB3 1993-EX
Accord CB3 1993 LPG-EX
Accord CM2 2003 LPG-EX
Uporabnik
LITTLEHONDA wrote:A tko...?
1. Glej, komot bo/bi "zgural" več kot 100k km, zakaj pa ne, le če bo/bi blo narjeno kot mora bit...
2. Jaz v "bingača" nebi plina not tlaču, ne vem no...... :shock:
3. Novega LPG-ja za "jurčka" (vsaj normalnega) ne boš zmontiral (vsaj v SLO ne)!
Vprašanje za št 2. Zakaj v bingača nebi plin notr dajal? :)

Dobiš za jurja kar konkretno dobro inštalacijo za LPG, allinclusive na ključ.
Uporabnik
Zakaj ne?
1. Jaz ne bi, ker je v osnovi premajhna poraba (al pa živim v zmoti, če pa misliš z njim nardit 100k+ km pa navali narode...).
2. Pozanimaj se, kakšne injektorje ti bodo montiral (za kakšno oz. do katere max nazivne moči motorja so določeni), ker v primeru prestavitve na močnejši avto bodo (99%) potrebni novi

Če imaš veze in popust (kjerkoli to že je in če JA, vzami!) ok, za vse ostalo sem skeptik! :wink:

Sicer je pa takole: zdej ti pamet solim da na bingeca se ne splača, sem pa 200% če bi si ga sam lastil se na benz nebi prevažal naokoli! :P
Accord CU1 2009 LPG
Accord CL7 2004 LPG
Jazz Sport 2008
Civic HB EJ9 1999-EX
Civic HB EK4 1996-EX
Civic Sedan EK4 1998-EX
Civic Sedan EG8 1993-EX
Accord CB3 1993-EX
Accord CB3 1993 LPG-EX
Accord CM2 2003 LPG-EX
Uporabnik
Malo sva zašla vendar hvala za prijaznost. Bom od tukaj sam naprej :wink:

ps.: V kolikor bo predelana se bom pa potrudil javit rezultat po recimo 50kkm (kar je pri meni cca. 1leto ali še prej)
Uporabnik
madejapan wrote:(kar je pri meni cca. 1leto ali še prej)
Uf... go for it....!
Accord CU1 2009 LPG
Accord CL7 2004 LPG
Jazz Sport 2008
Civic HB EJ9 1999-EX
Civic HB EK4 1996-EX
Civic Sedan EK4 1998-EX
Civic Sedan EG8 1993-EX
Accord CB3 1993-EX
Accord CB3 1993 LPG-EX
Accord CM2 2003 LPG-EX
Uporabnik
Še mojih pedeset centov; ne kupujte avta za jurja in pol in potem vgradnja plina za jurja.

1. z avtom je lahko marsikaj narobe, kar se pokaže čez pol leta.
2. s plinom je lahko marsikaj narobe, kar se pokaže čez pol leta.

Cela naložba bo cca 3 jurje, verjetnost za popravila je visoka, da se bo plin prinesel noter je verjetnost mala. Več ko boste delali kilometrov (s čimer se povrne naložba v plin), več bo za šraufat. Tut honda po 15 letih rabi popravila.

Raje poiščite avto, ki že ima plin in veste da dobro dela - če pač ni Honda, vam ne bo krona z glave padla. Kupite ga čim ceneje, in se bo hitro prinesel noter.

Jaz sem kupil Vidotovega Accorda 2001 za sitne pare pol leta nazaj. Jajček še kar leti na plin brez problemov. Vmes je bil deležen enega servisa plina in enega rednega z olji in vsemi filtri, pa še nekaj stvari zraven.

Narejenih malo manj kot 10K KM. Plin tankam na Plinarni v LJ (blizu službe), cena 58 centov na liter :-) Avto mora laufat še dobro leto dni, pa je v celoti prinesel noter svoj nakup.

Avto seveda ima določene krče, ki morda so, morda pa niso povezani s plinom. Ampak avto se pelje in to je važno.

Če pa kdo želi skoraj 100 odstotno zanesljivost in nobenih hecnih zvokov, potresavanj, čudnih opozoril... star avto in plinska predelava ni pamena izbira. Naj kupi avto v garanciji in požre kakih tri do pet jurjev padanja vrednost na leto.

Jaz sem se v bistvu zafrknil, ker mi je ta Accord čisto premajhen avto... prej sem imel mondeo karavan, pa sem mislil da se bom navadil. Nisem se :-) Ampak če bi tisti avto predelal na plin, bog ve, če bi vse delalo v redu. Pa tudi če bi, spet bi čakal, da se investicija povrne. Ker avta nikoli ne morete prodati za jurja in pol več, ker ima plin noter.

Tak da če ima kdo starega karavana na plin, se priporočam... Vsaj 10 let star mora bit. Pa vse mora delat :-)
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels