facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

PVC okna

Splošne debate, ki nimajo veze z avtomobilizmom.

Moderator: Blue Angels

PVC okna

OdgovorNapisal/-a Dzajo » 13 sep 2010 12:49

No, doma bomo menjali okna. Zanima me kakšne izkušnje imate vi z PVC okni in katera okna oz. katero podjetje priporočate.

Na nekaj firm sem poslal povpraševanje in cene so od 1000€ do 2000€. Zato me zanimajo vaše izkušnje.

Najbolj me zanima toplotna in zvočna izolacija.

Tnx in lp,
:)
Uporabniški avatar
Dzajo
Uporabnik

Re: PVC okna

OdgovorNapisal/-a Aly » 13 sep 2010 14:08

Jaz bi ti samo iz lastnih izkušenj enga odsvetoval, to je podjetje MCA, nesposobni do amena, sploh monterji, arogantni in nevzdržni, pa še naredili niso do konca kar bi morali.

Dobre izkušnje s podjetjem AJM in Interles Lenart, ampak to je bolj štajerski del (ne vem od kod si), ne vem kak imajo to pol z montažo, pošlješ lahko povpraševanje, zgubit nimaš kaj.

Lp,Aly
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabniški avatar
Aly
ModeratoR

Kraj: Štajerska

OdgovorNapisal/-a Mrcina » 13 sep 2010 14:15

Poglej inles ribnica, pa naj ti ponudbo napišejo, drugače pa če želiš ugodno ceno, pa poišči Jana, Jože Jakšič s.p., pa ti bodo zagotovo pripravili doboro ponudbo.

Še samo kot nasvet, ne razmišljaj, da bi šparal pa ne vzel montažo, ker je na okna+montaža 8,5% DDV, samo na okna pa 20% DDV, pa ti razlika montažo pokrije. Nadalje naj te opozorim, da je trenutno zunaj razpis za subvencije za zamenjavo starega stavbnega pohištva z novim...

LP
Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kocevje

OdgovorNapisal/-a Dzajo » 13 sep 2010 14:45

Aly je napisal/-a:Jaz bi ti samo iz lastnih izkušenj enga odsvetoval, to je podjetje MCA, nesposobni do amena, sploh monterji, arogantni in nevzdržni, pa še naredili niso do konca kar bi morali.

Dobre izkušnje s podjetjem AJM in Interles Lenart, ampak to je bolj štajerski del (ne vem od kod si), ne vem kak imajo to pol z montažo, pošlješ lahko povpraševanje, zgubit nimaš kaj.

Lp,Aly

Sem iz Ljubljane. Bom poslal za info, pa bom videl. Mnogo hvala :)

Mrcina je napisal/-a:Poglej inles ribnica, pa naj ti ponudbo napišejo, drugače pa če želiš ugodno ceno, pa poišči Jana, Jože Jakšič s.p., pa ti bodo zagotovo pripravili doboro ponudbo.

Še samo kot nasvet, ne razmišljaj, da bi šparal pa ne vzel montažo, ker je na okna+montaža 8,5% DDV, samo na okna pa 20% DDV, pa ti razlika montažo pokrije. Nadalje naj te opozorim, da je trenutno zunaj razpis za subvencije za zamenjavo starega stavbnega pohištva z novim...

LP

Za montažo vem, če se artikel proda za stanovanjsko vgradnjo s storitvijo, se računa 8,5 DDV, če pa vzameš brez storitve, potem je 20. Tudi za subvencijo sem že brskal po netu. Ni bog ve kaj, je pa nekaj.

Tnx za info!
Uporabniški avatar
Dzajo
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a del sol » 13 sep 2010 15:03

Subvencionerajo mislim da samo, če izbereš okna z tremi stekli ter iz lesenega materiala.
Uporabniški avatar
del sol
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Dzajo » 13 sep 2010 15:18

del sol je napisal/-a:Subvencionerajo mislim da samo, če izbereš okna z tremi stekli ter iz lesenega materiala.

Gre se za toplotno prevodnost oz. čim manjša izguba toplote. S tem se seveda prihrani energija in zmanjša onesnaževanje narave.

http://www.ekosklad.si/pdf/SUB2010/Objava_JP_5SUB-OB10.pdf
Stran 2, odstavek C in stran 4, točka C.

Če je leseno stavbno pohištvo potem je večji delež subvencije, se pa vseeno nekaj dobi tudi na PVC :)
Uporabniški avatar
Dzajo
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a cazanova » 13 sep 2010 17:28

del sol je napisal/-a:Subvencionerajo mislim da samo, če izbereš okna z tremi stekli ter iz lesenega materiala.

Ne bo drzalo... :wink: Okna morejo le izpolnjevat normative glede toplotne izolacije,(lahko je tudi PVC) kar se doseze tudi za dvojno sipo, in 6 komornim profilom.. (seveda so tuki se druge stvari, ki jih mores izpolnit, kot so dokazi z slikami o obstojecih oknih ter zamenjavi z novimi, potrebno je na narocilu da je navedno da je demontaza in montaza in se par stavri..) :wink: Zdej pa je odvisno od proizvajalca, kolko kvalitetno dela okna, js osebno s 3jno sipo nebi nikoli vzel, ker ze to ti pove, da okvir okna ni vrhunske kakovisti.. :wink: Ampak vsakemu svoje.. :wink:
Proizvajalcev imas mali milion, cene pa znajo od nenega do drugega za iste izdelke zelo nihat, tako, da se ti splaca vsaj pri 10 probat in pol si izberes tisto, kar ti najbolj ugaja... :wink:
Glede nedokoncanih montaz pa se stinjam, da se kr precej dogaja, ampak vsak bo imel za kej povedat cez kasno firmo, tako, da s tem se ne prevec obremenjavat, ce bos pravilno z njimi postopal bo vse zakljuceno...In pri katerem koli prizvajalcu bos narocil iz katerega koli konca slo, ti bojo prili montirat..
Kakrsna koli okna bos v glavnem vzel, bo ocitna razlika ce imas zdej standardna lesena, toplotna in zvocna izolacija je neprimerjiva.Edina slaba lastnost teh oken je, da prevec tesnijo in da je potrebno dosti prostore zracit, ker zaradi prevelikega tesnenja, se zna mufa v kasnem zidu pojavit... :shock:
Svetujem ti, da 3 komornega profila niti ne geldas, se pravi 5 ali 6 .. :wink:
Opustena trenerka sa flekama od cvaraka
Uporabniški avatar
cazanova
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Dzajo » 14 sep 2010 08:07

caza ... kot trojno okno obstaja termopan z trojno šipo in plin vmes, malenkost boljša izolacija (mislim, da je tisti faktor iz 1,2 na 1,0 ali celo 0,9). To je fant verjetno mislu in ne kot 3 komorni profil okna in okvirja.
Itak, pod 5 profilov me sploh ne zanima ...

Uporabniški avatar
Dzajo
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a del sol » 14 sep 2010 08:14

Dzajo je napisal/-a:caza ... kot trojno okno obstaja termopan z trojno šipo in plin vmes, malenkost boljša izolacija (mislim, da je tisti faktor iz 1,2 na 1,0 ali celo 0,9). To je fant verjetno mislu in ne kot 3 komorni profil okna in okvirja.

Tako je to sem imel v mislih, sam sem mislil, da samo za taka okna dobiš subvencijo, moja napaka.
lp.
Uporabniški avatar
del sol
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a CRX_delsol » 14 sep 2010 10:45

Se bom kar prikopil na tole...

Jaz bi tudi rabil nekoga, ki bi dal ugodno ponudbo za montažo pvc okna, rabim pa samo 1ga, za v klet, ker trenutni razpada. Po možnosti iz LJ oz. če so pač pripravljeni prit v LJ montirat. :mrgreen: :wink:
I took the seatbelts out so it would go faster.
www.perkophotography.com
www.cekarcek.si
Uporabniški avatar
CRX_delsol
Admin desu.

Kraj: München

OdgovorNapisal/-a Simak-R » 14 sep 2010 20:57

Jst mam tud pred kratkim zamenjana lesena okna z pvc,pa moram rečt,da sem zelo zadovoljen,ker je zvočna izolacija in pa termo na top nivoju...Prvih štirinajst dni sem se moral navadit na konkretno tišje stanje v stanovanju,pa sem zraven zelo pretočne ceste...pred kratkim sem menjal radiatorje pa sem ugotovil,da sedaj ne potrebujem štirih,ampak samo še dva pa še s tema dvema je vročeee pozimi v stanovanju 8)
Imam pa okna od Kli Logatec kateri imajo profile top quality (nič zvijanja kot pri mnogih ostalih ponudnikih),prjatu mi je pa dobavu pa zamenjal za dobro ceno 8)
Adria Drift Series www.adriadriftseries.com
Uporabniški avatar
Simak-R
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a cazanova » 14 sep 2010 21:02

Dzajo je napisal/-a:caza .... To je fant verjetno mislu in ne kot 3 komorni profil okna in okvirja.

Sem popolnoma js njega zastopu,glede tega z trojno sipo, drugo pa je, kar sm js govoru in, kar si ti tudi potrdil, da 3 komorni profil odpade, ker to ni niti senca 5 komornega, pa tudi letvice in oblika samega okna 3k je zelo grda....no vazno, da smo se razumeli.. :wink:
Opustena trenerka sa flekama od cvaraka
Uporabniški avatar
cazanova
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a luiggi » 14 sep 2010 21:31

FORD FOCUS RS
CBR 1000 RRA FIRE BLADE
VW GOLF V GTI
SEAT LEON TOP SPORT
Uporabniški avatar
luiggi
Uporabnik

Kraj: Boštanj

OdgovorNapisal/-a BLAZY98 » 18 sep 2010 20:03

Se Com Krško,... Fajn zrihtajo, pa še za ceno se da fajn pomenit:)
honda accord tourer
Uporabniški avatar
BLAZY98
Uporabnik

Kraj: laško-rimske toplice

OdgovorNapisal/-a AnitaO » 12 feb 2012 00:09

Dzajo je napisal/-a:No, doma bomo menjali okna. Zanima me kakšne izkušnje imate vi z PVC okni in katera okna oz. katero podjetje priporočate.

Na nekaj firm sem poslal povpraševanje in cene so od 1000€ do 2000€. Zato me zanimajo vaše izkušnje.

Najbolj me zanima toplotna in zvočna izolacija.

Tnx in lp,

Mi smo lani dali vgraditi pvc okna od ugodnega ponudnika, ki smo ga našli na pvc okna - nasveti, pa še dobra opozorila so zraven na kaj je potrebno biti pozoren pri montaži in izbiri. Smo se odločali tudi za lesena okna, ker so subvencionrana od eko sklada, ampak so 100% dražja, pa ti tistih 25% kolikor dobiš nazaj, razlike ravno ne pokrije - pa še veliko dela je s postopkom... Kakorkoli večina ponudnikov nudi različna okna glede na izolativnost in zvočno izolacijo, pri pvc se je pač potem dobro odločiti za 6 komorni profil in trislojna stekla. Pa več kot je garancije boljše je ;)
Uporabniški avatar
AnitaO
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Dzajo » 12 feb 2012 03:52

Huh, že malce stara tema :)

Okna smo vgradili že nov '10. Takrat je bil še ekosklad za PVC okna, ampak smo zamudili pri oddaji, tako da nismo nič dobili. Smo pa vgradili Tip-Top okna. Mislim, da je 6 komorni (5 ziher :) ) in dvojno tesnjena šipa. Okna so dejansko Tip top :) super zadovoljni smo.
Radiatorji so zaprti, pa je vedno 22-23°C v sobi. Prej se je vse slišalo sedaj pa nič (zvečer se samo vidijo luči ko gre avto mimo, slišiš pa nič :) ).

Tudi mi "povohali" lesena okna, pa nam cenovno niso odgovarjali. Tu mač dragi so ...
Uporabniški avatar
Dzajo
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a sabina » 13 feb 2012 16:51

Dzajo,zanima me ob kako prometni cesti živiš?Jaz namreč ob celovški v Ljubljani,kjer je res hrupno, tako,da zelo težko spim,zato,bi res rada našla okna ,ki bi kr najbolj zadušila zvok.Sedaj imam najdebelejše šipe in je malo bolje kot prej.Ti praviš,da so tvoja tip top in ,da se nič ne sliši,Pripravljena sem odštet veliko denarja samo,da bi okna res zadušila zvok.Lp
Uporabniški avatar
sabina
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Dzajo » 13 feb 2012 23:02

Naša ulica ni ne vem kako prometna (Črnuška gmajna), ampak so bila prejšna okna katastrofa (blok je l. 88). Veliko vpliva na dušenje hrupa in izolacije toplote ima montaža. Tudi sama sestava blokov (hiš) zna bit slaba in ne dihta prav.

Frendica moja je na Celovški doma (nasproti C. dvorov) in je menjala okna, pa super dihtajo. Frendica je živela v centru bliz kliničnega, je imela GVT okna in vse kar se je slišalo skozi okno, in še to ne veliko, je piskanje rešilcev.

Če ti denar ne igra vloge, potem pošlji povpraševanje na http://www.vomi.si/, oni imajo Internorm okna. Ta okna so mercedes oz. HONDA (haha) med okni. Tudi svetovali ti bodo kaj in kako ...

lp :)
Uporabniški avatar
Dzajo
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a duff » 14 feb 2012 14:30

Aly je napisal/-a:Dobre izkušnje s podjetjem AJM in Interles Lenart, ampak to je bolj štajerski del (ne vem od kod si), ne vem kak imajo to pol z montažo, pošlješ lahko povpraševanje, zgubit nimaš kaj.
Lp,Aly

Enako. Sem iz obale, so mi pa iz Novega Mesta (če se ne motim) prišli montirat okna in vrata AJM. Cenovno ugodni, okna dobra, celi bajti zamenjali okna in vrata (2 nadstropji) v ENEM dnevu. Po menjavi se sploh ni opazilo, da bi kdo kaj v bajti delal. Skratka, 1A. :ave:
Uporabniški avatar
duff
Uporabnik

Kraj: Izola

OdgovorNapisal/-a DeyCh » 14 feb 2012 23:07

Pri nas so se kakšne 4 leta nazaj vgradila od podjetja ki jih izdeluje-Arnuš,...Drugače pa slišim ogromno pohval za firmo AJM
Uporabniški avatar
DeyCh
Uporabnik

Kraj: Žetale

Naslednja

Vrni se na Splošne debate

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov