facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

PVC okna

Splošne debate, ki nimajo veze z avtomobilizmom.

Moderator: Blue Angels

Re: PVC okna

OdgovorNapisal/-a speaker226 » 27 dec 2012 17:15

Jaz bi vsekakor priporočal Roletarstvo Bayer. Pri njih sem naročil komplet PVC oken, vrat in senčil za novogradnjo. Zmenili smo se vse brez problema, naročeno smo dokaj hitro prejeli, monterji pa so bili tudi super (prijazni), pa še naredili so zelo dobro. Zaenkrat ni bilo nobenih težav, pa še kvaliteta je dobra.

Okna najdeš tu: http://www.roletarstvo-bayer.si/okna/
Uporabniški avatar
speaker226
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a MAIRDA » 06 jan 2013 11:37

Jaz sem pa svoja okna našla na tej strani za stavbno pohištvo:

http://www.stavbno-pohistvo.org/

Tukaj naj bi bili vsi najboljši ponudniki pri nas...
Uporabniški avatar
MAIRDA
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a gabi » 21 feb 2013 19:31

Pred kratkim sem menjala lesena stara okna za pvc okna, rolete, police... in moram rečt, da je ponudnikov OGROMNO. Ampak sem se na koncu odločila za secom iz krškega. Nekak so mi bli najbolj lušni že od samga štarta. Hitra ponudba, hitre meritve, montaža pa sploh najhitrejša. In cene so bile ok. Niso bili najcenejši, ampak najcenejšega tudi nisem iskala. Zmontirali so mi fantje super, okna so pa tudi zelo varčna. V tem snežnem vremenu se sploh vidi, kolk manj pokurimo. :)
Uporabniški avatar
gabi
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a matevz_podobnik » 02 okt 2013 13:53

Živjo!
ne dolgo nazaj sem tudi sam menjal okna in sem svojega izvajalca našel preko spletne strani: http://www.veselonadelo.com/
Enostavno izberete ime storitve, ki si jo želite opraviti in približno lokacijo dela.

Upam da vam bo stran pomagala :)

LP Matevž
Uporabniški avatar
matevz_podobnik
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a okeangea » 02 dec 2013 10:27

Pozdrav.

Odsvetujemo podjetje MCA okna, vrata iz Celja!!!!!!!! Z njimi imamo takšne težave, da ni videti konca.

V glavnem , premamijo te z ugodno ponudbo, niso pa sposobni ničesar izpeljati do konca. Dajte kakšen evro več in
boste mirno spali.

Mi smo jim nakazali 100 % avans, zamujali so skoraj en mesec, sedaj pa še vedno odpravljajo napake in izgleda, da bo
vse skupaj še dolgo trajalo. Nočna mora !

Nikoli ne plačajte 100% avansa ! pred demontažo in montažo oken si priskrbite nadzor ! izberite si res preverjena podjetja, takšna
ki imajo urejena zavarovanja svoje odgovornosti!

-
Uporabniški avatar
okeangea
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a milanese » 03 mar 2014 17:01

Evo, našel za sebe ena zelo dobra in poceni: http://www.finestrum.si/pvc-okna
Uporabniški avatar
milanese
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a mpritr1 » 22 dec 2014 21:16

Mogoče je še najbolj povprašati kar strokovnjake. Na http://omisli.si/okna/ lahko brezplačno vprašate za nasvet ali pošljete neobvezujoče povpraševanje.
Uporabniški avatar
mpritr1
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Basketboy 24 » 23 dec 2014 16:00

pvc je dost problema z vlago ker ne diha tako kot pri lesu..mi delamo na firmi samo lesena lahko tudi z dodatkom aluminija zunaj. Sem pa prej delal pri pvc firmi..pa ni blo tok velik dela..tako da če tko pogledaš se ljudje odločajo še vedno za LES! :)
Honda Civic 1.4 96l EX
Honda TypeR 04 EX
Honda Civic Type S 08 EX
Honda Accord Tourer 2.0
Uporabniški avatar
Basketboy 24
Uporabnik

Kraj: Logatec

OdgovorNapisal/-a herc_91 » 25 dec 2014 15:01

še vedno so izolativno gledano lesena okna zakon. Sprejemajo in oddajajo vlago. V večini primerov so pa priblemi da okna ne izolirajo dovol toplotni mostovi pri vgradnji oken.... tam so izgube največje in folk na to ne gleda kot slabost pri izdelavi fasade ali same vgradnje oken.... ampak so slaba okna ne pomisli pa zakaj so tam izgube... Zanimivo je tudi to in se kaže koliko so naši vrli politiki itd. trezni pri razmišljanju. Dajejo za ekološka okna subvencije na plastične okne na lesene pa ne..... čeprou so zadnje leto 2014 tudi tukaj malenkost popustili in dali subvencijo tudi za lesena okna....

Se pa plastična več vgrajujejo samo zaradi samega vzdrževanja. Folk je tolk len da se mu ne da niti enkrat na leto/dve leti preštrihati okna... Tudi plastična okna je dobro če se vzdržuje ampak če se jih pusti ni tolko opaznih napak kot pri lesenih. Če gledamo kombinacijo pa lesena okna od znotraj alu od zunaj so to ena izmed najtrajneših in terpežnih oken z minimalni vzdraževanjem saj so zunaj kjer so večji vremenski vplivi sluminjasta na notranji strani pa so lesena.

Se pa ukvarjam s tem doma tako da stvar poznam in vem zakaj se gre pri teh stvareh. :D če bi kdo rabil kar koli lahko brez problema napiše rade vole pomagam ;)
www.Type-R.si
Uporabniški avatar
herc_91
Uporabnik

Kraj: zagorje

OdgovorNapisal/-a brezlj » 01 sep 2015 14:28

Pri nas smo pred letom in pol menjali okna in se odločili za tega ponudnika http://www.okna-vranesic.si/. Je resda iz bele krajine, vendar nudijo montažo po celi Sloveniji.
Uporabniški avatar
brezlj
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a hondavti » 19 nov 2015 09:17

Katero firmo priporočate za nakup in montažo PVC oken kot npr. 3 slojna, 6 komorna, Uw = 0,76W/m2k, da se držijo rokov, so cenovno ugodni in delo natančno opravijo.
Nekaj sem slišal da bodo morda prihodnje leto spet subvencije pri Eko skladu za pvc (baba cula, baba rekla).
[b]Prodam vti-ja letnik 2001 [/b]
Uporabniški avatar
hondavti
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a honda95 » 19 nov 2015 12:00

AJM se drži in ima potem pogodbene monterje. Okna lahko zmanjšajo stroške ogrevanja za 15%.Seveda je pa važno kakšna je izolacija sten in pa še bolj strehe 20% :yes:
Glede montaže je danes tehnologija šla naprej in obstajajo posebni trakovi med okni in steno :yes: pupren je ven. Obstajajo tudi letve,ki se zalepijo na rob okvirja in tako lepo naredijo prehod na obet :yes: Drugače je vogal kriv in tudi kasneje se prične luščiti :yes:
Torej izolirano mora bit povsot,ker potem tudi okna ne pridejo do izraza tistih 15%
Uporabniški avatar
honda95
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Dzajo » 19 nov 2015 23:15

Dandanes je težko doseč vse to, kar bi ti želel (natančnost, pravočasnost in ugodno ceno). Ugodna cena je lahko relativna. Lahko maš ugodno ceno glede na kakovost ali pa poceni neglede na kakovost. Kolikor moje znanje seže, se med bolj kakovostna okna tretira MIK Celje, AJM, Tip-Top, GMT, Internorm in najbrž še kakšen (že par let nism v tej sceni). Poceni so ponavadi takšni, ki sami sestavljajo doma v garaži, kar pa ponavadi odnese kvaliteto. Menim, da če katerega od naštetih izbereš, ki ti bo dal najbolj ugodno ceno in dosegel tvoje standarde, ne boš za*ebal.
Uporabniški avatar
Dzajo
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a honda95 » 20 nov 2015 13:53

Montaža je zelo pomembna,trojno tesnenje je sigurno bolše. Največje izgube so pa med steklom in krilom,kjer so stekla pritrjena.
Uporabniški avatar
honda95
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Perla » 17 sep 2016 23:15

Pozdravljeni,

tudi mi smo menjavali letos okna in smo to nalogo zaupali podjetju Izzi Radeče d.o.o. NE PRIPOROČAM podjetja, ker je bila montaža izvedena katastrofalno, njihov odnos pa je bil zelo neprofesionalen - napak ne mislijo popravit.

Če pa že sodelujete z njimi pa nikakor ne plačajte celotnega računa vnaprej...

Lp
Uporabniški avatar
Perla
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a hondavti » 18 sep 2016 08:13

Še moja povratna informacija,

vsekakor ne svetujem in NE PRIPOROČAM podjetja TIP TOP. Po plačilu računa in 100% avansa gre njihov odnos navzdol (praktično neodzivni, ne držijo se rokov in danih obljub ter zavez, nedodelana fina izmera, ipd.). Ne bom našteval podrobnosti. Torej potrudijo in ustrežljivi so do prejema plačila nato pa si "10 v čakalni vrsti" in moraš imeti jeklenobetonskoarmirane živce.
[b]Prodam vti-ja letnik 2001 [/b]
Uporabniški avatar
hondavti
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a mpritr1 » 02 jun 2017 12:21

Predlagam, da najprej preverite, kakšna okna zares želite: http://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/ok ... a-ali-pvc/
Uporabniški avatar
mpritr1
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a pvcvrataokna » 27 sep 2018 17:32

pozdravljeni

naj opišem svojo izkušnjo z temi iz "KRŠKEGA"...oz je še ni konec še čakam na monterje ki naj bi prišli danes in je ura že 17:35. Najprej naj začnem da so mi 3x prišli merit velikost oken, 2x narobe sestavili ponudbo, kjub temu da smo bli zmenjeni za zaključna dela so to "pozabili v vseh pogodbah ki so jih sestavili (4),

na dan montaže so prišli in ugotovili da so okna premajhna in ponovno čakanje na nova okna. po pogovoru z enem od direktorjev ki mi je v zameno za te napake ponudil zastonj zaključna dela in odvoz sem pristal na to....AMPAK! danes ko je prišel dejanski dan (druge) montaže sem zopet govoril z direktorjem, ki pa je absurdno nesramen, vzvišen in z marsikatero besedo bi ga lahko opisal, povedal citiram: "zakaj bi vam dal to zastonj". Ok ni problem ali jaz to dobim zastonj ali ne pac pa to so mi ponudili pri prejšnem pogovoru saj so storili napako. drugi izgovor je bil "ta ki vam je to rekel ne dela več pri nas". Ok a je to moj problem?

mislim človek plača 100% avans, vzame dopust, ima fer odnos, nisem nič kompliciral in potem dobim tako. Upam da danes res pridejo in porihtajo ta okna tudi če brez zaključnih del in odvoza, samo da se jih rešim. za ostale pa samo stran od teh ljudi....četudi so 100-300 eur ceneje od drugih. živci ki jih zgubljam niso vredni tega prihranka.
Uporabniški avatar
pvcvrataokna
Uporabnik

Prejšnja

Vrni se na Splošne debate

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost