facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Dejmo spet mal o porabi, ker že dolgo nismo

Splošne debate, ki nimajo veze z avtomobilizmom.

Moderator: Blue Angels

Re: Dejmo spet mal o porabi, ker že dolgo nismo

OdgovorNapisal/-a xxxxxxxxx » 31 avg 2010 14:42

izpod 9 mislim da ga ne dobiš z normalno vožnjo, kolker se spomnem pogovorov...
http://www.facebook.com/group.php?gid=114586975246385&v=info
http://www.hondaclub-si.com/forum/viewtopic.php?t=45334

HONDA Civic HB 98 letnik 1.4i
HONDA Civic HB 94 letnik 1.6vti
Uporabniški avatar
xxxxxxxxx
Uporabnik

Kraj: Slovenia-Celje

OdgovorNapisal/-a Blazko69 » 01 sep 2010 09:11

hm, meca 220d (nova) mi je spila neki čez 11l in še dober liter olja. audi a5 in jetta 2.0tdi imajo zelo podobno porabo :twisted:
Honda in zraven ena bjonda :)
Uporabniški avatar
Blazko69
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Mare-90 » 02 sep 2010 19:45

Si pa orng zjebane avte furu da je spil liter olja :mrgreen:
Kva je šunki, kva pa tko debeu gledaš?
Uporabniški avatar
Mare-90
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Gan-san » 02 sep 2010 22:12

sej ne rabi bit zjeban, dizl pije olje in prav je tako, stric je mehanik dizel mašin(TGM) že 30 let in vedno pravi da tista mašina k skos mal olja pije tista dela najdlje.

Pa če že o meci 220d, v vitotu je isti motor pa nam od novga pije olje , zdej k je presegu 230.000 mal več kot na začetku ampak ga.
Uporabniški avatar
Gan-san
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

OdgovorNapisal/-a Blazko69 » 03 sep 2010 13:34

točno tako. dizli pijejo olje, še posebej če se jih stiska. jetta je imela niti ne 8k km, meca 15k km, audi 9k km,... ni se mi še zgodilo da bi prišel do servisnega intervala brez da bi natočil olje. aja, polo sdi je prišel na 6k km in je že lučka utripala. morte pa vedet da to ni bila ravno počasna vožnja, vendar je vedno bila v mejah normale glede avta.
Uporabniški avatar
Blazko69
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Mare-90 » 04 sep 2010 14:24

Pol jst svojga dizla še zmeri prepočas furam, Pred 13k km je bil servis, in dons je olja malo pod max, pa ima mašina skoraj 170k km :mrgreen:
Uporabniški avatar
Mare-90
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Aly » 04 sep 2010 16:07

Mare-90 je napisal/-a:Pol jst svojga dizla še zmeri prepočas furam, Pred 13k km je bil servis, in dons je olja malo pod max, pa ima mašina skoraj 170k km :mrgreen:

Pri meni enako, od enga do drugega servisa (res je da ga servisiram na 10kkm oz.1 leto) se skor nič ne pozna olje na šipki, pa še VW je, tak da ne vem kak eni vozite oz. kake dizle zjahane kupite, vsi diesel-i definitivno niso taki in ne žerejo tolk olja kot eni pišete.
Lp,Aly
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabniški avatar
Aly
ModeratoR

Kraj: Štajerska

OdgovorNapisal/-a Blazko69 » 04 sep 2010 18:12

aly, seveda so. kar sem napisal so bili večinoma novi avti in ne zjahani. očitno ne voziš hitro in takih stvari ne veš.
Uporabniški avatar
Blazko69
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Roman » 04 sep 2010 18:21

Blazko69 je napisal/-a:aly, seveda so. kar sem napisal so bili večinoma novi avti in ne zjahani. očitno ne voziš hitro in takih stvari ne veš.

no daj ne nabiji!
sem imel passata 280k prevoženega pa ni skoraj nič olja spil.pa počasi tudi ne vozim
Vall & Ella
Uporabniški avatar
Roman
Uporabnik

Kraj: šiška

OdgovorNapisal/-a Rdeca Strela » 05 sep 2010 09:44

Roman je napisal/-a:
Blazko69 je napisal/-a:aly, seveda so. kar sem napisal so bili večinoma novi avti in ne zjahani. očitno ne voziš hitro in takih stvari ne veš.

no daj ne nabiji!
sem imel passata 280k prevoženega pa ni skoraj nič olja spil.pa počasi tudi ne vozim

jaz sem mel z 330.000km pa mi ni nič olja spil :zakon: :ave:
Uporabniški avatar
Rdeca Strela
Uporabnik

Kraj: PREKMURJE

OdgovorNapisal/-a Blazko69 » 05 sep 2010 14:54

roman ti dokažem? dej mi avto za 1000km in bomo vidli če res ne pijejo. lahko je tvoja hitra vožnja za nekatere normalna.
ni dizla da ne bi spil preveč olja. samo ga moreš zares stiksat do njegovih limitov. to ne pomeni ga nabijat na 6k rpm, če pa vleče samo do 4k rpm.
ravno zaradi takih stvari dizli niso primerni za dirkanje. na limitih preprosto ne zdržijo takega tempa.
Uporabniški avatar
Blazko69
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a cazanova » 05 sep 2010 15:58

:D si nasu novo temo za svojo brihtnost trosit...
A3 tdi 130hp, niti kapljeice olja od servisa do servisa...zdej pa mi bos ti reku, da js nisem dirkac.. :rotfl:
IN ti mi bos dokazal, da bos v 1000km pokazal, da avto trosi olje... :slaba: buce, buce in znova buce... :****:
Sploh pa, ko reces, da dizli niso primerni za drikanje si zadel v temo in pokazal svoje znanje, tukaj si pokazal kolko se spoznas na avtomobilisticni svet.. :wink:
Zadnjič spremenil cazanova, dne 05 sep 2010 18:15, skupaj popravljeno 1 krat.
Opustena trenerka sa flekama od cvaraka
Uporabniški avatar
cazanova
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Blazko69 » 05 sep 2010 16:23

upaš stavit da ne bo bom "mlatil" buče.
Uporabniški avatar
Blazko69
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a cazanova » 05 sep 2010 16:58

Ze po takem komentarju je videt, da ne presegas polnoletnosti... :yes:
Ampak kot se je vecina iz tovjega pogovara umaknila se bom tako tudi js, ker je ocitno da nima smisla it naprej... :****:
Opustena trenerka sa flekama od cvaraka
Uporabniški avatar
cazanova
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Rdeca Strela » 05 sep 2010 18:03

cazanova je napisal/-a::D si nasu novo temo za svojo brihtnost trosit...
A3 tdi 130hp, niti kapljeice olja od servisa do servisa...zdej pa mi bos ti reku, da js nisem dirkac.. :rotfl:
IN ti mo bos dokazal, da bos v 1000km pokazal, da avto trosi olje... :slaba: buce, buce in znova buce... :****:
Sploh pa, ko reces, da dizli niso primerni za drikanje si zadel v temo in pokazal svoje znanje, tukaj si pokazal kolko se spoznas na avtomobilisticni svet.. :wink:

podpis ... :rockon:
Uporabniški avatar
Rdeca Strela
Uporabnik

Kraj: PREKMURJE

OdgovorNapisal/-a Mare-90 » 05 sep 2010 22:49

Blazko69 je napisal/-a:roman ti dokažem? dej mi avto za 1000km in bomo vidli če res ne pijejo

Teb še konja ne bi dau za jahat k bi zgleda tud on začeu olje pit :mrgreen:
Uporabniški avatar
Mare-90
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a yaxo11 » 06 sep 2010 19:18

Blazko69 je napisal/-a:ga moreš zares stiksat do njegovih limitov. to ne pomeni ga nabijat na 6k rpm, če pa vleče samo do 4k rpm.
ravno zaradi takih stvari dizli niso primerni za dirkanje. na limitih preprosto ne zdržijo takega tempa.

ne vem kako potem na najtežjih preizkušnjah za motor(24ur lemana, pariz-dacar)zmagujejo dizli

pa da se vrnem na porabo :D men pa pije 12 pa se nič ne sekiram, ko se bom zarad porabe sekiru bom začel peš hodit
VAG odklepanje funkcij, pošlji PM
Uporabniški avatar
yaxo11
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Blazko69 » 06 sep 2010 19:45

caza, če bi se to meni zgodilo 1x bi rekel ok, če bi se 2x bi bilo že malo tako, 3x je že fak, ma meni se je zgodilo to že vsaj 10x. zdaj če si ti tak specjalist mi dobi eno logično razlago za to. hočem en strokovno podatkovan odgovor in ne neke buče! na nizko raven me hočete spravljat vi ne jaz. zato si tudi upam stavit ker sem prepričan v tisto kar gorovim (saj imam izkušnje)

yaxo, buh ve kako vozilo za par mil € zmaguje 24 urne preizkušnje. isto velja za wtcc dirkalnik, kateri brez turbine je itak nič.
Uporabniški avatar
Blazko69
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a strazisar » 06 sep 2010 22:14

Blazko69 je napisal/-a:caza, če bi se to meni zgodilo 1x bi rekel ok, če bi se 2x bi bilo že malo tako, 3x je že fak, ma meni se je zgodilo to že vsaj 10x. zdaj če si ti tak specjalist mi dobi eno logično razlago za to. hočem en strokovno podatkovan odgovor in ne neke buče! na nizko raven me hočete spravljat vi ne jaz. zato si tudi upam stavit ker sem prepričan v tisto kar gorovim (saj imam izkušnje)

yaxo, buh ve kako vozilo za par mil € zmaguje 24 urne preizkušnje. isto velja za wtcc dirkalnik, kateri brez turbine je itak nič.

če se ti je zgodilo to 10x mogoče ni napaka v materijalu ampak zgleda ti res NE znaš vozit in vsepovprek uničuješ avtomobile s tvojo ''divjo'' vožnjo... druge logične razlage enostavno ne vidm.Po možnosti še delaš v luki koper in uničuješ nove avtomobile med transportom...Potem pa nekdo kupi ''nov'' avto :? :D
bolš se slabo vozt k dobr hodt ;)
Uporabniški avatar
strazisar
Uporabnik

Kraj: borovnica ghetto

OdgovorNapisal/-a Blazko69 » 07 sep 2010 09:16

:) Dizla zmeraj segrejem in vozim počasi ko je mrzel. nikoli stiskam v obrate kjer ne da več nič od sebe. To pomeni da do kakih 4krpm in nič več. Odvisno tudi od dizla. Novejši dizli se radi zavrtijo tudi do kakih 7k rpm. Tako da ne mi da ne znam vozit. Če tako voziš dizla kako uro ali dve se hitro potem pozna v posodi z oljem. Sej tudi bencinci če se jih stisk spijejo malo več olja. Pri dilzih se to bolj pozna.

Močnejši dizli res vlečejo kot zmešani in verjamem da do takega pitja olja težko prideš. Pri manj močnih pa se to hitro pozna. Če jih hočeš vozit hitreje ga moreš iztisnit do konca.
Uporabniški avatar
Blazko69
Uporabnik

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Splošne debate

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov