facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Kaj je bilo s hondaclubom in kaj je s sceno nasploh?

Vse informacije glede Honda kluba Slovenije.

Moderatorji: Honda Klub Staff, Blue Angels

Kaj je bilo s hondaclubom in kaj je s sceno nasploh?

OdgovorNapisal/-a kwowt » 10 jan 2013 21:33

Ker me kar nekaj let ni bilo redno na forumu in nisem spremljal dogajanja v klubu me zanima, kaj za hudica :) se je zgodilo s hondaclubom in hondaforumom v vmesnem casu? Bral sem sicer da se je zdruzil v nek JAP club ampak ne izgleda da se je to izslo po pricakovanjih..

Se mi zdi da je scena precej zamrla, na forumu je precej manj dogajanja, starih clanov kluba/foruma prakticno skoraj ni vec (aktivnih), tudi za kaksne meetinge bolj mal slisim, vsaj v vecjem stevilu. Tudi avtov (op.a. hondic) je na cesti dost manj kot vcasih, se mi zdi.

Pa ne pljuvam zdaj po organizaciji ali karkoli samo firbec me matra :wink:

Mogoce je bil v zacetku 2000ih tak boom zaradi f&f in so vsi naenkrat bli hondasi :slaba: , mogoce pa samo postajamo stari, mladina pa se osredotoca na druge stvari kot pleh 8) :?:
Alexzander je napisal/-a:Drgac pa peles jo vn z Hondo, to je cist dovol za valentinovo,mal naj slisi VTEC pa je, pol pa kaksn burek mal gres odregat s kaksnim jo odpeles dam in ji reces se vidva jutr. 8)
Uporabniški avatar
kwowt
Uporabnik

Kraj: Laško

Re: Kaj je bilo s hondaclubom in kaj je s sceno nasploh?

OdgovorNapisal/-a SilverCRX 98` » 10 jan 2013 21:39

kwowt je napisal/-a:

Mogoce je bil v zacetku 2000ih tak boom zaradi f&f in so vsi naenkrat bli hondasi :slaba: , mogoce pa samo postajamo stari, mladina pa se osredotoca na druge stvari kot pleh 8) :?:

bolj kot to, mladina za burek nima pa se fura z bingo dihtunga powa :rotfl:
....get ready, get set, let's roll....Red, yellow, hit green, then go, breathe in slow....

CRX Del Sol JDMb18c built/ex
Prelude 2.0i/ex
Civic FN2/ex
Civic FK2...
Uporabniški avatar
SilverCRX 98`
Uporabnik

Kraj: Sentjur pri Celju

OdgovorNapisal/-a kwowt » 10 jan 2013 21:43

Tud to bi lah bil razlog ja.. :| Pocasi bomo kot dinozavri..

Offtopic: SliverCRX ti si sentjurcan? Ne spomnem se kdaj sm nazadnje v sentjurju vidu srebrnega delsola :P Videvam pa enga crnega na zelezniski cel cas..
Alexzander je napisal/-a:Drgac pa peles jo vn z Hondo, to je cist dovol za valentinovo,mal naj slisi VTEC pa je, pol pa kaksn burek mal gres odregat s kaksnim jo odpeles dam in ji reces se vidva jutr. 8)
Uporabniški avatar
kwowt
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a SilverCRX 98` » 10 jan 2013 21:49

to pa zato ker je moj crx sparkiran ze od oktobra se mi zdi.. :rotfl:

drugace pa ja iz sentjurja sem ja. vem za tistega crnega ja. skrupcal totaln :slaba: a ti si kje od tuki?
....get ready, get set, let's roll....Red, yellow, hit green, then go, breathe in slow....

Prelude 2.0i/ex
Civic FN2/ex
Civic FK2...
Uporabniški avatar
SilverCRX 98`
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a kwowt » 10 jan 2013 21:50

Bivsi "sentjurcan" ja..ampak se veliko mimo vozim.. :wink:
Uporabniški avatar
kwowt
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Taadej » 10 jan 2013 22:57

SilverCRX 98` je napisal/-a:
kwowt je napisal/-a:

bolj kot to, mladina za burek nima pa se fura z bingo dihtunga powa :rotfl:

razloži mi,kaj je tu slabega,če zamenja dihtungo in se vozi z bingecom, če si že pameten :)
❒ Taken ❒ Single ✔ Honda ;)
Uporabniški avatar
Taadej
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a SilverCRX 98` » 10 jan 2013 23:19

nic slabga ni, sam to je pac glavna scena trenutno. njega je pa to zanimal.
ce si pa ti zram teh, ko so na enaster rukanl ror pa dihtongo mejal, pa se ti ne bom opravico, ce sm ti na zul stopo :lol:

Prelude 2.0i/ex
Civic FN2/ex
Civic FK2...
Uporabniški avatar
SilverCRX 98`
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a dgrejtest » 11 jan 2013 10:34

1. scena še ni zamrla. Poglej kako je bilo na JAPmeetu 2012...
2. mitingi so dost redni v LJ in KP, SLHT pa je itak ful aktiven na štajerskem.

Predvsem se je spremenila miselnost in precej se je dvignil tolerančni nivo kaj je smešno in kaj je tuning. V dobrih starih časih si dal na bingca Apexe, 15", filter in ropotuljo namest lonca, pa je bilo že hudo. Pa 5. in 6. generaciji Civica je to še nekak pasalo. Če zdaj vzameš ekvivalenten budget... Hja. 7. generacija 1.4, petvratna, 16" feltne... no, pa če daš gor ropotuljo si sploh na strani smeha.

Honda je s sodobnimi modeli mal zašla v povprečje... hja, evropskih avtov. Pri čemer za isto ceno pri evropskih znamkah že dobiš dosti več.
WWW.GAS-TUNING.COM
Uporabniški avatar
dgrejtest
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Taadej » 11 jan 2013 15:21

SilverCRX 98` je napisal/-a:nic slabga ni, sam to je pac glavna scena trenutno. njega je pa to zanimal.
ce si pa ti zram teh, ko so na enaster rukanl ror pa dihtongo mejal, pa se ti ne bom opravico, ce sm ti na zul stopo :lol:

nisem ne,ampak ****..folk špara,kjer je možno :)
❒ Taken ❒ Single ✔ Honda ;)
Uporabniški avatar
Taadej
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a McFly » 11 jan 2013 15:37

dgrejtest je napisal/-a:1. scena še ni zamrla. Poglej kako je bilo na JAPmeetu 2012...
2. mitingi so dost redni v LJ in KP, SLHT pa je itak ful aktiven na štajerskem.

Točno to, če nekdo ne sliši za meete in dogajanja, še ne pomeni da se ne dogajajo.

In ja, mladina se še dosti koncentrira na pleh 8)

Se pa strinjam da forumi ugašajo, in bi razlog za to pripisal Facebooku.
jdm is the new rice
škoda met dobre gume, če je podvozje polom.
mein 2gen crx
http://www.hondaforum.si/viewtopic.php?f=36&t=38829&p=689854#p689854
Uporabniški avatar
McFly
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a SOUMY » 14 jan 2013 10:49

Glede dihtng na bingačah je jasno d aje gnar problem.
Če bi blo dosti gnarja bi vrjetno vsi delali neke hude swape al pa furali na puhalnikah itak vsak to hoče :mrgreen:
Samo **** ti to če vidiš da je ***** taka da kr hudo. Naj mejavajo dihtnge vsaj nekaj je :lol:
drugače pa akcije je itak še nekaj, samo vsi toti "uradni" meeti so bol tak ni več tako včasi ko se je res dogajalo ko so se delale razne bedarije, nes pa samo malo gas pohodiš pa si že največe tele tam in vsi te obsojajo magari so glih zaradi tega prišli ampak ludi so postali navadne ***** veče ko so zrasle, tak pač je, pol pa ludi jokajo ne
Uporabniški avatar
SOUMY
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a Civy » 15 jan 2013 07:21

tist kar smo mi mel in bli je blo one of a kind, tega vec ne bo...

to kar je zdj je nova generacija....pač vsaka scena je drugačna,mi "stara garda" pa pogrešamo oz spominjamo vsega v lepi luči,res je blo fajn :)
http://video.google.com/videoplay?docid ... 2350&hl=en

Honda Civic 89 1.4 16v
Honda Civic 91 1.6 16v
Honda Civic 93 1.6
Honda Civic 96 1.4
Honda Crx 95 1.6esi
Honda Civic 98 1.4 b
Now: Honda Civic 04 1.6 Sport :)
Uporabniški avatar
Civy
Hondašica

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kwowt » 15 jan 2013 09:55

Civy je napisal/-a:tist kar smo mi mel in bli je blo one of a kind, tega vec ne bo...

to kar je zdj je nova generacija....pač vsaka scena je drugačna,mi "stara garda" pa pogrešamo oz spominjamo vsega v lepi luči,res je blo fajn :)

:ave: :rockon:
Uporabniški avatar
kwowt
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a KING Alexzander The GREAT » 17 jan 2013 13:42

Postaru sm se,kupu sm Mitsubishija :)
My personal best at MK 1:12,89. 4.GEN ROX
Personal best Raceland 58,48s 5.GEN OK
Personal best Raceland 57,23s 4.GEN ROXX
BIG EGO is my middle name

Rather push a Honda and a german car,than drive a french car King Alex 2009 :)
Uporabniški avatar
KING Alexzander The GREAT
Panda style

Kraj: 4.gen Land(Blizu Niksica)

OdgovorNapisal/-a whity » 18 jan 2013 11:20

KING Alexzander The GREAT je napisal/-a:Postaru sm se,kupu sm Mitsubishija :)

...pismo jaz pa citroena :nene: ...samo duša rine drugam :P
Sam so bili časi ja,..,pa mobikr....pa še in še
94'EG2..B16a2,gt3071r...386KM...390Nm
08'BE1..R18A2
07'WVA1...hayabusa
Uporabniški avatar
whity
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a ANDRO-2 » 18 jan 2013 15:36

whity je napisal/-a:
KING Alexzander The GREAT je napisal/-a:Postaru sm se,kupu sm Mitsubishija :)

...pismo jaz pa citroena :nene: ...samo duša rine drugam :P
Sam so bili časi ja,..,pa mobikr....pa še in še

Ja pr nas smo pa še Alfo vzel :lol:
Ja lepi časi so bli na MK
CVIČEK MAFIJA-made in dolenska
------------------------------------------------------------------
FIAT-- Fix It Again Tommorow
CRX MOTEGI:)-ex
Honda Civic Sport-red milano :) ex
Peš Honda
Uporabniški avatar
ANDRO-2
Uporabnik

Kraj: tam ker cvičk teče tam sm js

OdgovorNapisal/-a Type-R » 25 jan 2013 23:42

kwowt tu ti nekaj piše glede kluba:
viewtopic.php?f=2&t=67526

Mencingerja ideja z JAC-em kot že vsi vemo se je izkazala za zelo slabo idejo oziroma klub, tako da je že stekel postopek in če se ne motim že spet obstaja Honda Klub Slovenija. Kmalu bodo prvi sestanki in upajmo da se klub ponovno prebudi.

Drugač pa kot so ti že ostali napisal, je več razlogov da je tako kot je. Prvo itak kriza v državi in ljude ne rihtajo več tolko avtov, stari hondaši so odrasli, novi (ne vsi samo določeni ki se bodo itak našli v napisanem) pa kot ti je SilverCRX, se gredo razne 1,4 dihtunga tuning in se prerekajo po forumu kdo ma daljšega. Skratka vse skupaj neka žalost. :D

Aja pa še to je treba omenit, klub in ta forum sta se popolnoma ločila in vsako stvar vodi drug človek....
Forum lastnikov in ljubiteljev vozil Type-R - http://www.Type-R.si
Uporabniški avatar
Type-R
Uporabnik

OdgovorNapisal/-a robivitez » 26 jan 2013 14:59

Type-R je napisal/-a:Drugač pa kot so ti že ostali napisal, je več razlogov da je tako kot je. Prvo itak kriza v državi in ljude ne rihtajo več tolko avtov, stari hondaši so odrasli, novi (ne vsi samo določeni ki se bodo itak našli v napisanem) pa kot ti je SilverCRX, se gredo razne 1,4 dihtunga tuning in se prerekajo po forumu kdo ma daljšega. Skratka vse skupaj neka žalost. :D

Tole bo kr držalo, ampak poleg tega je še problem v državi. Rihtalo bi se že avte, ampak problem je tudi v zakonu. Danes ti lahko policaj da 400€ pa vzame tablice že samo zato, ker si dal drug radio noter. Ja fak no. :bubmar: :bubmar:

Sem ravno te dni na D-series forumu gledal temo "post your engine bay", ene 60 strani slik, pa vsak ta drug esi je turbo, vsak ta 5 pa vsaj 400 hp. Pri nas pa bognedaj, da bi se vozil s nehomologiranim Sir lipom. Je menda smrtno nevaren, če ni ustrezno zmontiral. :?
3 rules of life:
1. ****
2. Dont give a ****
3. Dont get fucked over

Civic coupe

Redline a day keeps the mechanic away
Uporabniški avatar
robivitez
Uporabnik

Kraj: Celje-Dobrna -Velenje

OdgovorNapisal/-a Kaiten » 28 jan 2013 00:34

robivitez je napisal/-a:
Type-R je napisal/-a:Drugač pa kot so ti že ostali napisal, je več razlogov da je tako kot je. Prvo itak kriza v državi in ljude ne rihtajo več tolko avtov, stari hondaši so odrasli, novi (ne vsi samo določeni ki se bodo itak našli v napisanem) pa kot ti je SilverCRX, se gredo razne 1,4 dihtunga tuning in se prerekajo po forumu kdo ma daljšega. Skratka vse skupaj neka žalost. :D

Tole bo kr držalo, ampak poleg tega je še problem v državi. Rihtalo bi se že avte, ampak problem je tudi v zakonu. Danes ti lahko policaj da 400€ pa vzame tablice že samo zato, ker si dal drug radio noter. Ja fak no. :bubmar: :bubmar:

Sem ravno te dni na D-series forumu gledal temo "post your engine bay", ene 60 strani slik, pa vsak ta drug esi je turbo, vsak ta 5 pa vsaj 400 hp. Pri nas pa bognedaj, da bi se vozil s nehomologiranim Sir lipom. Je menda smrtno nevaren, če ni ustrezno zmontiral. :?

Točno tako. Sem bil nedavno na Slovaškem in je raznih klubov gor polno. Pa imajo minimalno plačo 370€ in folk veselo rihta avte. Zakaj? Ker lahko dajo na avto kar hočejo, kar se mi zdi dost logično, saj je avto tvoja lastnina. Anyway, ko sem jim razlagal kako je tukaj zakon zrihtan so me tkole gledali :kaj: . Zgroženi so bli ker dejansko zgleda kot policijska država. Mah škoda besed...
わたしわ CRX が大好きです。
Ба́ры деру́тся -- у холо́пов чубы́ треща́т.
Uporabniški avatar
Kaiten
Uporabnik

Kraj: Россия

OdgovorNapisal/-a dskrab » 01 feb 2013 02:24

Ja čez sezono se kr dogaja, zdele pozimi je bolj zatišje. Drugač se pa kr kej dogaja na kakšnih neuradnih srečanjih takole zvečer 1x na teden. Drugač pa ja, itak je problem v denarju, mladina ga itak neki nima, starešine so se pa umaknile. Tko, da če kej bolj spremljaš sceno vidiš da se še kr nekaj dogaja, ni pa itak več tko kot v zgodnjih 2000. Vsak si pač spedena Hondico po svojih zmožnostih in je folk tut zdej dosti bolj previden kaj da gor na avto, prvič zaradi samih zakonov, drugič pa da ga kej preveč ne kiksne, ker zadeva hitro postane riž.

Stay in touch ...
Don`t drive faster than your guardian angel can fly !
It`s not just JDM. It`s a LIFESTYLE ! :)

EG4 back on track
EK4 sedan - sold
CRX ED9 - sold
Uporabniški avatar
dskrab
Uporabnik

Kraj: Rakitna

Naslednja

Vrni se na Splošno

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost