Uporabnik
Honda civic 11. generacije
https://www.volan.si/novosti/novice/657 ... ic-type-r/" onclick="window.open(this.href);return false;
Civic 1.5 T Sport Plus Platinum White, 2020
Civic 1.8 Sport Milano Red, 2007 EX
Civic 1.6.ES 5 Door Silver metalic, 2003 EX
VW Golf 2 1.3 JXB Red, 1989 EX

:rockon:
Uporabnik
Re: Honda civic 11. generacije
Oh, ja...
kot prvo, ne vem, zakaj je dandanes moderno, da vsak "proto" avto tako nemarno pobarvajo s temi vzorci... tako ne moreš pametno oceniti, kakšne oblike bo...

Od spredaj: ko na hitro pogledam me prešine: ah, BMW... nič posebnega...
od zadaj: grdosija jedna...

Tako, na hitro bi rekel, nič posebnega, zagotovo pa mu manjka "vau" faktor, katerega ima 10. generacija, pa osma ga je tudi imela... "vau" v plus ali v minus, ni važno, važno, da je "vau" :rockon:

Če bo tak sem malce pomirjen, se mi vsaj ne bodo sline cedile... :twisted:
Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Sport Plus 2018 (White Orchid Pearl)
Uporabnik
dajmo počakati.
Uporabnik
10. generacije pa ne moreš primerjati z osmo. Deseta je kot samuraj, azijski boy racer. Od zadaj sploh katastrofalen izgled. Pri osmi vse štima. Boljša je sicer od devete, ampak to ni glih kompliment.
ModeratoR
Se ti ne zdi da je to stvar okusa in lastne presoje? Vsake oči imajo svojega malarja.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
Protoncek wrote:Tako, na hitro bi rekel, nič posebnega, zagotovo pa mu manjka "vau" faktor, katerega ima 10. generacija, pa osma ga je tudi imela...
Hybrid wrote:10. generacije pa ne moreš primerjati z osmo. Deseta je kot samuraj, azijski boy racer. Od zadaj sploh katastrofalen izgled. Pri osmi vse štima. Boljša je sicer od devete, ampak to ni glih kompliment.
Imel sem enega prvih Civicov 8. generacije. Predstavitev na Baragovi je bila mislim da februarja 2006, slučajno mi je žena prinesla vabilo na predstavitev, naslednji dan sva že šla na testno vožnjo. Ko sem si dal duška na avtocesti, so za mano hupali mladci s starejšimi Civici. Čez tri dni sem Civica naročil, dobil sem ga junija, sicer I-shift, ker bi moral svojega z ročnim menjalnikom čakati še par mesecev, ker je bilo tako povpraševanje v Evropi.

To, kar sem doživel v dveh, treh mesecih na cesti, se skoraj ne da opisat. Kot bi imel Ferrarija. Ljudje so hodili okrog njega, kjerkoli sem se ustavil, ga občudovali, tudi božali. Sredi križišča so iz drugega Civica poskakali mladci in hodili okrog njega, dokler se ni prižgala zelena luč na semaforju. Iz Avstrije sem se pripeljal na našo mejo, policaj je vzel dokumente, jih držal v roki in gledal v avto. Rekel je samo "pa je res čisto vesoljski" in mi vrnil dokumente.

Je kdo doživel kaj podobnega s kako drugo generacijo Civica?
Uporabnik
Hybrid wrote:10. generacije pa ne moreš primerjati z osmo. Deseta je kot samuraj, azijski boy racer. Od zadaj sploh katastrofalen izgled. Pri osmi vse štima. Boljša je sicer od devete, ampak to ni glih kompliment.
Oprosti, ampak to je samo tvoje osebno mnenje, ne posplošuj. Za vsak avto (tudi za 10.generacijo) velja, da imajo vsake oči svojega malarja. Osma generacija so bile moje "mokre sanje", ko sem ga videval. Izredno lep avto, predvsem od zadaj je vrhunski. Še danes mi ni grd.

Ti avti so na splošno take oblike, da so nekaterim izredno všeč, drugim pa izredno i. Tudi 10-ka je recimo mojemu nečaku "izredno grd" avto. Avto nekako ne pusti človeka hladnega. V katerokoli smer.
ModeratoR
M.P. wrote:Je kdo doživel kaj podobnega s kako drugo generacijo Civica?
Jaz leta 2016 z Civic TypeR FK2... Ljudje so mi na semaforju trkali po sipi in me vprasevali vsega boga, pa en kup obracanja ljudi v avtih in na plocnikih, je bilo vcasih kar malo nerodno :oops:
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
Nekaj je res okus, nekaj je lahko tudi pomanjkanje okusa ali celo slab okus. Če gremo zdajle glasovat kaj je 8.gen pomenila v smislu oblikovanja v letu 2006 in kaj 10.ka pomeni zdaj, mislim, da moramo vsi priznati, da tako dobra kot je bila 8ka 10ka le ni.
Vsak berač sicer hvali svojo malho, ampak z malo objektivnosti pa verjetno lahko pridemo do tega da je 8ka nekaj oblikvno najuspešnejšega kar je honda kdajkoli spravila skupaj.
Dajte zraven 8ke en pežo 308 iz takratnih časov in zdajšnjega zraven 10ke. Mogoče bo bolj očitna razlika. Ako se mene upraša, honda trenutno nima enega lepega modela. Je pa 10ka sigurno lepša od 9ke. Tisto je bil pa poraz.
Uporabnik
No, težko primerjaš star model z novim... Za primer: v srednješolskih časih (letnik 1986 nekje) so bile naše mokre sanje tudi BMW serije 3 - kar pogooglaj, ga najdeš. 320i, 325i :love: . Če tak avto srečam danes mi nekako ni jasno, kaj sem videl na njem :kaj:
Vsak avto je v svojem času nekaj... kasneje to lahko zbledi ali pa tudi ne. Osebno bi - po spominih - težko rekel, katera mi je bila bolj všeč, ali takrat osmica ali danes 10ka... A danes bi (pustimo denar in ceno avta...). zagotovo ponovno vzel 10ko, ne osmice, mi je bolj všeč.

Slabega okusa (ali pomanjkanja le-tega) ni. Je samo okus in to je to. Trditi, da recimo jaz imam okus, ti pa ne je oholo, narcisoidno...
Če bi bilo tako, bi jaz osebno vsem, ki radi jedo ribe lahko rekel, da nimajo okusa... Kitajci jedo žuželke itd... kdo nima okusa - mi, ki jih ne jemo ali oni? Žuželke so drugače zelo bogat vir beljakovin...

Ne bi verjel, kakšne "grdosije" (po naših standardih) od žensk najdejo tipa - celo bogatega... tip nima okusa?
Hybrid wrote:Ako se mene upraša, honda trenutno nima enega lepega modela
tale navedba je dokaz tega, kar sem zgoraj napisal: 10ka je avto, ki ne pusti človeka hladnega. Ali mu je full všeč ali pa full grd. Noben od njih "nima okusa", ampak imajo vsak svojega!

Ah, filozofiram... :tiho:
Uporabnik
Post sem napisal zato, ker sem s čisto navadnim Civicom doživel take ovacije, kot bi se vozil s premijskim avtom.

Seveda je bila 8. gen takrat precej drugačna od prejšnje. Sem bil pa že nekaj let prej navdušen nad 6. gen in ga nameraval kupiti, pa se je izšlo drugače. Tudi 10. gen mi je všeč, sploh Civic s sredinskim auspuhom, tako da pregovarjanje, katera generacija je lepša postane brezplodno. Vsaka nova generacija pomeni korak naprej, kaj pa pomeni v primerjavi z drugimi znamkami, pa povejo prodajni rezultati.

In čeprav so mi Civici všeč, se zaradi praktičnosti zdaj vozim s HRV.
Uporabnik
M.P. wrote: sem ga junija, sicer I-shift, ker bi moral svojega z ročnim menjalnikom čakati še par mesecev, ker je bilo tako povpraševanje v Evropi.

To, kar sem doživel v dveh, treh mesecih na cesti, se skoraj ne da opisat. Kot bi imel Ferrarija. Ljudje so hodili okrog njega, kjerkoli sem se ustavil, ga občudovali, tudi božali. Sredi križišča so iz drugega Civica poskakali mladci in hodili okrog njega, dokler se ni prižgala zelena luč na semaforju. Iz Avstrije sem se pripeljal na našo mejo, policaj je vzel dokumente, jih držal v roki in gledal v avto. Rekel je samo "pa je res čisto vesoljski" in mi vrnil dokumente.

Je kdo doživel kaj podobnega s kako drugo generacijo Civica?
fk2 si kupi, bos mel iste izkusnje... se bencin kelnarji skacejo ven, pa sprasujejo, ce lahko slikajo avto :lol:
....get ready, get set, let's roll....Red, yellow, hit green, then go, breathe in slow....

CRX Del Sol JDMb18c built/ex
Prelude 2.0i/ex
Civic FN2/ex
Civic FK2...
ModeratoR
Protoncek wrote: Slabega okusa (ali pomanjkanja le-tega) ni. Je samo okus in to je to. Trditi, da recimo jaz imam okus, ti pa ne je oholo, narcisoidno...
Dobro in pravilno napisano, se strinjam z vsem :ave:
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
Ni čisto tako. Če bi bilo tako, potem bi bile vse stvari ok. Nekomu bi bilo ziher všeč tudi kaj ekstremno grdega.
Tut babe niso vse lepe, no zdej ko je covid, so pod maskami in je manj razlik :) Nova je seveda po pravilu lepša kot stara, znotraj letnika se pa tudi hitro razloči kaj je lepo in kaj ne. Okus je pa pol bolj izbira med lepimi... Saj veste kake babe imate na koledarjih.
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels