Uporabnik
Cvt
Pozdravljeni
Vidim, da honda v nove modele daje cvt menjalnike. Ko bom v prigodnosti kupoval spet novo hondo, bo zihr z avtomatskim menjalnikom. Še najraje bi dvosklopčnega, pa je samo v crv ju. Zanima me, kako je z vzdrževanjem cvtja, koliko zdržijo taki menjalniki. Na yt se gledal posnetke pospeševanja novega civica, pa se mi zdi kar precej hrupni vse skupa
Civic 1.5 T Sport Plus Platinum White, 2020
Civic 1.8 Sport Milano Red, 2007 EX
Civic 1.6.ES 5 Door Silver metalic, 2003 EX
VW Golf 2 1.3 JXB Red, 1989 EX

:rockon:
Uporabnik
Re: Cvt
Olje je drago pri nas, sicer ni nekih stroškov. Vsakih 40k se menja olje, drugega ni.
CVT je bolj glasen od navadnega menjalnika če avto teraš, ob normalni vožnji je bolj tih. Kar se mene tiče ga mam desetkrat raje kot palico. Non stop šaltanje v kolonah, semaforjih...
Modelarji vseh dežel, združite se.
Uporabnik
Koliko olja gre noter in koliko stane

Uporabnik
Ja noter gre menda kar nekaj, menjaš ga pa dobre 3 litre na interval.
Svoj čas je bila cena 8 eur/l, pol je pa ac mal poštajgal zadeve.
http://www.coxmotorparts.co.uk/genuine- ... p-996.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Tule je še vedno poceni, ampak je treba poštnino plačat. Več kant je treba vzet pa je.
Uporabnik
Kakšna pa je življenjska doba takšnega menjalnika ob pogoju da se olje menjuje po predpisanih intervalih, predvsem me zanima primerjava z običajnim menjalnikom?
Honda Civic 2008 1.8 SPORT 103 kW i-VTEC
Uporabnik
matko37 wrote:Kakšna pa je življenjska doba takšnega menjalnika ob pogoju da se olje menjuje po predpisanih intervalih, predvsem me zanima primerjava z običajnim menjalnikom?

S klasičnim ročnim menjalnikom CVT oz. klasičnega avt. menjalnika ne moreš primerjat po življenjski dobi. Jasno je da bo ročni zdržal mnogo dlje brez posebnega vzdrževanja. CVT oz. klasičnega AVT. menjalnika pa če ne boš primerno vzdrževal na vsaj 60 kkm ne boš vozil dolgo. Olje je pa v SLO drago iz tujine pa se ga dobi za tretjino cene.

Življenja doba CVT oz. AVT je odvisna od pravilnega vzdrževanja in načina vožnje. Lahko zdrži ogromno km ali pa malo malo. Hondin klasični AVT ima še malo elektronike med tem, ko je v CVT-ju pa že kar nekaj elektronskih komponent. Malo "poguglaj" na forumu je malo voznikov CVT menjalnikov (večina pri nas je stari HRV, Civic hibrid, Jazz). Pokliči na kak servis Honda ali servis avt. menjalnikov. Mislim pa da je obnova CVT mnogo dražja od klasičnega AVT menjalnika.
Civic 1,5 T, FC101, Exe 18' ex.
CRV 1.6 4x4 RE6,Exe. 16' ex
Accord 2.2 CU3 Exe. Plus, 09' ex
CRV 2.0 avt. Eleg. LPG, 09' ex
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
Uporabnik
Jaz mam občutek, da honde niso več to kar so bile in kljub relativno visokim cenam ni več take kvalitete ostalih delov, da bi vse skupaj zdržalo kaj dlje od menjalnika. Sem prebral, da so cvtji občutljivi na neoriginal olje, morajo bit vzdrževani... Sam nisem imel niti enega problema z njim. Pri Toyoti je vzdrževanja menda bistveno manj. Če me spomin ne vara menda 100k ne rabš nič.
Uporabnik
Sem pogledal servisno:
Normalno:
Menjava olje v klasičnem AVT menjalniku na 120 kkm, nato na 200 kkm.
Menjava olja v CVT menjalniku na vsakih 40 kkm oz. 24 mesecev od začetka.

Težki pogoji:
Menjava olje v klasičnem AVT menjalniku na 60 kkm, nato na 40 kkm oz. 24 mesecev.
Menjava olja v CVT menjalniku na vsakih 20 kkm oz. 12 mesecev od začetka.

To je pa kar bistven podatek in velik strošek za CVT menjalnik.

A v primerjava cene olja vs. popravilo CVT ali klasičnega AVT, je olje bistveno ceneje.
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
Uporabnik
... sem pa mal gledal in računal in ugotovil, da je obnova CVT-ja (samo sklop z jermenom je 6000 EUR), bistveno dražja kot obnova klasičnega AVT.
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
Uporabnik
Replace automatic transmission fluid every 72 months/96,000 km
(for condition # 2 above, only).

Tole ma pa prius. Tut svečke se pri Priusu menjajo na 2x daljši interval kot pri hondi. je**t ga, honda rabi več. Olje je treba nabavt vsakih 40 jurjev al pa heblat vsak dan.
Uporabnik
Ko se že glih menite o avtomatskih menjalnikih naj povem, da sem že od nekdaj navdušen nad njimi in sem jih mel možnost že kr dosti sprobat, je pa res da med njimi še ni blo Honde. Za moje pojme je daleč najbolši DSG6, mam tudi enega doma in je res :zakon:
Največja katastrofa je citroenov avtomatik, tudi renaultov ni za hvalit. Mercedes me tudi ni navdušil ostalo je več al manj ok, ampak ko jih primerjaš z DSGjem se lahko skrijejo... Največji nasmeh na obrazu mi je pa narisal Mustang 64 letnik avtomatik, to je pa ena čisto posebna izkušnja, upam da se bo enkrat znašlo nekaj takega udi v moji garaži :rockon:
Uporabnik
... če želiš AVT menjalnik, ga po mojem ni če klasični AVT menjalnik z lamelami in ne nek CVT ... :rockon:
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
Uporabnik
Ja američani majo tega dosti pri nas se pa še dosti hebla. Dizel pa palca pa "dinamični" vozniki hehe. Če bi bli pralni stroji 2 jurja bi vsi govorili, da je boljše na roke prat, ker stroj ne opere tako natančno heh. Za vsakdanjo rabo je po moje vse en k kak avtomatik je, sam da ni treba skoz kuplungo tišat pa šaltat :D Vseeno hvala za namig glede dsg. Sem že itak razmišljal v tej smeri. Honda s temi cenami pri meni ne bo šla skozi.
Uporabnik
Treba pač nežno ravnati z avtomatiko in redno menjavati olje in filter!

Drugače je Honda že leta 1970 imela
http://www.lov2xlr8.no/brochures/1970/70h/70h.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabnik
Rudonya wrote:Treba pač nežno ravnati z avtomatiko in redno menjavati olje in filter!

Drugače je Honda že leta 1970 imela
http://www.lov2xlr8.no/brochures/1970/70h/70h.html" onclick="window.open(this.href);return false;

... ja, sam tole je klasični avt. menjalnik in ne CVT ... ... klasika je zakon ...
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
Uporabnik
zsoru wrote:
Rudonya wrote:... ja, sam tole je klasični avt. menjalnik in ne CVT ... ... klasika je zakon ...
Drži, klasična avtomatika je najboljša v primerjavi z različnimi vrstami avtomatike in klasike.
Škoda, ker danes ni več klasične sheme PRND, ampak še tisti +/-, ki ga nimaš nikjer in nikdar uporabiti!
Uporabnik
Čeprav je drag menjalnik, so majstri, ki znajo kaj porihtat tudi po svoje in pol vse skup ni taka reč:
http://hchdoctorstransmissionpage.yolasite.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabnik
Pri nas je znan Marolt kar se tega tiče
Uporabnik
Zanimiva debata. Imel sem Civica z I-shift avtomatiko in užival v vožnji z njo. Delala mi je brezhibno, avto je šel naprej deset let star z 230.000 km. Menjala se je samo sklopka pri 160.000 km in seveda olje v skladu s servisno knjižico.

Zdaj imam HR-V s CVT avtomatiko in sploh nisem razmišljal o stroških avtomatike, no saj tudi nisem razmišljal o "visoki ceni HR-V". Ko ti je avto všeč, ga pač kupiš če imaš denar. In ga peljem na servis in ne razmišljam več, kako bi ga servisiral pri raznih šušmarjih, da bi prišparal par evrov.

Če pa kupuješ star avto, pa ni nujno, da se zezneš pri menjalniku ...
Uporabnik
M.P. wrote:Zanimiva debata. Imel sem Civica z I-shift avtomatiko in užival v vožnji z njo. Delala mi je brezhibno, avto je šel naprej deset let star z 230.000 km. Menjala se je samo sklopka pri 160.000 km in seveda olje v skladu s servisno knjižico.

Zdaj imam HR-V s CVT avtomatiko in sploh nisem razmišljal o stroških avtomatike, no saj tudi nisem razmišljal o "visoki ceni HR-V". Ko ti je avto všeč, ga pač kupiš če imaš denar. In ga peljem na servis in ne razmišljam več, kako bi ga servisiral pri raznih šušmarjih, da bi prišparal par evrov.

Če pa kupuješ star avto, pa ni nujno, da se zezneš pri menjalniku ...

M.P.
Tudi jaz se ogrevam za CVT. Ali gre avto v visoke obrate tudi, če ga ne pritisneš do konca, ali bolj počasi pospešuje. Kakšen je dejanski filing v vožnji napram I-shift. Kakšna pa je obraba zavornih ploščic, ali si ploščice menjal bolj pogosto. Upam, da bo novi civic 1,5 imel navadno avtomatiko ali še polje DCT. Mislim, da ne bi bil problem, saj imajo zadevo že razvito pri motornih kolesih

Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels