Neatfreak
Vintage 17" BBS RT082 Reb. & Mint 18" BBS RK018
Zdravo družba. Ker je ravno BBS sem rekel, da zadevo delim še tukaj. :)

Skratka. BMW je kar se tiče aftermarket robe polom. Ali ti turijo zlajnano M-optik robo ali pa filigranske zadave in oboje ima ceno N. Aha. Ali pa Deutsche flag vzorce - no NE! In kot večina se najprej zapodimo v menjavo felten. Avto je prišel na železnih in tako sem se podal v... in spet drama. Na izbiro imaš OEM feltne s ceno N in potem morje replik. Konec 2013 sem skoraj obupal in bi v UK skoraj naročil, po UK forumih sodeč kvalitetne, kopije 18" LM. 18" pa so za moj mlinček že skoraj killer! No skupni imenovalec vsem tem feltnam pa je bavarian style in tega že v osnovi nisem želel. Ok. Je nekaj aftermarket robe (govorim o vizualno sprejemljivi in da ni iz drugega konca sveta) aka Rota Grid,... in jasno vse skoraj 18" in N keša. Kiss ass no way!

Sem pa brskal, oprezal na N koncih in sreča je bila opoteča. :) Našel sem dvodelne 8x17 ET+40 BBSke, katere spec so pisane na kožo mojemu mlinčku. Malo sem brskal in le-te so bile konec 80ih delane po naročilu za tuning hišo Cetoni v seriji 1.200 setov. Se pravi so stare krepo preko 20 let in ni jih ravno na pretek! SO COOL, SO RETRO!
RM ali RS so na mojem avtu itak redneck combo pack! Ostalo je zgodovina in dejmo kakšno fotko. Žal so 612x344, ker se mi ni ljubilo resizat...

WTF!? Nalepke preko...
Image

Image

..BBS emblemov? No BMW ni over BBS. ;) Edina zadeva je, da mi en 70mm pokrovček manjka. Sem v lovi za enim (rabljenim) kosom.
Image

Nikoli še podrte, obnovljene,... na enem lipu imajo samo eno minorno prasko in razen hard oksidacije v stanju, kot so bile narejene. Še s papirnatimi nalepkami.
Image

Opa! Ni vojakov! Res je. Takrat so jim namenili titan huck bolte. Hudiča ne dobiš ven never zato bo pela fleksarca.
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Plani. Najprej gredo feltne g. Kuharju v ravnanje, če je slučajno potrebno. Potem pa romajo ponovno v Ilirsko Bistrico k mojstru Alešu, kateri mi je takrat spedenal RM-ke.

- Robovi bodo jasno polirani, ostalega se ne bo dotikal, ker želim, da sam 'obroč' ostane v OEM stanju in z tovarniškimi nalepkami. Na njih pa pridejo OEM size BBS nalepke.

- Sredina bo po vsej verjetnosti bright ali flake bela. Druga opcija pa je titanium aka efektom tekoče kovine. Skratka želim bright sredino, ki pa ne sme biti kovinske barve ali odtenka.

- Ker se bo huck boltse požagalo jih bodo nadomestili M8x35 vijaki. Ali DIN 912 ali pa ISO 7380. Odvisno kaj bo lepše sedlo. Ja, M8 so taman. Vijaki in samovarovalne matice bodo A2 ali A4 kvaliteta. Podložke pa navaden cink, ker alu in inox se ne razumeta najbolje. :)

- Na hub pride v prihodnosti ali drugo leto še stud conversion kit M12x1,5 in rdeči lug nutsi v dolžini 60 mm, da bodo lepo gledali ven.

- Na pokrovčke pridejo ponovno custom 3D nalepke, vendar bodo sedaj narisane v nulo in so v bistvu že zrisane. No, veliko njih. Razlog? Za OEM 70mm red/gold ne dam 160+/-€, na netu so pa same poceni in grde kopije. Tole pa je v nulo. Instagram fotke.
Image

In še ostale RARe in NON RARE opcije, če mi kdaj zadiši menjava odtenka na svetlih feltnah. :)
Image

Itak nisem pozabil tudi na majice. :)
Image

Tale je še v delu...
Image

Toliko za 1x. Bodo pa itak za prste obliznit. Kot po navadi, ne? ;)
Eliminate any talk of functionality since it’s irrelevant to my needs!
Facebook is dead!
✓ Follow me on Instagram.
Uporabnik
Re: 17" BBS Slow Rebuild
nice job Ron... 8) pa meni zelo všečen model platišč
bolš se slabo vozt k dobr hodt ;)
Uporabnik
hudi rimsi... :rockon: like it a lot. usaj en k ne gre na klasiko LM,RS ,RM.... keep on good work :zakon:
Civic EG5-swap tuned B16 -sold

EK4 Ferio - sold

Accord CL9 - sold
Uporabnik
Zakon da niso nek standard. Skoda se mi zdi pa unih titan huck boltov ampak nimas kej.
My car/motorcycle , my temple.
Fotr Admin
Whole package, kot vedno :zakon:
Neatfreak
Ok! Še tukaj mini update. BBS RT082 še niso fertik, ker bodo cele stružene (raw alu look) in je za to potreben čas in predvsem živci in mirna roka pa še fantje me poznajo in vedo kaj pričakujem. ;) Ne, nisem tečen, sam nič mi ne bo šenkano.

Sem pa ponovno imel srečo, sezone še ni konec in za diskontno ceno našel drugi set felten, BBS kakopak, pod imenom RK011 v dim. 8.5x18 z radirkami 225/40. Ohranjenost je mint, flach chrome black barve, manjkajo pa jim samo še po en BBS rdeče/beli sticker na lipih - jih že čakam.

Dim. je v homolomo kartončku že bila vpisana, na BBS-ovi strani je tudi TUV in med navedenimi modeli tudi moj mlinček, tako da sem danes samo pohomologiral Eibach Sporline fedre aka -50 mm. Tole pa je rezultat.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Ja emblemi so fake oziroma spodaj so OEM 3D silver/black. Sem zvohal tole zadevo in ja... Zakaj pa ne. :)
Image

Image

Kmalu pa pride stud conversion kit 80 mm in ponovno Project Kics R40 lugsi, ker tole z vijaki je totalna bedarija. ampak to gre gor naslednjo sezono.
Facebook is dead!
Uporabnik
hudo je izpadlo,od felg do avta :wink:
Uporabnik
Tele rdeči emblemi pa kar precej bodejo v oči :| Drugače pa lep avto kot celota, badlook je tako kot vse ostalo stvar okusa, ampak zame izgleda ceneno.
Spuščen je pa ravno prav :yes:
Neatfreak
(tale post je viska)
Facebook is dead!
Neatfreak
True! Gor so zdrzal pol ure in zdej so ze crno/zlati emblemi. Ti so spot on!
Ostalo pa ja, stvar okusa in navdiha.
Sem raj dal gor stickerje/support od kolegov, s katerimi super sodelujem. :)
Image
Facebook is dead!
Uporabnik
Kul, ker sem šel potem gledat na drug forum kjer si objavil vse tri različice in mi je bil črno/zlat veliko bolj všeč, pa mi je bilo čudno da si se za rdeče embleme odločil :D
Neatfreak
:) Rdece/zlata bo lepo popnila ven pri RT082, da razbije monotonijo. ;) Tak je bil plan tud na zacetku, samo... Sej ves, da moram probat vse. ;)
Facebook is dead!
Fotr Admin
Ampak zdaj ko si na 18" boš vseeno šel nazaj na 17"?
Neatfreak
G-4S wrote:Ampak zdaj ko si na 18" boš vseeno šel nazaj na 17"?
Ne, seveda ne. 17" ke se bodo po koncanju pridruzile kot retro dodatek enemu proper fotkanju. Brez gum jasno.
Mi pa osebno 17" zasencijo te v celoti! Zadnjic videl sredine na struznici... Konec!
Facebook is dead!
Uporabnik
nice zgledajo kolk ma tole razmak pa et ;)
aka koshir || HCSI president
www.koshirgarage.com
HEL Performance - HELSLOVENIA@GMAIL.COM
Uporabnik
Ker je že v osnovi zelo težko e87 zrihtat ti bo mogoče ta slika v pomoč, kar bi jst naredil z feltnami da bi malo to črnino porazdelil.
Image

Zanimiv projekt, kateri bo zanimivo videti na koncu koliko se razlikuje tvoj styling od ostalih.

Ron hvala za odgovor! :|
Neatfreak
@koshir - Bom kar v kosu napisal. :) 4x 5x120|8.5x18|ET38|225/40R18 + BBS TUV. Še več. Preteklo soboto ni bilo potrebno delati homologacije za gume (imam že vpisano v kartonček) in sem jo naredil samo za Eibach Sportline fedre. :) Street legal all the way.

@crocar - Tole kar si prilepil so ADV6.2 aka 3 piece wheels in tako se je seveda enostavno igrati z barvnimi kombinacijami sredine, lipa, obroča, vijakov in center cap-a. Da o enostavnosti prilagajanja (barvanju) posameznega kosa ne govorim.
Moje so iz enega kosa, tako da lahko tukaj hitro pride do poloma ali pa neenakih potez prekrivanja in na tnalu je namesto lepega izdelka skrapucalo, kar je pa pri meni no go.

Bele bi bile vrhunske. Rdeče/zlat emblem, rdeče/zlata BBS nalepka na vskam lipu... Skoraj BBS primadonna style (model RS, RF, itd.), ki je neponovljiv. Ker pa sem neat freak bi ob belih kmalu postal 'živčna razvalina'. ;)
Sicer bom dal drugo leto gor, kot sem že omenil, stud conversion kit in R40 lugse, ki bodo močno razbili tole monotonost. Sreča je le, ker so feltne v flash chrome črni barvi in ne kakšni metalic ali bog ne daj mat črni izvedbi.

Skoraj sem si že dal delat tako majico pa sem se raje odločil za true feltne in fake embleme, kot obratno. :)

To in to je recimo DIY za 6 € in ne 50+/- za 20 dag črne plastike aka črne grile, ki se ponujajo na spletu. Narejeno je kot vedno, v piko in da bo trajalo.
Drugače sem dodal še door visorje, kratko anteno, ker shark pač ne bom imel. Najde se še viper delete, črni emblemi in še kaj.
Drugače pa planiram dati gor še en slick n' slim wing (tega je v DE od zbitih ko peska).
Facebook is dead!
Neatfreak
Aha! Pa zavesce, nujno! Zdej sprica z enga na drug konc! :)

Še tole @crocar - ne bom šel v nobene M odbijače ali kaj podobnega, ker 116i mlinček to ni. Sploh pa dat 250-300 € za odbijaš in potem še barvanje... GTFO!
Že tako je drama z after robo, katere JDM svet je recimo (pre)poln. Tukaj pa imaš OEM, replike OEM in potem še 15 after produktov (ki jih imajo skoraj že vsi). 15 pravim zato, ker potem pa rabiš že hard money, da se greš karkoli. Zato sem happy camper z obema setoma felten, ker niso k* M look ali pa OEM, katere so meni po default-u designov za mesarje in obrtnike. :)

No neki je še šlo na pot na domači naslov. Več pa ko pride in bo gor.

Včeraj sem opral avto, ker ni bil več sterilen in sem stisnil še kakšno bolj porper fotko, kot z mobilcem.
Image

Image

Image

Image

Image

Image
Facebook is dead!
Neatfreak
Re: Vintage 17" BBS RT082 Reb. & Mint 18" BBS RK018
Kdo pravi, da JDM ne gre z roko v roki z Bavarci? :) Tole je test, ker se mi doma valja set 8x rdeče in 8x črne, drugače pridejo po celem engine bayu v gold chrome neo izvedi.

Image

Image
Facebook is dead!
Uporabnik
Re: Vintage 17" BBS RT082 Reb. & Mint 18" BBS RK018
a une druge bbs so se pr nas? :D
civic bingo 97´ `tuned´ ex
civic ek4 98´ ex
dc2 ex
WRX STI banging
Post Reply

Information

Moderators