Skratka. BMW je kar se tiče aftermarket robe polom. Ali ti turijo zlajnano M-optik robo ali pa filigranske zadave in oboje ima ceno N. Aha. Ali pa Deutsche flag vzorce - no NE! In kot večina se najprej zapodimo v menjavo felten. Avto je prišel na železnih in tako sem se podal v... in spet drama. Na izbiro imaš OEM feltne s ceno N in potem morje replik. Konec 2013 sem skoraj obupal in bi v UK skoraj naročil, po UK forumih sodeč kvalitetne, kopije 18" LM. 18" pa so za moj mlinček že skoraj killer! No skupni imenovalec vsem tem feltnam pa je bavarian style in tega že v osnovi nisem želel. Ok. Je nekaj aftermarket robe (govorim o vizualno sprejemljivi in da ni iz drugega konca sveta) aka Rota Grid,... in jasno vse skoraj 18" in N keša. Kiss ass no way!
Sem pa brskal, oprezal na N koncih in sreča je bila opoteča.
RM ali RS so na mojem avtu itak redneck combo pack! Ostalo je zgodovina in dejmo kakšno fotko. Žal so 612x344, ker se mi ni ljubilo resizat...
WTF!? Nalepke preko...
..BBS emblemov? No BMW ni over BBS.
Nikoli še podrte, obnovljene,... na enem lipu imajo samo eno minorno prasko in razen hard oksidacije v stanju, kot so bile narejene. Še s papirnatimi nalepkami.
Opa! Ni vojakov! Res je. Takrat so jim namenili titan huck bolte. Hudiča ne dobiš ven never zato bo pela fleksarca.
Plani. Najprej gredo feltne g. Kuharju v ravnanje, če je slučajno potrebno. Potem pa romajo ponovno v Ilirsko Bistrico k mojstru Alešu, kateri mi je takrat spedenal RM-ke.
- Robovi bodo jasno polirani, ostalega se ne bo dotikal, ker želim, da sam 'obroč' ostane v OEM stanju in z tovarniškimi nalepkami. Na njih pa pridejo OEM size BBS nalepke.
- Sredina bo po vsej verjetnosti bright ali flake bela. Druga opcija pa je titanium aka efektom tekoče kovine. Skratka želim bright sredino, ki pa ne sme biti kovinske barve ali odtenka.
- Ker se bo huck boltse požagalo jih bodo nadomestili M8x35 vijaki. Ali DIN 912 ali pa ISO 7380. Odvisno kaj bo lepše sedlo. Ja, M8 so taman. Vijaki in samovarovalne matice bodo A2 ali A4 kvaliteta. Podložke pa navaden cink, ker alu in inox se ne razumeta najbolje.
- Na hub pride v prihodnosti ali drugo leto še stud conversion kit M12x1,5 in rdeči lug nutsi v dolžini 60 mm, da bodo lepo gledali ven.
- Na pokrovčke pridejo ponovno custom 3D nalepke, vendar bodo sedaj narisane v nulo in so v bistvu že zrisane. No, veliko njih. Razlog? Za OEM 70mm red/gold ne dam 160+/-€, na netu so pa same poceni in grde kopije. Tole pa je v nulo. Instagram fotke.

In še ostale RARe in NON RARE opcije, če mi kdaj zadiši menjava odtenka na svetlih feltnah.

Itak nisem pozabil tudi na majice.

Tale je še v delu...

Toliko za 1x. Bodo pa itak za prste obliznit. Kot po navadi, ne?