Uporabnik
Nakup FR-V - prosim, pomoč
Pozdrav vsem

sem novinec pri vas in potencialni novinec glede lastnistva Honde. Tko da, malce povečajte buffer potrpljenja :)

V glavnem, zelo blizu sem nakupu rabljene FR-V-jke. In sicer gledam tole:

1. 1.8 ali 2.0 bencinski motor
2. ce se da, elegance oprema (xenonke imam na trenutnem avtu in bi jih imel rad tudi pri vseh naslednjih)
3. ce se da, avtomatik (torej, naceloma 1.8 bencinar)

Zdej pa par vprasanj:

1. Ce prav razumem, je 2.0 motor gnan z verigo. Kako je z 1.8 motorjem?
2. Kaksen je kej ta 5 stopenjski avtomatik, ki so ga tlačili notri? Spomnim se, ko sem vozil accorda avtomatik (4 prestave, ce se ne motim) in tisto je bilo več al manj dizaster. Tudi toyote, ki sem jih vozil, avtomatik, so bile v resnici precejsnja katastrofa. V primerjavi z evropsko konkurenco namrec. Sam, kolikor sem seznanjem, so zadnjih 5 let japonci tudi v plebejski razred avtomobilov dali solidne menjalnike? Je res?
3. Mi lahko kdo potrdi stevilo sidrišč na isofix sedežih? V mislih imam tisti top tether al kako se že reče.
4. Avto bi predelal na plin. 2.0 motor ne bi smel biti problematičen, kako je pa s tem novejsim 1.8? Je kakšen haklc? Predelava bo Prins.
5. Kako je z vzdrzevanjem avtomatika? Je eden izmed tistih, ki se ga kao ne vzdrzuje (ala renault, mercedes, čeprav se tudi te v resnici vzdrzuje), ali ima kaksno svojo foro?

Gledam avto za okoli 10k evrov.

hvala vam!
Uporabnik
Re: Nakup FR-V - prosim, pomoč
hmm, a zunaj Civica v našem koncu sveta honda ne zanima takorekoč nobenega?
Uporabnik
Lep pozdrav

se vedno iscem primerno FR-V. Malce sem skakal po nemciji, eno skorajda vzel, pa so me prehiteli. Zapazil sem pa tole slovensko varianto:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6850130&show=1" onclick="window.open(this.href);return false;

ima morebiti kdo kaksno mnenje o tem avtu? Na dan z njim.

Podvprasanje: kje bi lahko v Ptujskem koncu avto preveril preko Honda servisa? Zanima me servisna zgodovina, predvsem.

hvala vam!
ModeratoR
No pa grema po vrsti... 1. tudi 1.8 je gnan s verigo.
2. Honda nikoli ni bila dobra pri avtomatskih menjalnikih, ni pa spet nek disaster, pod pogojem rednega vzdrževanja in ne preteranja, kak pa se vozi ap ne vem, ampak 1.8 že sam po sebi ni nek dirkalnik tak da če je še avtomatik :?
3. Pojma nimam
4. Če 2.0 ni problematičen za LPG predelavo, zakaj bi 1.8 bil? :shock: kubiki tu nimajo veze, sicer pa Prins je najboljši kar se tiče LPG-ja tak da tu ni kaj dost za skrbet, tu še vedno velja malo denarja malo muzike :wink:
5. Vsak avtomatik se vzdržuje, tud tega boš moral, na kolk se pa menjava olje pa ne vem.

Kar se tiče linka in zgodovine ... Ko si pri Avto Jarc, greš še 1km naprej po Ptujski cesti in imaš ne levi AC Mobil Honda salon, tam se ustaviš s podatki od avta ki ga misliš kupit ali pa še najbolje servisno, in ti preverijo vse v računalniku. Poznam pa avta ne, zgleda pa top :zakon:
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
Hvala za tole.

Edino, ne vem, zna bi, da sem totaln kreten, ampak meni search kaze, da je AC mobil na ptujski v mariboru. In ne na ptuju :)
Uporabnik
Saj ptujska cesta je v mariboru :D
http://www.hondaforum.si/viewtopic.php?f=36&t=61117
ModeratoR
Aly wrote: ... Ko si pri Avto Jarc, greš še 1km naprej po Ptujski cesti in imaš ne levi AC Mobil Honda salon, tam se ustaviš s podatki od avta ki ga misliš kupit ali pa še najbolje servisno, in ti preverijo vse v računalniku.
V katerem delu tega stavka nisem bil dovolj jasen? :D
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
FRV-ja si ogledujem tudi jaz, kot zameno za scenica. Sicer sem bolj pri osnovnih stvareh,lahko pa povem toliko, da je 1,8 motor novejše generacije, je zamenjava tako za starega 1,7, kot tudi za 2,0.

Me pa zanima, ali je 1,7 motor enak kot pri HRV-ju in 7gen civic coupeju? Ker tam se je pa slišalo veliko slabega...

LP
ModeratoR
Verjetno niso razvijali več različnih 1.7 motorjev, domnevam pač.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
haha, jest sem kreten, se opravicujem. Zabluzil naslove.

hvala vam vsem. Tisto o kilometrih se je izkazalo za napacno.
Uporabnik
Da ne odpiram po nepotrebnem nove teme bom kar tu vprašal.
FR-V je torej na enak sistem kot je bila pred leti Fiat Multipla in je zelo neuspešen.
Je to enoprostorski Civic?
V čem mislite da je vzrok neuspeha?
Uporabnik
Da ne odpiram po nepotrebnem nove teme bom kar tu vprašal.
FR-V je torej na enak sistem kot je bila pred leti Fiat Multipla in je zelo neuspešen.
Kakšne so kaj vaše izkušnje z omenjenim modelom?

Hvala!
Uporabnik
Rudonya wrote:Da ne odpiram po nepotrebnem nove teme bom kar tu vprašal.
Kakšne so kaj vaše izkušnje z omenjenim modelom?

Hvala!
Žena vozi FRV že kar nekaj let, slabih izkušenj ni. Sedežev je res 6, ampak so stlačeni skupaj in so za 6 normalno raslih potnikov komaj zadostni. Če pa prevažaš mularijo, pa je to popolnoma zadosti, posebej je navdušen tisti tretji, ki sedi spredaj (pazi na zakon!!). Neke hude prilagodljivosti notranjost ne premore.
Našega poganja nafta, o tem motorju že bilo prelitega precej črnila. V kratkem: dober, zanesljiv, močan, povprečen pri porabi (7l+).
Kot največji minus je potrebno omeniti vidljivost nazaj, ki je milorečeno katastrofalna. PDC so muss!! Primerjati Multiplo in FRV pa nima nobenega smisla...
Vzrok neuspeha pri prodaji? Vsekakor ni nekakovost, prej bi rekel začetna cena (pri Exect. opremi je bila cca 30ke!!)in pa neobičajna konfiguracija potniškega prostora.
Meni avto osebno ni napačen, je pa res da, če nebi imel resnične potrebe po njem, ga nebi kupil.
Use se da, sam' vprašanje cajta, d'narja in znanja.
Uporabnik
Zanimivo.
Sem bil v salonu in najbolj smešno mi je bilo, ko sem se ustrašil menjalne ročke od ročnega menjalnik, ker sem imel občutek da jo bom vsak čas odtrgal :lol: , saj je brez manšete
Image

Hecna je tudi ročna zavora :lol:
Image

Drugače pa zelo praktičen minivan
Očitno gre za naslednika legendarnega modela Civic Shuttle
So pa res časi enoprostorcev pri nas že zdavnaj minili, saj jih uporabljajo le še obrtniki, predvsem shuttle prevozniki oziroma transferji, taksisti in prevozniki otrok
Eno FR-V sem tudi videl, a žal nimam slike
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels