Uporabnik
kazen-40 preveč v naselju
no,kolega je danes dobil pošto,da je 27.9. prekoračil hitrost za 40km/h. dobil bi naj 9 pik in 1000€ kazni. je to "normalna" kazen za tako hitrost pa kaj se bi dalo naredit? ima že od prej 3 pike pa še mladi voznik je.
❒ Taken ❒ Single ✔ Honda ;)
Uporabnik
Re: kazen-40 preveč v naselju
Naj se kr prijavi na tečaj cpp.
Honda don't need V8 cause, Honda got VTEC ;)
Hitrost ne ubija ampak zaviralna pot!!
Uporabnik
Tudi, če nebi imel pik od prej je to odvzem vozniškega.
30 - 50 km/h prehitro v nselju je 1k€ + 9 pik :|
Kazni so bolane, se strinjam, kaj se pa da neredit? Raznorazne pritožbe, da ni on vozil itd. Kaj pa vem...
Uporabnik
Preberte si ZVCP pa bote vidl da kje kazen taka kot je po zakonu.
Kolegu je pa to lahko šola za naprej :wink:
Pač pou leta brez izpita pa jovo na novo!
Alone on world
Uporabnik
Johnny S wrote: Kazni so bolane, se strinjam, kaj se pa da neredit? Raznorazne pritožbe, da ni on vozil itd. Kaj pa vem...
So bolane kazni. Pa vseeno sm jst že 2.5 leti brez kazni pri policiji. Še pol leta pa se mi brišejo vse pike. Zgleda men pomagajo, ko ravno nimam denarja na pretek.
Da greš dokazovat da ni on vozu moraš imeti nekoga ki bo zate "požru" 9 pik. To pa nebo noben naredu.
Alone on world
Uporabnik
Taadej wrote:no,kolega je danes dobil pošto,da je 27.9. prekoračil hitrost za 40km/h. dobil bi naj 9 pik in 1000€ kazni. je to "normalna" kazen za tako hitrost pa kaj se bi dalo naredit? ima že od prej 3 pike pa še mladi voznik je.
Se da naredit ja, dol s ceste s takimi, kwa mu ni jasn da se v naselju vozi 90kmh, sploh glede na to da je že kasiral pike, če ga prej ni izučil ga bo pa sedaj.
Če pa še ta ne ga bo pa naslednja kazen, ki jo bo najverjetneje tut kasiru,ker ga bodo dobili vozit brez izpita, in v takem primeru gre po novem za odvzem vozila
VAG odklepanje funkcij, pošlji PM
Uporabnik
torej odvzem vozniške definitivno, tudi če se po sodiščih vlači ter skuša nekako izrabit veze preko fotrovih kolegov na policiji?
Uporabnik
Je bolš da se mu uzame izpit pa da ga nardi na novo. Bo vsaj začel spoštovat omejitve. (upam)
Vlačenje po sodišču prnese sam še večje stroške. Zdej ma še šanso za polovičko :wink:
Pol pa če ne rata na sodišču pa pridejo še usi sodniški stroški + cela kazen + delj časa se bo vleklo da bo ponovno naredu izpit.
Alone on world
Uporabnik
Taadej wrote:no,kolega je danes dobil pošto,da je 27.9. prekoračil hitrost za 40km/h. dobil bi naj 9 pik in 1000€ kazni. je to "normalna" kazen za tako hitrost pa kaj se bi dalo naredit? ima že od prej 3 pike pa še mladi voznik je.
Sodnik za prekrske, in ti tam povejo kazen. Najmanj 1k€ + 9 pik. Potem pa pridejo se sodne takse ( cca 150€ ). Lahko pa s kom dogovori, in recejo da je nekdo drug vozil ter tako prevzame pike nase, on pa placa kazen.
Uporabnik
EYEgor wrote:Je bolš da se mu uzame izpit pa da ga nardi na novo. Bo vsaj začel spoštovat omejitve. (upam)
Vlačenje po sodišču prnese sam še večje stroške. Zdej ma še šanso za polovičko :wink:
Pol pa če ne rata na sodišču pa pridejo še usi sodniški stroški + cela kazen + delj časa se bo vleklo da bo ponovno naredu izpit.
Sele sedaj sem opazil. Kaksna polovicka?? Cim je nad 30km/h prevec v naselju je adijo polovicka.
Uporabnik
Naj napiše, da ni on vozil. Ampak da je bil nekdo od družinskih članov. Po zakonu ti ni treba izdat družinskega člana. Pač kazen bo plačal, ampak pike mu pa ostanejo ;)
Les je lep ;) http://www.selman.si
Uporabnik
sodelovca je tut "pisker" sliko na AC, in se je zgovril da je vozu avto en iz druzine, ampak da ne ve kdo, ker je bil v sluzbi..

in pik ni dobil, kazen pa ne vem kak je reso, v glavnem da se kaj zmutit ampak je treba kr dost stvari uskladit..

yaxo11 wrote: Se da naredit ja, dol s ceste s takimi, kwa mu ni jasn da se v naselju vozi 90kmh
ne vem ka bi tep reko, ko da je to taka grozna hitrost, pri danasnih gumah, zavornih sistemih itd..
mal pretiravas no..

lp
....get ready, get set, let's roll....Red, yellow, hit green, then go, breathe in slow....

CRX Del Sol JDMb18c built/ex
Prelude 2.0i/ex
Civic FN2/ex
Civic FK2...
Uporabnik
nad 30 do vključno 50km/h je 1000€ + 9 kazenskih točk + prepoved vožnje motornega vozila (kar pa v njegovem primeru tudi pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja, saj je voznik začetnik) .. Če je to normalna kazen? Ja, z novim zakonom, ki je stopil v veljavo julija letos, je - gledano iz objektivnega stališča.
kot so napisali že drugi - lahko poskusi s tem, da je vozil nekdo od domačih, vendar ni nujno, da bodo pritožbi ugodili..ampak, pravjo da probat ni greh, tko da.. :P

yaxo11, v kakšnih naseljih, kjer je ravna cesta (po možnosti še s kolovozom na eni strani) je hitrost 90 km/h še kako lahko dosežt.. lep primer je stara cesta od Brezovice proti Vrhniki - naselje Log in nato Drenov Grič.
Mr. Pig 8)
Uporabnik
Jest sem mnenja,da naj hitro plača,potrpi pol leta in čiprej dobi spet izpit. In tko bo tut najhitreje spet pri izpitu.
Ker nima smisla zavlačevat zadeve in da se ti to vleče še dve leti. Idin malo je zoprno v zimskem času bit brez izpita. :)
"Mislite sami in ne hodite za drugimi po njihovih stopinjah." - Soichiro Honda
Fotr Admin
Ga obravnavate, ko da je nek nič kriv revež. Pa neke veze na policiji pa ne vem kaj. Tip že ma tri pike, nič vozniških izkušenj (voznik začetnik) in ga pegla 40 kmh čez omejitev v naselju. Car. Zdaj naj pa še plača! In eni bi mu še dajal potuho? Da nebuloze, kako to ni nič takšnega niti ne komentiram...
Uporabnik
G-4S wrote:Ga obravnavate, ko da je nek nič kriv revež. Pa neke veze na policiji pa ne vem kaj. Tip že ma tri pike, nič vozniških izkušenj (voznik začetnik) in ga pegla 40 kmh čez omejitev v naselju. Car. Zdaj naj pa še plača! In eni bi mu še dajal potuho? Da nebuloze, kako to ni nič takšnega niti ne komentiram...
:zakon:
Civic EG5-swap tuned B16 -sold

EK4 Ferio - sold

Accord CL9 - sold
Uporabnik
Jst sm pred 1letom podobno naletu na radar , sicer na AC, kjer je omejitev 80 so me namerl 134...prvi izvoz za tem ko me je slikal en skrit avto v temi je stala še policijska RS-ka in ko sem se pelajl mimo nje(itak zdej že po omejitvah) je takoj spelou za mano in me še ustavu. Polcajka mi je prvič frulico v usta porinla potem pa sva šele začela komunicirat ker je pokazal 0.00. Bilo je glih na božičn večer in sm reku, če se da kej božičnga popusta zrihtat :D pa je rekal da je pač slika in da se ne da nič.

No takrat sm pokasiru 5pik, plačou sm pa mislm da samo 100€(polovička). Mladi voznik sm še vedno in tko bom še skor 2 leti delou gužvo pred cestninskim postajami ipd, ker se res strogo držim omejitev od takrat naprej. Rajš grem bl počas kot pa da sploh nebi smel legalno na cesto.

Se moram pa tega držat usak dan, ker sem zaposlen kot šofer kombija in naredim dnevno 500+km, ampak se sčasoma navadiš in če se po naselju al pa izven naselja pelješ 20-30km/h preveč je že kr čudn filing, maš kr občutek krivde,+. :wink:

Tko da najbolši nasvet temu k je prekoraču za 40km/h je, da naj(ko bo spet naredu izpit) se proba držat omejitev kolikor se pač da, ker dandanes se res ne splača, velik košta, bit nemobilen je pa sloh kriza.
Plačaš 30€ in se greš ganjat po racelandu, se bl splača...
Uporabnik
pritožba zna bit zlo draga... nazadnje me je stala čez 300€ :shock:, samo se ne spomnim več, ali sem poslal eno ali dve... v glavnem podobna zadeva: naselje - 89km/h - 1000€ - 9pik, slabi dve leti nazaj... vedel sem da bom potegnu takratko, ampak se mi je v bistvu šlo da sem zavlekel skozi poletje, da sem še lahko šel na morje itd... sem že od prej mel polno pik "zvestobe" in je itak šel potem izpit papa...
probat pa res ni greh, tudi meni je že ratalo, ampak če nisi vsaj 90%, da boš kej dosegu potem se ti ne splača...
pa ne me zdej napadat kak idiot sem da vozim 40 čez omejitev v naselju... blo je sred tedna, ob dveh zjutraj, nikjer žive duše, dvopasovnica, ravnina... enostavno sm pozabu na omejitev... :)
glede tega kaj vse se smatra kot naselje in kje vse je omejitev 50 pa itak brezveze zgubljat besede...
sploh pa, vsi smo meli svoja nora leta, tudi mene so drago stala... nima smisla da pametujem kak se je treba vozit, ker se tudi meni ni dalo nič dopovedati... plačaš pa ponavadi stare grehe takrat, ko že prideš h pameti... :wink:
VTEC - učinkovito blaži stres...
Uporabnik
za kazni, če te ne slikajo se da naredit tako. kot ste že omenili se sklicuješ na družinskega člana. po zakonu ne rabiš izdajat njegovega imena, zato avtomatsko dobi kazen lastnik vozila. voznik vozila potrebuje samo nekaj prič, da je bil nekje drugje (račun kake trgovine daleč od kraja dogodka je zelo zaželjen) in da ni vozil. če ti slednje uspe dokazat ti ne morejo nič. naši zakoni so zelo glupi, preveč dvoumni. zato pa obstajajo tajkuni in nobeden jim ne more nič, pa čeprav vejo vsi da so nepošteni.

niti malo pa ne zagovarjam nekoga ki vozi 100 po naselju (nekaj števec laže, nekaj pa ti policija odbije).
Uporabnik
Monster wrote:

niti malo pa ne zagovarjam nekoga ki vozi 100 po naselju (nekaj števec laže, nekaj pa ti policija odbije).
to sigurno,niti jaz ga ne zagovarjam,čeprav je kolega. drugač pa hvala za konkretna mnenja :wink:
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels