Uporabnik
Re: Honda civic 10 gen 2017
V dezju so nekaterim piskali tudi brez ovire spredaj/zadaj.
Uporabnik
Zato pa na levi strani volana obstaja tipka za vklop/izklop prednjih in zadnjih senzorjev približevanja. Vklopiš jih ko ji rabiš, na avtocesti kadar pada močan dež jih pa izklopiš pa je mir.
Uporabnik
made-in-japan wrote:Zato pa na levi strani volana obstaja tipka za vklop/izklop prednjih in zadnjih senzorjev približevanja. Vklopiš jih ko ji rabiš, na avtocesti kadar pada močan dež jih pa izklopiš pa je mir.
Ti bolj malo pomaga če že na parkirišču tuli na polno, do ovire spredaj sta pa še 2 metra. Menjava senzorjev (mislim da menjajo kompletno masko) je edina rešitev problema.
ModeratoR
To so pod garancijo menjavali celo masko ja, znan problem. Treba it na Ho do pa vprasat, mislim da bi se to še dalo zrihtat tudi ce avto ni več v garanciji, to je bila ptiznana napaka s strani tovarne.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
brm9999 wrote:Hej kolegi.
Civic 2018 letnik, prejšnji teden se vozim iz Madžarske domov, in mi je vrglo ven napako, da ne dela samodejni vklop žarometov. Pridem domov, naslednje jutro vse ok. Odpeljem se do trgovine, par km. Ob vklopu mi začne blinkat napaka, da je avto mogoče bil zaleten (kao sprednji senzor). Grem v avtopralnico, avto operem, od takrat nobene napake več. Kakšna ideja, crkuje kak senzor, ali pa kar računalnik?
Hi,

ce prav razumem je to tvoje izkusnja in to diskusija o tem.
Ce sem dobro razumel iz foruma ni problema dokler lucke ugasnejo po ponovnem kontaktu, vzigu.
Baje naj bi o tem tudi nekaj pisalo v navodili, meni se je to ze zgodilo ponavljajoce v blizini trojanskih tunelov in so po ponovnem zagonu izginile. Predvidevam da zaradi radarjev in zaenkrat ignoriram.
Uporabnik
Imam vprašanje ali so vsi evropski Civici izdelani v Turčiji?

Gledam mal tole generacijo a me skrbi kvaliteta pleha in plastičnih delov.
Civic 1,5 T, FC101, Exe 18' ex.
CRV 1.6 4x4 RE6,Exe. 16' ex
Accord 2.2 CU3 Exe. Plus, 09' ex
CRV 2.0 avt. Eleg. LPG, 09' ex
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
Uporabnik
kolikor mi je znano so hatchbacki iz anglije, grand modeli pa iz turčije
Uporabnik
Aly wrote:To so pod garancijo menjavali celo masko ja, znan problem. Treba it na Ho do pa vprasat, mislim da bi se to še dalo zrihtat tudi ce avto ni več v garanciji, to je bila ptiznana napaka s strani tovarne.
kakor vem se menja samo tisti črni del v maski.
Uporabnik
Crknil mi je start&stop (končno :D ). Prikaže se prečrtan A in akumulator. A kdo ve, če je za start&stop ločen accu?
Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Sport 2019 (White Orchid Pearl)
Honda Accord 2.0 VTEC Sport 2008 (White)
Honda Prelude 2.0 VTEC 1994 (White)
Uporabnik
valiant wrote:Crknil mi je start&stop (končno :D ). Prikaže se prečrtan A in akumulator. A kdo ve, če je za start&stop ločen accu?
po vsej verjetnosti imaš slab ali pa prazen akumulator in funkciji ni zagotovljena elektrika (delajo pomembnejše funkcije avta)

Dušan
Uporabnik
valiant wrote:Crknil mi je start&stop (končno ). Prikaže se prečrtan A in akumulator.
To je standardno opozorilo, da se start-stop ne bo vklopil ob ustavitvi. Razlog so lahko nizke temperature pozimi ali pa je akumulatorju padla kapaciteta.
To je v bistvu varovanje, da ne moreš izprazniti akumulatorja v počasni koloni, ko bi se avto 20x ugasnil in ponovno vžgal. Hkrati pa ni razlog za paniko, da je akumulator zanič. Na mojem HR-V se je to opozorilo pojavilo že pri novem avtu pozimi.
Uporabnik
Zdravo,

je mogoče kdo menjal kondenzator klime pod garancijo pri Civicu? Klima mi je nehala hladiti in sem govoril z mehanikom, ki pravi, da je to hiba teh avtov in naj bi to menjali pod garancijo, če tudi je avto že izven garancije.
carterk wrote:je mogoče kdo menjal kondenzator klime pod garancijo pri Civicu? Klima mi je nehala hladiti in sem govoril z mehanikom, ki pravi, da je to hiba teh avtov in naj bi to menjali pod garancijo, če tudi je avto že izven garancije.
Najprej naj ti na servisu preverijo, če ni morda crknil samo rele, ki vklaplja klimo. Jaz sem ga pri Civicu trikrat menjal.
Uporabnik
carterk wrote:Zdravo,

je mogoče kdo menjal kondenzator klime pod garancijo pri Civicu? Klima mi je nehala hladiti in sem govoril z mehanikom, ki pravi, da je to hiba teh avtov in naj bi to menjali pod garancijo, če tudi je avto že izven garancije.
Meni je tudi crknil kondenzator, pa so ga menjali...sem imel še garancijo.
Uporabnik
carterk wrote:Zdravo,

Po mojih informacijah je garancija za hladilnik klime podaljsana na 7 let.
Uporabnik
Menjal kondenzator klime pod garancijo. Avto je takrat še bil v garanciji.
Uporabnik
Hvala za odgovore
Tudi meni so ga menjali še v garanciji... pa sedaj spet ne hladi upm...
Uporabnik
nokk2 wrote:Tudi meni so ga menjali še v garanciji... pa sedaj spet ne hladi upm...
Si šel spet na servis? Kje se bi pa dalo točno preveriti ali je garancija na to 7 let... Sj veste na servisu bodo zihr probal vse nardit da to ni pod garancijo :/
Uporabnik
V zadnjem letu in pol sem dvakrat menjal prednjo šipo. Zdaj opažam, da senzor za dež ne dela več tako kot prej...parkrat obriše glede na padavine, potem pa konstantno briše, ne glede na količino padavin in nastavljeno občutljivost. Kamera dela OK. A se da kako to kalibrirat.
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels