Uporabnik
Re: Honda civic 10 gen 2017
Neno1 wrote:No avto poznam, saj ga ima sodelavec. In bom rekel samo to , da ne govorit na pamet. Pojdi ga pogledat in ga prečekiraj. Sej je na prodaj. Premeri ga pa boš videl. Kdo te gre totalko popravljat - se ne splača (airbagi itd). Tudi američanom ne. :)
Lahko ti povem, da je avto lahko registriran v Sloveniji, so se morale zamenjati sprednje luči, narediti je bilo potrebno zadnjo meglenko in pa menjava pnevmatik, ker niso imele E oznake. Bile so pa original prve pnevmatike - isti letnik kot je avto. Pripeljan je pa bil iz Kanade v Budinpešto in takoj v Slovenijo. Kjer je v EU tudi prvič registriran.
...vse na avtu je orginal ...
Uporabnik
eljuero wrote:...vse na avtu je orginal ...
A je tvoj?
ModeratoR
Rudonya wrote:Zanimivo.
A USA model ima drugačno zadnjo meglenko in potrebne so bile cestne pnevmatike z EU oznako?
Zakaj ga pa prodaja?
Prvič... Usa avti nimajo zadnje meglenke, to zahteva EU, ker sem zelel na mojem FK8 menjat zadnje luči z USDM modelom ki so mi bile lepše ob strani, pa so me Amerji sami opozorili da bom to izgubil, zadnjo meglenko.
Za pnevmatike ne vem, mi je pa logično, us je vseeno čisto drug trg.
Prodaja ga pa zato ker ga, kaj je to zdaj važno? Še malo prej si njegov avto proglasil za verjetno razbitino, kaj zdaj se pa zanimaš zanj ali kaj?
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
Samo vprašam, ker se mi zdi vse skupaj čudno.
Nihče ne prodaja avta brez vzroka.
In kaj je narobe če se to vpraša?
Že to je redkost da ima ''USA model'' ročni menjalnik
Uporabnik
Zanima me, če komu poka, ko prestavlja. Sploh kadar je bolj vroče.
Pokati mora nekje pod šaltheblom. Sploh 1 in druga prestava
Civic 1.5 T Sport Plus Platinum White, 2020
Civic 1.8 Sport Milano Red, 2007 EX
Civic 1.6.ES 5 Door Silver metalic, 2003 EX
VW Golf 2 1.3 JXB Red, 1989 EX

:rockon:
Uporabnik
Pri meni lepo gladko prestavlja. Še vedno imam pri speljevanju v prvi prestavi tresenje/rukanje nekje spredaj, ampak samo pri hladnem motorju. Ko pride na delavno temeraturo tresenje pri speljevanju izgine.
Honda Civic 1.8 i-VTEC Type S
Honda Civic 1.5T Sport
Honda Jazz e:HEV
Uporabnik
Očitno bo potrebno menjati olje v menjalniku in podmazati zadevo kot je to storil Dinko na svoji S2000 od 2:30 dalje
https://www.youtube.com/watch?v=tlT9t2Xv0uM" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabnik
Rudonya wrote:Očitno bo potrebno menjati olje v menjalniku in podmazati zadevo kot je to storil Dinko na svoji S2000 od 2:30 dalje
https://www.youtube.com/watch?v=tlT9t2Xv0uM" onclick="window.open(this.href);return false;
Olje po 12 tisoč km???
Po moje je prej kakšna plastika spodaj na vzvodu počena
Civic 1.5 T Sport Plus Platinum White, 2020
Civic 1.8 Sport Milano Red, 2007 EX
Civic 1.6.ES 5 Door Silver metalic, 2003 EX
VW Golf 2 1.3 JXB Red, 1989 EX

:rockon:
Uporabnik
A je pa je potrebno očistiti zadevo.
Potrebno je pogledati :mrgreen:
Uporabnik
Rudonya wrote:
Že to je redkost da ima ''USA model'' ročni menjalnik
Avto je Si model. Kar pomeni da drugega kot ročnega nima. Ameriški Si civici X so bili narejeni samo z ročnim. Si ima tudi čez 200 konjev, CVT verjetno ne zdrži teh konj, zato ne.
Uporabnik
jamamoto wrote:Zanima me, če komu poka, ko prestavlja. Sploh kadar je bolj vroče.
Pokati mora nekje pod šaltheblom. Sploh 1 in druga prestava
Poka ne. Se pa težko prestavlja(ko je mrzel) iz prve v drugo brzino. Ampak to hibo ima še type r baje. Ampak kakor sem ugotovil ,to ni problem v menjalniku ampak z vzvodi pod ročko.
Uporabnik
Zanimivo.
A boš potem menjal palčke in jih podmazal?
Uporabnik
Zaenkrat ne bom naredil nič. Če se pa še poslabša pa bom garancijo uveljavljal. V prihodnosti pa mogoče celo kupim tole https://hondaperformances.com/gb/drivet ... -2016.html in zmontiram.Na youtubeu zelo pohvalijo.
Uporabnik
Zanimivo.
Iz izkušenj bi ti priporočal tudi da podmažeš gibljive mehanske dele.
Jaz ob nakupu vozila to storim vedno.
Uporabnik
Avto še 30k km nima, podmazan mora biti še tovarniško. Če bi blo malo bolj simpel priti spodaj do vzvodov, bi to naredil, zaenkrat pa še ne grem podirat avta(en kup plastik).
Uporabnik
made-in-japan wrote:Avto še 30k km nima, podmazan mora biti še tovarniško. Če bi blo malo bolj simpel priti spodaj do vzvodov, bi to naredil, zaenkrat pa še ne grem podirat avta(en kup plastik).
To je razumljivo, ampak čudno da tako mlad oziroma še neulafan tako deluje.
Kako in po kakšnih podlagah si kaj vozil?

Pa še zanimiva serija za angleški trg
https://www.team-bhp.com/forum/attachme ... ochure.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabnik
A je kdo kupil to in zmontiral. Meni je fullll fancy.

https://maxaudio.com.my/oem-plug-and-pl ... 088hc.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Civic 1,5 T, FC101, Exe 18' ex.
CRV 1.6 4x4 RE6,Exe. 16' ex
Accord 2.2 CU3 Exe. Plus, 09' ex
CRV 2.0 avt. Eleg. LPG, 09' ex
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
Uporabnik
Hej kolegi.
Civic 2018 letnik, prejšnji teden se vozim iz Madžarske domov, in mi je vrglo ven napako, da ne dela samodejni vklop žarometov. Pridem domov, naslednje jutro vse ok. Odpeljem se do trgovine, par km. Ob vklopu mi začne blinkat napaka, da je avto mogoče bil zaleten (kao sprednji senzor). Grem v avtopralnico, avto operem, od takrat nobene napake več. Kakšna ideja, crkuje kak senzor, ali pa kar računalnik?
Uporabnik
Lahko je tudi da je senzor bil zapacan oziroma zaprašen ali pa si bil preveč agresiven pri pranju.
Dostikrat je problem v kolikor senzorji niso dolgo časa delovali ali bili uporabljeni ; predkratkim je znancu na Citroen C5 prve generacije tako odpovedal senzor za dež ker ga ni že dolgo uporabljal oziroma ni bil aktiviran ter sta se na njem nabrala prah in vlaga in bo verjetno potreben zamenjave, ampak ga bo pa pravi raje izklopil oziroma deaktiviral.
Kar se pa luči tiče pa lahko povem da je dostikrat problem pri stiku oziroma v ročki ali pa pri senzorju za temo/svetlobo ; si pomeril akumulator?
Več ko je elektronike, večje so težave in skrbi
Uporabnik
Možno, avto je bil 1 teden na parkirišču. Drugače pa, po pranju zaenkrat vse ok. Se pa nekaj spomnim, da bi naj bile neke napake s senzorji bližine na Civicu, Ve kdo kaj o tem?
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels