1.5 HB, iz Nemčije preko sorodnika, ni je na oglasnih straneh. Mislim da je enaka sport plus opremi, ki jo prodajajo pri nas, ker ima sončno streho. Prevoženih okoli 90k. Letnik 2017.
Drugace nic posebnega na avtu, ce ti vsec Go for it.
Moj sosed je edino ravno s sončno streho izgubljal zivce, ker mu je škripala, pa je novega iz salona kupil. Na koncu ga je prodal, ker je (kot je sam rekel) kakovost materialov prevec padla napram starim Hondam ki jih je vozil.
Moj sosed je edino ravno s sončno streho izgubljal zivce, ker mu je škripala, pa je novega iz salona kupil. Na koncu ga je prodal, ker je (kot je sam rekel) kakovost materialov prevec padla napram starim Hondam ki jih je vozil.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Pa na rjo ne pozabiti pogledati.
Drugače pa Civic je odličen kompromis med uporabnostjo in športnostjo je zapisal eden na poljski strani.
Drugače pa Civic je odličen kompromis med uporabnostjo in športnostjo je zapisal eden na poljski strani.
Na avtu sem opazil zračno rjo. Ker je avto bel, se to še bolje vidi. Kateri izdelek priporočate za odstranitev
Last edited by jamamoto on 13 Feb 2021 19:32, edited 1 time in total.
Civic 1.5 T Sport Plus Platinum White, 2020
Civic 1.8 Sport Milano Red, 2007 EX
Civic 1.6.ES 5 Door Silver metalic, 2003 EX
VW Golf 2 1.3 JXB Red, 1989 EX
:rockon:
Kakšno rjo. Avto je star 3 leta. Kje si ti to videl? Fotr ima 18 let starga civica, pa so samo obrobe začele rjavet. Moj bivši 13 let stari, ki sem ga prodal kolegu, je brez pikice rje.Rudonya wrote:Pa na rjo ne pozabiti pogledati.
Vse je odvisno od različnih dejavnikov, predvsem pa je pomembno kako je bil servisiran ter če je garažiran.
Največji sovražnik je zima ter agresivna sol katero uporabljajo zadnjih 16let pri posipanju cest.
Drugače pa za zaščito je najbolje uporabiti dinitrol, drugače pa ima tu opisano odstranjevanje rje na šašiji pri Ssangyong Rexton ,kjer imaš tudi kup uporabnih linkov glede tega
Največji sovražnik je zima ter agresivna sol katero uporabljajo zadnjih 16let pri posipanju cest.
Drugače pa za zaščito je najbolje uporabiti dinitrol, drugače pa ima tu opisano odstranjevanje rje na šašiji pri Ssangyong Rexton ,kjer imaš tudi kup uporabnih linkov glede tega
če je fino nasiljen avto v topli garaži, je pozimi slabše za pleh. zračna rja pa se na belem itak najbolj opazi, kar ni nujno slabo.
letos so fajn s kotona ukrepi onemogočili čiščenje avtov. potem pa se odprejo pralnice in je -10
letos so fajn s kotona ukrepi onemogočili čiščenje avtov. potem pa se odprejo pralnice in je -10
Tudi to je res!eljuero wrote:če je fino nasiljen avto v topli garaži, je pozimi slabše za pleh. zračna rja pa se na belem itak najbolj opazi, kar ni nujno slabo.
Ta kvazi COVID19 je pobral dosti legend, pa folk jih je uničil z raznimi čistili.
Zdravo.
Mogoče kdo ve ali se na original platišča lahko namesti gume 215/50/17 (dal bi zimske gume) . Na tej povezavi piše da lahko, ceprav so na original platiščih dimenzije 235/45/17?
https://www.wheel-size.com/size/honda/c ... o-medm-180" onclick="window.open(this.href);return false;
Mogoče kdo ve ali se na original platišča lahko namesti gume 215/50/17 (dal bi zimske gume) . Na tej povezavi piše da lahko, ceprav so na original platiščih dimenzije 235/45/17?
https://www.wheel-size.com/size/honda/c ... o-medm-180" onclick="window.open(this.href);return false;
X Honda Civic Sport 2018
Po podatkih iz te strani, ki si jo dal je ta dimenzija za limuzinsko verzijo. Drugo dimenzijo, ki si jo napisal je pa za hatchback verzijo. Jaz mam zimske na svoji hatchback na posebej platiščih in gume dimenzije 215/55R16.
Honda Civic 1.8 i-VTEC Type S
Honda Civic 1.5T Sport
Honda Jazz e:HEV
Honda Civic 1.5T Sport
Honda Jazz e:HEV
Lahko.carterk wrote:Zdravo.
Poglej, katere so dovoljene dimenzije gum v tvoji homologaciji, sicer boš lahko imel težave. V moji homologaciji te dimenzije ni, zato raje ne hodi na tehničnega z njimi. Uradno imaš namreč lahko samo tisto, ki je v homologaciji, vse ostalo bi moral posebej dodatno homologirat. Preverjeno - doživeto - te lahko vržejo na tehničnem

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Sport Plus 2018 (White Orchid Pearl)
Pri mojem 2020 letniku mi je začel piskat parkirni senzor zadaj. Kaže, kot da je eden od sredinskhi na oviri. Kako se da preveriti, ali je senzor " spustil"?
Do sedaj sem bral samo o sprednjih senzorji, da so zafrkavali. Ali je imel kdo že probleme s zadnjimi?
Po mojepa bom moral kar na servis na izlet
Do sedaj sem bral samo o sprednjih senzorji, da so zafrkavali. Ali je imel kdo že probleme s zadnjimi?
Po mojepa bom moral kar na servis na izlet
Živjo
Spet jaz
Evo, danes senzorji zadaj spet delajo. Res je, da sem avto pral in mogoče je v katerega prišla voda. Bom opazoval in poročal, mogoče ima še kdo take probleme.
Spet jaz
Evo, danes senzorji zadaj spet delajo. Res je, da sem avto pral in mogoče je v katerega prišla voda. Bom opazoval in poročal, mogoče ima še kdo take probleme.
Je potem kdo dejansko peljal novo Hondo na tunning? Me je začelo zanimati kaj pomeni, da ti podaljšajo čas odpiranja šob. Se potem bolj kadi za tabo ali teče iz auspuha ali je na meji vsega tega in se samo saje nalagajo. Ne vem sicer kako lambda sonda ne bi zaznala in korigirala mešanice dokler spet ne bi bila optimalna..., ampak sem nekje bral, da nekateri cepci celo odklopijo sondo
Rock'n'roll
Pozdravljeni, sem trenutni voznik korejca, ki si že kar nekaj časa ogleduje tole Hondico.
Študiram da bi si nabavil rabljen model 1.5 sport 2017, tam do 18k € največ. Tole bo tudi moja prva Honda in iščem nasvete pri nakupu.
Kot lajk, me zanima, kako zanesljiv je ta 1.5 motor pri večjih prevoženi kilometrini (nad 70k km), kako je s turbino? Slišal sem, da se menja olje na 10k km? Pa problemi z oil dilution? Nekaj člankov pravi da je problem odpravljen pri 2019 verzijah, pri starejših, pa ne najdem nič konkretnega, vrjetno je bilo že tukaj dosti povedanega.
Trenutno gledam ponudbe na autoscout24,mobileDE, nekaj na videz vročih ponudb je blo tudi na avtonetu, ki hitro gredo v promet.
Zaenkrat sem si ogledal zgolj en tak model. Tip je napravil 97k km v treh letih in je hotel 15k€. Odvrnilo me je to, da je bil stasten kadilec.
Lep pozdrav.
Študiram da bi si nabavil rabljen model 1.5 sport 2017, tam do 18k € največ. Tole bo tudi moja prva Honda in iščem nasvete pri nakupu.
Kot lajk, me zanima, kako zanesljiv je ta 1.5 motor pri večjih prevoženi kilometrini (nad 70k km), kako je s turbino? Slišal sem, da se menja olje na 10k km? Pa problemi z oil dilution? Nekaj člankov pravi da je problem odpravljen pri 2019 verzijah, pri starejših, pa ne najdem nič konkretnega, vrjetno je bilo že tukaj dosti povedanega.
Trenutno gledam ponudbe na autoscout24,mobileDE, nekaj na videz vročih ponudb je blo tudi na avtonetu, ki hitro gredo v promet.
Zaenkrat sem si ogledal zgolj en tak model. Tip je napravil 97k km v treh letih in je hotel 15k€. Odvrnilo me je to, da je bil stasten kadilec.
Lep pozdrav.
Pri nas težav z oljem ni. Menda so bile samo v res ekstremnih pogojih (hudo nizke temperature v severnih državah), še tam jih je bilo ekstremno malo. Tu je bilo "malce" pretiravanja s strani medijev.
Servis je na 10.000, eno leto, lahko pa tudi prej, odvisno od načina vožnje. Avto glede na to izračuna, kdaj je potreba po menjavi.
Servis je na 10.000, eno leto, lahko pa tudi prej, odvisno od načina vožnje. Avto glede na to izračuna, kdaj je potreba po menjavi.
Kr se tiče težav z oljem ni ta tema čisto iz trte izvita.Honda baje pravi da ni nič narobe če je malo bencina v olju. Do zdaj še nisem zasledil po youtubeu ali kje drugje po netu da bi komu zaradi redčenja olja z bencinom 1.5T mašina zaribala. Je pa po youtubeu kr neki videov ko se jim je nivo olja precej dvignil, zaradi mešanja bencina. Pri mojem civicu 1.5t 2020, se bencin voha na šipki, ampak nivo olja se pa ne dviguje niti ne spušča. Lahko da se ne dviguje zato ker sproti izhlapeva. Nekateri tudi pravijo da je normalno da pri bencinarjih z direktnim vbrizgom prihaja do tega problema. Vsekakor občutek ni dober, če pri novem avtu na šipki vohaš bencin. Mislim pa da se ni za bat, če olje menjaš na največ do 15k km. Plus tega se je ta motor že izkazal kot bulletproof, na youtubeu je nešteto videov kako v usa tunajo te mašine čez 300 konjev, je pa res da dajo večji turbo, druge bate, druge odmične pa še kaj.
Tema je bila že nekajkrat v detajle obravnavana...
Na kratko: konkretno se pretirava s tem “problemom”, ki ga v bistvu sploh ni. Glede vonja pa: honda ima olje 0w20, to olje že v kantici smrdi po bencinu...
Na kratko: konkretno se pretirava s tem “problemom”, ki ga v bistvu sploh ni. Glede vonja pa: honda ima olje 0w20, to olje že v kantici smrdi po bencinu...
Information
Moderators