Uporabnik
Re: Honda civic 10 gen 2017
nokk2 wrote:Pozdravljeni.
Opažam da akumulator umira. Najprej ni delal startstop sedaj že komaj obrne. Kaj kupiti? Je kakšna posebna procedura pri menjavi?

Pozdrav

Življenska doba 5 let, navadnega pa 2 leti.
Pa odpiranje oken boš moral nastavit: držiš do konca odpiranje in potem zapiranje, da se upari.

Dušan
Uporabnik
Ok. Hvala za nasvet... ta "eko" nas stane... pa še trajno izklopit ne moreš
Uporabnik
nokk2 wrote:Ok. Hvala za nasvet... ta "eko" nas stane... pa še trajno izklopit ne moreš
Tako je, ta EKO stane v največji meri potrošnike, hkrati pa ta EKO proizvede bistveno večje količine odpadkov, kot ne EKO. Včasih si imel vse gospodinjske aparate 20 let, danes si srečen, če preživi garancijo - 5 let. Zadeve so tako narejene, da zaradi enega ležaja, zavržeš cel pralni stroj, saj samo ležaja ne moreš mejati, ampak cel sklop z bobnom, koritom (plastik fantastik), grelec in gume. To je že pol novega.... Pri avtomobilih je podobno, vse skupaj je narejeno, da NE traja, je pa EKO in to vse dokler ne pogledaš malo širše, koliko se okolje uničuje zaradi štancanja nečesa v velikih količinah, kar ne bi bilo potrebno ob ne eko izdelavi.
Honda Civic 2008 1.8 SPORT 103 kW i-VTEC
Uporabnik
matko37 wrote:
nokk2 wrote:Ok. Hvala za nasvet... ta "eko" nas stane... pa še trajno izklopit ne moreš
Tako je, ta EKO stane v največji meri potrošnike, hkrati pa ta EKO proizvede bistveno večje količine odpadkov, kot ne EKO. Včasih si imel vse gospodinjske aparate 20 let, danes si srečen, če preživi garancijo - 5 let. Zadeve so tako narejene, da zaradi enega ležaja, zavržeš cel pralni stroj, saj samo ležaja ne moreš mejati, ampak cel sklop z bobnom, koritom (plastik fantastik), grelec in gume. To je že pol novega.... Pri avtomobilih je podobno, vse skupaj je narejeno, da NE traja, je pa EKO in to vse dokler ne pogledaš malo širše, koliko se okolje uničuje zaradi štancanja nečesa v velikih količinah, kar ne bi bilo potrebno ob ne eko izdelavi.
To pa podpišem.
Uporabnik
Eno vprašanje. Se vozim po avtocesti in se naenkrat začnejo prižigat oranžne opozorilne lučke na armaturki, od ACC opozorila, nizek nivo olja, tlak v gumah, itd... Skratka menda kakih 5 lučk gorelo. Ugasnem avto, prižgem, izginejo. Čez nekaj časa se pojavi samo lučka za nizek nivo olja. Olja je btw dovolj. Kaj mi je za naredit? Vaše izkušnje? Gre pa za Hondo grand, 2018, 54.000 prevoženih
Uporabnik
kemarkone77 wrote:Eno vprašanje. Se vozim po avtocesti in se naenkrat začnejo prižigat oranžne opozorilne lučke na armaturki, od ACC opozorila, nizek nivo olja, tlak v gumah, itd... Skratka menda kakih 5 lučk gorelo. Ugasnem avto, prižgem, izginejo. Čez nekaj časa se pojavi samo lučka za nizek nivo olja. Olja je btw dovolj. Kaj mi je za naredit? Vaše izkušnje? Gre pa za Hondo grand, 2018, 54.000 prevoženih
Meni se je dvakrat prižgalo, da ne dela tempomat, opozorilo za trk, pa še nekaj...vse v zvezi s kamero in radarjem spredaj. Sem ugasnil in zagnal, pa je izginilo. Pojma nimam zakaj. Za olje pa se mi še ni...možno, da ga je preveč; tisto mešanje z vodo, ki potem izhlapi...
Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Sport 2019 (White Orchid Pearl)
Honda Accord 2.0 VTEC Sport 2008 (White)
Honda Prelude 2.0 VTEC 1994 (White)
Uporabnik
valiant wrote:
kemarkone77 wrote:Eno vprašanje. Se vozim po avtocesti in se naenkrat začnejo prižigat oranžne opozorilne lučke na armaturki, od ACC opozorila, nizek nivo olja, tlak v gumah, itd... Skratka menda kakih 5 lučk gorelo. Ugasnem avto, prižgem, izginejo. Čez nekaj časa se pojavi samo lučka za nizek nivo olja. Olja je btw dovolj. Kaj mi je za naredit? Vaše izkušnje? Gre pa za Hondo grand, 2018, 54.000 prevoženih
Meni se je dvakrat prižgalo, da ne dela tempomat, opozorilo za trk, pa še nekaj...vse v zvezi s kamero in radarjem spredaj. Sem ugasnil in zagnal, pa je izginilo. Pojma nimam zakaj. Za olje pa se mi še ni...možno, da ga je preveč; tisto mešanje z vodo, ki potem izhlapi...
Ko se je meni to prižigalo na letniku 2018 SPORT so vse menjali pod garancijo ( celotni števec za volanom, ker je tudi zmrznil kdaj). Trenutno s tem na letniku 2021 nimam težav. Kot rečeno, Honda ni več kar je bila. Ker imaš avto izven garancije, nimaš kaj narediti kot da se ustaviš in ugađneš in prižgeš avto. Kar se pa olja tiče pa na servis.
Uporabnik
Hja, nekak mi ne vlivajo preveč zaupanja to prižiganje lučk. Na prejšnji sedanki 2008 letnik mi v 11 letih ni prižgala niti ena sama lučka. Zgleda da Honda res ni več pojem kvalitete in zanesljivosti, ne vem. Zdej če se bo to non stop ponavljalo, ne vem kaj bom naredil.
Uporabnik
kemarkone77 wrote:Hja, nekak mi ne vlivajo preveč zaupanja to prižiganje lučk. Na prejšnji sedanki 2008 letnik mi v 11 letih ni prižgala niti ena sama lučka. Zgleda da Honda res ni več pojem kvalitete in zanesljivosti, ne vem. Zdej če se bo to non stop ponavljalo, ne vem kaj bom naredil.
Ko sem jaz to pod garancijo popravljal sem vse slikal in posnel, ker drugače mi niso verjeli. Da se ti LKAS in AKTIVNI TEMPOMAT izklopita je ponavadi nekakšna umazanija na senzorju oz. radarju ( spodnji del odbijača), to se dostikrat naredi v zimskem času, sneg.

Ne bom pozabil, ko mi je avto zaznal prepreko na cesti ( avtocesta, k sreči sem bil sam, med LJ in KRANJEM), lep sončni dan in mi avto kar naenkrat začne premzati sam od sebe. Usral sem se. Če bi bil kdo za mano bi bila neverjetna nesreča. K sreči ni bilo nikogar. Ampak ne bom pozabil, ko mi je ne Tomaž ko je bil na garanciji pri AC MOBILU rekel da niso bili izpolnjeni vsi pogoji za vožnjo. Pa ga vprašam kakšni pogoji pa ni vedel povedati. V glavnem avtocesta, ravna, lep sončen spomladanski dan, pred mano nikogar, za mano nikogar. Ampak izjava je bila niso bili izpolnjeni vsi pogoji za vožnjo. Da bi ga usekal čez žbable.
Uporabnik
Akul wrote:
kemarkone77 wrote:Hja, nekak mi ne vlivajo preveč zaupanja to prižiganje lučk. Na prejšnji sedanki 2008 letnik mi v 11 letih ni prižgala niti ena sama lučka. Zgleda da Honda res ni več pojem kvalitete in zanesljivosti, ne vem. Zdej če se bo to non stop ponavljalo, ne vem kaj bom naredil.
Ko sem jaz to pod garancijo popravljal sem vse slikal in posnel, ker drugače mi niso verjeli. Da se ti LKAS in AKTIVNI TEMPOMAT izklopita je ponavadi nekakšna umazanija na senzorju oz. radarju ( spodnji del odbijača), to se dostikrat naredi v zimskem času, sneg.

Ne bom pozabil, ko mi je avto zaznal prepreko na cesti ( avtocesta, k sreči sem bil sam, med LJ in KRANJEM), lep sončni dan in mi avto kar naenkrat začne premzati sam od sebe. Usral sem se. Če bi bil kdo za mano bi bila neverjetna nesreča. K sreči ni bilo nikogar. Ampak ne bom pozabil, ko mi je Tomaž ko je bil na garanciji pri AC MOBILU rekel da niso bili izpolnjeni vsi pogoji za vožnjo. Pa ga vprašam kakšni pogoji pa ni vedel povedati. V glavnem avtocesta, ravna, lep sončen spomladanski dan, pred mano nikogar, za mano nikogar. Ampak izjava je bila niso bili izpolnjeni vsi pogoji za vožnjo. Da bi ga usekal čez žbable.
Uporabnik
Akul wrote:

Ne bom pozabil, ko mi je avto zaznal prepreko na cesti ( avtocesta, k sreči sem bil sam, med LJ in KRANJEM), lep sončni dan in mi avto kar naenkrat začne premzati sam od sebe. Usral sem se. Če bi bil kdo za mano bi bila neverjetna nesreča. K sreči ni bilo nikogar. Ampak ne bom pozabil, ko mi je ne Tomaž ko je bil na garanciji pri AC MOBILU rekel da niso bili izpolnjeni vsi pogoji za vožnjo. Pa ga vprašam kakšni pogoji pa ni vedel povedati. V glavnem avtocesta, ravna, lep sončen spomladanski dan, pred mano nikogar, za mano nikogar. Ampak izjava je bila niso bili izpolnjeni vsi pogoji za vožnjo. Da bi ga usekal čez žbable.
Hm, sam še to mi manjka ja, da avto začne sam bremzat ko norc. Tega me je po malem strah, ker vidim, da elektornika je kr neki. Podobno kot pri Renaultih, ne vem no. Ponavadi sem se zmeraj vsedel v Hondo z veseljem, ker sem vedel, da je najmaj šans, da bo šlo kej narobe. Zdej ne vem več kaj naj si mislim :nene:
Uporabnik
Sem mal raziskoval mojo napako z lučkami, nisem edini, očitno je to serijska hiba 10 generacije.
Prva možnost je, da gre akumulator h koncu. Glede na to, da je avto star 4 leta, bo kar realno kmalu zamenjat akumulator.
Druga možnost, bolj realna, je pa problem v senzorju MAF (Mass airflow). Veliko lastnikov Hond je problem z lučkami rešilo z menjavo ali čiščenjem tega senzorja. Zadeva je dokaj poceni, lahko sam zamenjaš in rešiš mogoče veliko težavo.
Če se mi bodo zopet začele prižigat lučke, bom sigurno zamenjal ta senzor.
ModeratoR
Aku bi rekel ja, ajde. Ampak MAF pa nima kaj dost s ACC LKAS ipd, to boš stran vrgel denar.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
Sem naredil enostaven test in odkril napako. Motor prižgan, potegnem ven elektriko za MAF sensor, motor deluje naprej. Če bi bil senzor OK, bi moral ugasnit motor. Tako pa deluje naprej, kar po vsej verjetnosti pomeni, da senzor ne deluje v redu. Sem skoraj prepričan, da je tukaj napaka, se pravi senzor MAF. Sam še pogruntam kjer ga lohk naročim.
Uporabnik
Pa ko ga zamenjaš, ta starega ne takoj proč vrečt... Dej ga nekam na polico za kak mesec, ti zna še prav prit.
'91 ed9 - CRX - project
'97 mb6 - 1.8 vti - 4 fun
'09 cw2 - accord tourer - daily
exes: '96 ek3 '90 ed4 '91 ed7 '90 ee4 '97 mb3 '05 cn2
Uporabnik
KRuH wrote:Pa ko ga zamenjaš, ta starega ne takoj proč vrečt... Dej ga nekam na polico za kak mesec, ti zna še prav prit.
Pred zamenjavo bom najprej poizkusil še starega očistit, če bo delovalo. Se dobi posebno čistili za ta senzor, jutri ga dobim. Bom poročal če bo delovalo ali bo potrebna menjava senzorja.
Uporabnik
A ne bi na kak tester peljal avto.
Civic 1,5 T, FC101, Exe 18' ex.
CRV 1.6 4x4 RE6,Exe. 16' ex
Accord 2.2 CU3 Exe. Plus, 09' ex
CRV 2.0 avt. Eleg. LPG, 09' ex
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
Uporabnik
zsoru wrote:A ne bi na kak tester peljal avto.
Ga bom peljal na tester, če ne bo pomagalo čiščenje tega senzorja.

Kam ga pa peljete to na tester, če je potrebno? Po možnosti Posavje, Dolenjska? Kakšen predlog?
Uporabnik
kemarkone77 wrote:
zsoru wrote:A ne bi na kak tester peljal avto.
Ga bom peljal na tester, če ne bo pomagalo čiščenje tega senzorja.

Kam ga pa peljete to na tester, če je potrebno? Po možnosti Posavje, Dolenjska? Kakšen predlog?
K Devilu v LJ, kak pooblaščen servis Selič, k Frenku, k je delal pr Seliču (oba Šmartno ob Paki). K nekom, ki ima Ok tester in ga zna brat.
Civic 1,5 T, FC101, Exe 18' ex.
CRV 1.6 4x4 RE6,Exe. 16' ex
Accord 2.2 CU3 Exe. Plus, 09' ex
CRV 2.0 avt. Eleg. LPG, 09' ex
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
Uporabnik
made-in-japan wrote:Pri prvem zagonu po menjavi akumulatorja se ne vstrašit, ker bo na displeju en kup lučk in opozoril kaj vse ne dela. No ko se začneš pelat lučke in opozorila počasi zginjajo. Tako sem bral da se zgodi, ker sam ga še nisem menjal. Pač sodobn avto.
Potrjujem, par 100metrov pa ni več lučk. Nastavi se vse samo.
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels