Uporabnik
Re: Honda civic 10 gen 2017
made-in-japan wrote:Kr se tiče težav z oljem ni ta tema čisto iz trte izvita.Honda baje pravi da ni nič narobe če je malo bencina v olju. Do zdaj še nisem zasledil po youtubeu ali kje drugje po netu da bi komu zaradi redčenja olja z bencinom 1.5T mašina zaribala. Je pa po youtubeu kr neki videov ko se jim je nivo olja precej dvignil, zaradi mešanja bencina. Pri mojem civicu 1.5t 2020, se bencin voha na šipki, ampak nivo olja se pa ne dviguje niti ne spušča. Lahko da se ne dviguje zato ker sproti izhlapeva. Nekateri tudi pravijo da je normalno da pri bencinarjih z direktnim vbrizgom prihaja do tega problema. Vsekakor občutek ni dober, če pri novem avtu na šipki vohaš bencin. Mislim pa da se ni za bat, če olje menjaš na največ do 15k km. Plus tega se je ta motor že izkazal kot bulletproof, na youtubeu je nešteto videov kako v usa tunajo te mašine čez 300 konjev, je pa res da dajo večji turbo, druge bate, druge odmične pa še kaj.
Lahko potrdim, da je enako pri meni, ..Honda Civic 1.5t Sport letnik 2020.. "se bencin voha na šipki, ampak nivo olja se pa ne dviguje niti ne spušča".
Edino kar bi pripomnil, je to da se nekako (po raznih virih na netu) priporoča, da se olje menja pogosteje .. recimo na cca 7k km (relativno majhen strošek, glede na možne posledice ).
Druga stvar ki si jo ne znam pojasniti je ta, da so težavo ugotovili le pri 1.5t mašini, pri 1.0t mašini pa ne !?
ModeratoR
To se pojavlja pri vseh motorjih z direktnim vbrizgom, tud na mojem 2.0T se je. Zaradi tega ne bo motor zaribal, ko bos sel na malo daljšo furo in vredu pregrel olje bo spet šel nivo dol, vsaj pr men je bilo tako.
Zarad tega it olje menjavat na 7kkm je po moje pretiravanje, ker tud jaz še nisem zasledil da bi kater motor zarad tega ribnil.
Je pa tako kot je že eden rekel, ta vodica od Hondinega olja (0W-20) že ko novo flašo odpreš ima tak neznačilen vonj, zlahko ga zamenjaš z vonjem po bencinu, tak da...
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
Jaz sem vohal novo olje s flaše in olje na šipki po 10kkm in se lahko burek pišem, če sem videl razliko... :P
Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Sport Plus 2018 (White Orchid Pearl)
Uporabnik
Po dveh letih avto kot nov brez vsakršnik problemov razen senzorji v močnem nalivu ampak tisto kar izklopim in se ne obremenjujem. V dežju še sebi ne zaupam kaj šele softweru.. skratka brez pritožb.

Res me zanima kaj bojo natuhtali za nov model. So že kake govorice po spletu?
Uporabnik
Senzorje menjajo pod garancijo. Pojdi tja in zamenjaj, zakaj ne, če že dajo...
Uporabnik
Protoncek wrote:Senzorje menjajo pod garancijo. Pojdi tja in zamenjaj, zakaj ne, če že dajo...
Senzorje ali celi odbijač?
Civic TypeR FK8 2019
Civic TypeR FK2 2016_ex
8 gen.Civic Type-r FN2 ex
7 gen.Civic Type-r EP3 ex
6 gen.Civic VTI ex
6 gen.Civic VTI ex
5 gen.Civic VTI ex
4 gen.Civic 1.6 16V ex
4 gen.Civic 1.6 16V ex
Uporabnik
t-R wrote:Senzorje ali celi odbijač?
Hm... nimam pojma... :oops:

Dokler je garancija se ne govori "ampak tisto kar izklopim in se ne obremenjujem" ampak se gre menjat. Saj si plačal delujoč avto, torej naj dela, pa če uporabljaš ali ne. Tako lahko potem govoriš, ko bo te stvari za (do)plačat.
Namreč, če to izklopiš vse prerad pozabiš vklopit nazaj in "nesreča" je lahko hitro tu.
Jaz včasih, če vozim po ozkih cestah izklopim senzor za prevoz preko črte, ker mi stalno volan popravlja. Potem ga seveda pozabim vklopit nazaj in preden ugotovim, zakaj hudiča mi kar naenkrat ne popravlja prehod preko črte... :evil: :slaba:
Saj ne, da se 100% zaneseš na te pripomočke, so pa hudo koristni in nehote se nanje navadiš in ... hja, SE do neke mere zaneseš nanje, ja.
Uporabnik
Protoncek wrote:Jaz včasih, če vozim po ozkih cestah izklopim senzor za prevoz preko črte, ker mi stalno volan popravlja.
To na šleperju najbrž?
Uporabnik
Protoncek wrote:
t-R wrote:Senzorje ali celi odbijač?
Hm... nimam pojma... :oops:

Dokler je garancija se ne govori "ampak tisto kar izklopim in se ne obremenjujem" ampak se gre menjat. Saj si plačal delujoč avto, torej naj dela, pa če uporabljaš ali ne. Tako lahko potem govoriš, ko bo te stvari za (do)plačat.
Namreč, če to izklopiš vse prerad pozabiš vklopit nazaj in "nesreča" je lahko hitro tu.
Jaz včasih, če vozim po ozkih cestah izklopim senzor za prevoz preko črte, ker mi stalno volan popravlja. Potem ga seveda pozabim vklopit nazaj in preden ugotovim, zakaj hudiča mi kar naenkrat ne popravlja prehod preko črte... :evil: :slaba:
Saj ne, da se 100% zaneseš na te pripomočke, so pa hudo koristni in nehote se nanje navadiš in ... hja, SE do neke mere zaneseš nanje, ja.
Menjajo majhno podolgovato črno plastiko nad odbijačem v kateri so senzorji. Rešuje težavo.

Na regionalnih cesath nimam nikoli vklopljen LKAS, še na AC redko. Nekako mi ne gre dajat žmigavca, ko se vračam na vozni pas.
Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Sport 2019 (White Orchid Pearl)
Honda Accord 2.0 VTEC Sport 2008 (White)
Honda Prelude 2.0 VTEC 1994 (White)
Uporabnik
franko wrote:
Protoncek wrote:Jaz včasih, če vozim po ozkih cestah izklopim senzor za prevoz preko črte, ker mi stalno volan popravlja.
To na šleperju najbrž?
Vidim, da še nikoli nisi vozil po cesti širine največ 5m (raje manj), ima pa po sredini črto narisano :evil: v tem primeru bi moral voziti praktično izven ceste z desno stranjo, da ne bi vozil po črti.
Ja, imajo določene vasi po tako ozkih cestah narisane črte. Po moje bolj kot ne zato, da se čutijo "pomembne" :rotfl:
Nekako mi ne gre dajat žmigavca, ko se vračam na vozni pas.
No, ja...pravilno je, da se ga daje... Sicer nisem govoril o LKAS ampak o ... ne vem kratice, ampak tipka levo pod volanom (zapuščanje pasu) ampak saj je isto - v obeh primerih moraš dat žmigavc, sicer "tečnari".
Uporabnik
Eno hitro vprašanje, ve kdo čemu služi rdeča lučka zraven mikrofona in stikala za pomično streho?
https://photos.app.goo.gl/RBWqQWbLukvbHSmQ9
Uporabnik
Na nekaterih trgih je to sistem za klic v sili
Če ti pa omenjeno utripa ko imaš avto ugasnjen pa gre za alarm
Uporabnik
Za osvetlitev gumbov okoli menjalnika... :D (recimo temu ambient osvetlitev). Tako so meni odgovorili...
(Btw.... slike ni...)
ModeratoR
brm9999 wrote:Eno hitro vprašanje, ve kdo čemu služi rdeča lučka zraven mikrofona in stikala za pomično streho?
https://photos.app.goo.gl/RBWqQWbLukvbHSmQ9
Samo za osvetlitev, nic drugega.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
Aly wrote:Samo za osvetlitev, nic drugega.
Misliš za osvetlitev notranjosti?
ModeratoR
Seveda notranjosti, predela okrog prestavne ročice.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
Zvečer se usedi v avto (v popolni temi), ga prižgi in opazuj predel okoli menjalnika. Nato pokrij to lučko z roko in boš videl razliko.
Uporabnik
Katero olje gre v 1.5t?
Uporabnik
spyslider wrote:Katero olje gre v 1.5t?
A nimaš navodil za uporabo?
Notri sta navedena tip in viskoznost motornega in ostalih olj.
Uporabnik
spyslider wrote:Katero olje gre v 1.5t?
Predvidevam da na uradnem servisu nalijejo noter Shell Helix Ultra SN 0W20, ali slabšega 0W30. V trgovini pride okoli 12€ liter.
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels