Hondata ali Ktuner sta pripomočka s katerima lahko ti sam doma tunaš, vsaj kolk je men znano.
Tunerji uporabljajo programe s katerimi pridejo v originalen računalnik in mu prilagajajo mape za vbrizg in boost. Naj me nekdo popravi če temu ni tako.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Točno tako. Najprej potegnejo dol originalno mapo, jo priredijo in naložijo nazaj gor.
Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Sport Plus 2018 (White Orchid Pearl)
Zdaj sem našel eno zanimivo primerjavo.
civic 1.5 t(182KM) sport ročni, končna hitrost 220km/h, masa vozila 1307 kg
octavia karavan 2020 2.0 tdi (150KM) DSG, končna hitrost 222km/h, masa vozila 1487 kg
Kot je videti ima octavia približno enako končno hitrost kot civic, s tem da ima civic dobre 30KM več in slabe 200kg manj od octavie. Zakaj mislite da je temu tako. Ker so civica omejili pri končni hitrosti in bi lahko šel brez omejitve recimo 240km/h, ali pa so ti konji pri hondi malce drugačni kot pri škodi.
civic 1.5 t(182KM) sport ročni, končna hitrost 220km/h, masa vozila 1307 kg
octavia karavan 2020 2.0 tdi (150KM) DSG, končna hitrost 222km/h, masa vozila 1487 kg
Kot je videti ima octavia približno enako končno hitrost kot civic, s tem da ima civic dobre 30KM več in slabe 200kg manj od octavie. Zakaj mislite da je temu tako. Ker so civica omejili pri končni hitrosti in bi lahko šel brez omejitve recimo 240km/h, ali pa so ti konji pri hondi malce drugačni kot pri škodi.
Hm... Civic ima tovarniško omejeno hitrost na 235km/h. Ne brez razloga... Morebitni tuner ti tudi to lahko "poveča". Tisti podatek o 220 zagotovo ni pravi. Iz izkušenj... 
Ja pač ta podatek o končni 220km/h se pojavlja po testih. Ker recimo octavia 2.0 tdi RS (184KM) prejšnji model, ima pa končno 235km/h s težo precejšnjih 1487 kg. Glede na te podatke, bi civic s svojimi 182KM in relativno nizko težo brez tovarniške omejitve domnevam lahko šel nekje 250km/h.
teža nima veze z končno hitrostjo, ravno tako ne navor, MOČ določa končno hitrost in aerodinamični upor...
civic sport 1.5t je elektronsko omejen po števcu na 230km/h kakor vem brez tega prileze na 243, koliko je to realna brzina ne vem
civic sport 1.5t je elektronsko omejen po števcu na 230km/h kakor vem brez tega prileze na 243, koliko je to realna brzina ne vem
Ja upam da smo tu na isti valovni dolžini. Na števcu v avtu vedno kaže več od dejanske brzine, zaradi različnih razlogov, ampak važna je tista nazivna tovarniška končna. Če v avtu pokaže hitrost 230km/h, je realno verjetno komaj 220km/h. Tovarniške končne naj bi bile dejanske, resnične. Recimo ko se peljem čez vas, kjer je omejitev 50 km/h, če mi na števcu v hondi kaže 60km/h, na tabli stacjonarnega radarja kaže ponavadi 56 km/h.
Zmotilo me je, da ima težka krava od octavije enako končno(vsaj na papirju) kot civic, čeprav ima 30KM manj.
Zmotilo me je, da ima težka krava od octavije enako končno(vsaj na papirju) kot civic, čeprav ima 30KM manj.
Joj, ne kot referenco jemat teh tabel... te so šele "razglašene"... Poleg tega so nekatere namensko nastavljene na malce manj - zaradi napake meritve, ki se odšteje tudi, če te dobijo na radar pred "plačilom kazni".
Če že se raje vklopi navigacija na telefonu in primerja s tem, je še vedno bolj točno od teh tabel. Meni je tabla pred predorom v Ljubljani iz Kranjske smeri proti Avstriji (Celovška cesta) že pokazala 96, vozil pa sem pod 90...
Števec kaže več, a če ni res "razglašen" ne bo kazal 15 ali 20 več pri 200 na uro. Taki so bili jugoti, ki so pri 150 kazali 185 :rotfl Se spomnim testa BMW-ja M3 iz tistih časov, kjer so jugotovo natančnost primerjali z BMW-jem M3 in ugotovili, da je pri 220 na uro števec kazal "neverjetno točnih" 223
Bo treba res enkrat malo primerjat...
Če že se raje vklopi navigacija na telefonu in primerja s tem, je še vedno bolj točno od teh tabel. Meni je tabla pred predorom v Ljubljani iz Kranjske smeri proti Avstriji (Celovška cesta) že pokazala 96, vozil pa sem pod 90...
Števec kaže več, a če ni res "razglašen" ne bo kazal 15 ali 20 več pri 200 na uro. Taki so bili jugoti, ki so pri 150 kazali 185 :rotfl Se spomnim testa BMW-ja M3 iz tistih časov, kjer so jugotovo natančnost primerjali z BMW-jem M3 in ugotovili, da je pri 220 na uro števec kazal "neverjetno točnih" 223
Bo treba res enkrat malo primerjat...
No jaz sem svojega civica do sedaj nažgal največ nekih 196km/h, tako da v resnici ne rabim visoke končne. Ampak konji so še vedno konji, in več kot ima avto konjev in lažji kot je višjo končno bi moral imet. Vem pa da od 200km/h naprej za vsakih 10km/h več, rabiš kar nekaj konjev.
kaj pa kotalni upor?zodd wrote:še 1x, teža ne vpliva na končno
Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Sport 2019 (White Orchid Pearl)
Honda Accord 2.0 VTEC Sport 2008 (White)
Honda Prelude 2.0 VTEC 1994 (White)
Honda Accord 2.0 VTEC Sport 2008 (White)
Honda Prelude 2.0 VTEC 1994 (White)
seveda, kotalnega upora je pri večji teži nekoliko več, še vedno pa pri osebnih avtih dominira zračni upor...
Ali kdo ve, če se da nastaviti občutljivost senzorja, da se glavne luči malo prej užgejo. Zunaj je že kar precej temno, pa je še na dnevnih. Rad bi, da bi se to prej zgodilo. Vidim pa, če je brisalec užgan, se pa užgejo tudi, če sonce sije v dežju
Civic 1.5 T Sport Plus Platinum White, 2020
Civic 1.8 Sport Milano Red, 2007 EX
Civic 1.6.ES 5 Door Silver metalic, 2003 EX
VW Golf 2 1.3 JXB Red, 1989 EX
:rockon:
Civic 1.8 Sport Milano Red, 2007 EX
Civic 1.6.ES 5 Door Silver metalic, 2003 EX
VW Golf 2 1.3 JXB Red, 1989 EX
:rockon:
Če bo kdo vedel je to Devil...
Sicer se pa na moje opažanje luči še kmalu prižgejo. Na veliko avtih se dosti kasneje, predvsem pa je fino, ker se prižgo ob dežju(parkrat zaporedoma brisalci obrišejo pa se prižgo). Te funkcije večina avtov nima. Ne vem, zakaj se to ne uzakoni na nivoju EU... ščije kot pri norcih, ljudje pa z dnevnimi po cesti...
Mene sicer moti, ker pri dnevnih zadnje niso prižgane.. :Devil, se to (tudi) da "zrihtat" ?
Sicer se pa na moje opažanje luči še kmalu prižgejo. Na veliko avtih se dosti kasneje, predvsem pa je fino, ker se prižgo ob dežju(parkrat zaporedoma brisalci obrišejo pa se prižgo). Te funkcije večina avtov nima. Ne vem, zakaj se to ne uzakoni na nivoju EU... ščije kot pri norcih, ljudje pa z dnevnimi po cesti...
Mene sicer moti, ker pri dnevnih zadnje niso prižgane.. :Devil, se to (tudi) da "zrihtat" ?
ti si tak butl da ga je treba iskat. ne vem al ti tle nuben drug ne more to povedat al kaj...?? a si se mogoce vpraso v kakem casu pride octavia do tiste svoje "koncne" pa v kakem casu honda? tle mas ti razliko HP/KG ne pa koncnamade-in-japan wrote:No jaz sem svojega civica do sedaj nažgal največ nekih 196km/h, tako da v resnici ne rabim visoke končne. Ampak konji so še vedno konji, in več kot ima avto konjev in lažji kot je višjo končno bi moral imet. Vem pa da od 200km/h naprej za vsakih 10km/h več, rabiš kar nekaj konjev.
men je crx sol 180kmh pa je mel 200hp, vti je sol 240kmh pa je mel 160hp..... food for thought
lp
....get ready, get set, let's roll....Red, yellow, hit green, then go, breathe in slow....
CRX Del Sol JDMb18c built/ex
Prelude 2.0i/ex
Civic FN2/ex
Civic FK2...
CRX Del Sol JDMb18c built/ex
Prelude 2.0i/ex
Civic FN2/ex
Civic FK2...
Osebna vozila niso dizajnirana za doseganje maksimalne hitrosti. Ta je precej odvisna od prestavnega razmerja.
Nocem sirit napacnih informacij, ampak ali si preveril pri CSS ce imajo moznost chipiranja 1.5 motorja? Na spletni strani ze imajo podatke koliko se da, ampak sem 95% preprican da ne morejo, saj kakor vem za ecu od 1.5 se ne obstaja protocol za chipiranje. Tudi sam trenutno ne moram chipirati 1.5 ecu-ja pa imam z svojem orodjem pokritih 99% avtomobilov, reflash pa lahko naredim, kar pa mislim da CSS nima, lahko da se motim. Magari jih poklici in vprasaj, pa naj preverijo ce njihov orodje podpira 1.5 .jamamoto wrote: Sem ga že parkrat v obrate stisnu, pa nisem opazil. Imam ga tudi jaz name mal povečat. Eni so ga pri reflash.hr. Jaz ga mam namen na CSS peljat. Tam ti ga na 215 km in 300 Nm dvignejo
Honda Civic Sedan 1994 b20
Honda Accord Coupe 1985
Honda Accord Coupe 1985
https://www.civicx.com/forum/threads/au ... ings.2301/" onclick="window.open(this.href);return false;Protoncek wrote:Če bo kdo vedel je to Devil...
Sicer se pa na moje opažanje luči še kmalu prižgejo. Na veliko avtih se dosti kasneje, predvsem pa je fino, ker se prižgo ob dežju(parkrat zaporedoma brisalci obrišejo pa se prižgo). Te funkcije večina avtov nima. Ne vem, zakaj se to ne uzakoni na nivoju EU... ščije kot pri norcih, ljudje pa z dnevnimi po cesti...![]()
to pa bi rekel da samo mehansko. Prevezat + od pozicije oz. dnevnih na zadnje.Protoncek wrote:Mene sicer moti, ker pri dnevnih zadnje niso prižgane.. Devil, se to (tudi) da "zrihtat" ?
Honda Civic Sedan 1994 b20
Honda Accord Coupe 1985
Honda Accord Coupe 1985
Devil wrote:Nocem sirit napacnih informacij, ampak ali si preveril pri CSS ce imajo moznost chipiranja 1.5 motorja? Na spletni strani ze imajo podatke koliko se da, ampak sem 95% preprican da ne morejo, saj kakor vem za ecu od 1.5 se ne obstaja protocol za chipiranje. Tudi sam trenutno ne moram chipirati 1.5 ecu-ja pa imam z svojem orodjem pokritih 99% avtomobilov, reflash pa lahko naredim, kar pa mislim da CSS nima, lahko da se motim. Magari jih poklici in vprasaj, pa naj preverijo ce njihov orodje podpira 1.5 .jamamoto wrote: Sem ga že parkrat v obrate stisnu, pa nisem opazil. Imam ga tudi jaz name mal povečat. Eni so ga pri reflash.hr. Jaz ga mam namen na CSS peljat. Tam ti ga na 215 km in 300 Nm dvignejo
eno vprašanje, sej se dobi od k-tunerja in hondate? kakor vem imajo za 1.5Turbo motor vse možne mape?
Information
Moderators