Mesec junij so podatki takšni za Civic : EU 3.491, US 36.683, Kitajska 17.600
Tako je Gross napisal je Honda v Sloveniji in celi Evropi ena velika žalost. Povsod drugje pa je prodaja odlična.
Ja, samo poglejte malo bolj naokoli in jih boste videli le peščico oziroma jih v celem dnevu našteješ mogoče največ 10.
Danes sem šel iz Ljubljane v Lendavo in seveda nazaj ter v 12urah videl le eno in sicer novega Civic-a, rdeče barve.
Drugače pa je res dolgočasno, ko vidiš samo še nemško sveto trojico, saj narod drugega očitno ne pozna.
Od japoncev sem ter tja vidiš kakšno Toyoto, od azijcev pa je največ Kia (Pro) Ceed, potem pa zgodba žal konča.
Drugače pa poleg tega prevladujeta še Škodi Fabia in Octavia.
Zanimiv test in primerjava z Audijem A3 je napisana v Žurnalu24
Danes sem šel iz Ljubljane v Lendavo in seveda nazaj ter v 12urah videl le eno in sicer novega Civic-a, rdeče barve.
Drugače pa je res dolgočasno, ko vidiš samo še nemško sveto trojico, saj narod drugega očitno ne pozna.
Od japoncev sem ter tja vidiš kakšno Toyoto, od azijcev pa je največ Kia (Pro) Ceed, potem pa zgodba žal konča.
Zanimivo. Sem mislil, da bo popljuval sedeze. Mogoce bi sli sedezi se nize pa se je vmes ze rocica za stelanje visine zjebala 
Od zadaj zgleda pa tako, da se ne bi cudil, ce bi izstopil ninja turtle
Od zadaj zgleda pa tako, da se ne bi cudil, ce bi izstopil ninja turtle
Modelarji vseh dežel, združite se.
Ja, lepo si to navedel.
Honde so večinoma nižje od konkurence, saj imajo športnost v genih
Je pa zanimivo, da niso tako trde in da te tudi po daljši vožnji ne boli hrbtenica kod recimo v A3, Golfu in Passatu
Honda tudi kod vemo ni za vsakega in večina, ki si jo je želela imeti jo že ima.
To ni znamka za tiste, ki želijo izstopati in tiste, ki dosti potujejo ampak za tiste, ki si želijo športnosti in imajo radi adrenalin.
Vedeti je potrebno, da ko je prišla leta 1990 na naš trg je bila to revolucija oziroma sta bila zanimanje in prodaja omenjene znamke na vrhuncu, medtem ko je leta 2004 prodaja začela zelo upadati in s tem tudi ugled znamke.
Vse se pa odraža tako na kupni moči ter seveda mentaliteti oziroma miselnosti kupcev, druga problema pa sta tudi slaba informiranost ter prodajno osebje.
Ravno v hecu mi je znanec, ki taksira z Accordom povedal : Honda in ostalo kar ni nemško nima reklame, ker je nepotrebuje zaradi tega ker imajo svojo strategijo in image, hkrati pa je to več vozil v enem in trpežno še danes ; samo poglej kako modelov ne menjujejo hitro kod večina ; legedarna Civic in Accord sta še vedno atraktivna, kljub temu da imata 25let, medtem ko gledaš recimo Golf 2 in 3, Passat B3, Bmw E30,ipd... so grdi na pogled in mehansko, pa tudi leta se jim precej poznajo.
Honde so večinoma nižje od konkurence, saj imajo športnost v genih
Je pa zanimivo, da niso tako trde in da te tudi po daljši vožnji ne boli hrbtenica kod recimo v A3, Golfu in Passatu
Honda tudi kod vemo ni za vsakega in večina, ki si jo je želela imeti jo že ima.
To ni znamka za tiste, ki želijo izstopati in tiste, ki dosti potujejo ampak za tiste, ki si želijo športnosti in imajo radi adrenalin.
Vedeti je potrebno, da ko je prišla leta 1990 na naš trg je bila to revolucija oziroma sta bila zanimanje in prodaja omenjene znamke na vrhuncu, medtem ko je leta 2004 prodaja začela zelo upadati in s tem tudi ugled znamke.
Vse se pa odraža tako na kupni moči ter seveda mentaliteti oziroma miselnosti kupcev, druga problema pa sta tudi slaba informiranost ter prodajno osebje.
Ravno v hecu mi je znanec, ki taksira z Accordom povedal : Honda in ostalo kar ni nemško nima reklame, ker je nepotrebuje zaradi tega ker imajo svojo strategijo in image, hkrati pa je to več vozil v enem in trpežno še danes ; samo poglej kako modelov ne menjujejo hitro kod večina ; legedarna Civic in Accord sta še vedno atraktivna, kljub temu da imata 25let, medtem ko gledaš recimo Golf 2 in 3, Passat B3, Bmw E30,ipd... so grdi na pogled in mehansko, pa tudi leta se jim precej poznajo.
Ja VW ima težave z dizajnom oz. z njegovim pomanjkanjem. MB in Audi pa kar imata kak model, ki zgleda.
Drži vse to.
Me pa čudi da omenjena VW/Audi afera ni nobenega streznila, ampak narod na omenjeno grupacijo kar še vedno posega.
Ko pa omenjaš Mercedes je pa opaziti, da ni več toliko kupovan, pred leti so ga ugalvnem kupovali upokojenci in obrtniki-predvsem taksisti, medtem ko danes ga kupujejo večinoma povprečneži ter se bolj prodaja med rabljenimi kod novimi.
Vedeti je tudi potrebno, da je z prihodom A-razreda pred 20leti (1997) precej zamajal ugled znamke, z leti pa večina tudi beži od njega ko jim je E W210 pokazal kako rjavi in ko je postal z ponudbo tako vsiljiv in sili v vse razrede kod bi gledal črke naše abecede, s tem pa seveda izgublja image in ugled.
Me pa čudi da omenjena VW/Audi afera ni nobenega streznila, ampak narod na omenjeno grupacijo kar še vedno posega.
Ko pa omenjaš Mercedes je pa opaziti, da ni več toliko kupovan, pred leti so ga ugalvnem kupovali upokojenci in obrtniki-predvsem taksisti, medtem ko danes ga kupujejo večinoma povprečneži ter se bolj prodaja med rabljenimi kod novimi.
Vedeti je tudi potrebno, da je z prihodom A-razreda pred 20leti (1997) precej zamajal ugled znamke, z leti pa večina tudi beži od njega ko jim je E W210 pokazal kako rjavi in ko je postal z ponudbo tako vsiljiv in sili v vse razrede kod bi gledal črke naše abecede, s tem pa seveda izgublja image in ugled.
kje pa živiš?Rudonya wrote:Ja, samo poglejte malo bolj naokoli in jih boste videli le peščico oziroma jih v celem dnevu našteješ mogoče največ 10.
vsak dan na cesti vidim veliko japoncev, mazda, nissan, toyota, hond je mogoče res še najmanj, sem pa tja še celo kakšen lexus. prevladujejo seveda francozi in nemci, kar pa ne pomeni, da japoncev ni. kar se tiče novih hondinih modelov za naš trg je pa ena velika žalost. če bi kupoval nov avto, sigurno ne bi k hondi zavil. žal
Smile now,cry later
Živim na realnih tleh, medtem ko večina žal še vedno sanjari in beži od realnosti.
Zakaj pa ne bi ti zavil k Hondi, ampak raje k kateremu od ostalih japoncev?
Zakaj pa ne bi ti zavil k Hondi, ampak raje k kateremu od ostalih japoncev?
novi hondini modeli so mi neatraktivni, nezanimivi in morda celo neprivlačni. enako je z novimi subaruji. najverjetneje bi šel k nissanu ali mazdi. če bi padlo kaj na lotu pa k lexusu 
Smile now,cry later
Zanimivo.
Japoncev in Američanov pri nas skorajda ni, čeprav je njihova PSC mreža dobro pokrita, medtem ko je bilo v 90' ravno obratno.
Če smo že pri Lexus-u bi lahko pri nas bila tudi Acura in ostali ponudniki
Podobno je pri Seat-u, čeprav je v VW/Audi mreži ta, da tudi ne uspeva dobro, pa čeprav z Ibizo že leta dirka Andrej Jereb z ekipo, Leon, Toledo in Alhambra so priljubljeni med taksisti po Mediteranu in Baltiku in ima Azteco za svojo promocijo Tanja Žagar.
Pri nas je hudič ko vsi stavijo samo na image in so v strahu kaj bodo sosedje rekli.
V 90' je večina hrepenela po novem in želela okusiti tuje zadeve, danes pa smo vsega siti in v glavah še vedno prevladuje nemška kvaliteta, čeprav je ta že zdavnaj ugasnila.
Japonska tehnika pa je še vedno dobra, a nažalost oblikovno ne pritegne.
Japoncev in Američanov pri nas skorajda ni, čeprav je njihova PSC mreža dobro pokrita, medtem ko je bilo v 90' ravno obratno.
Če smo že pri Lexus-u bi lahko pri nas bila tudi Acura in ostali ponudniki
Podobno je pri Seat-u, čeprav je v VW/Audi mreži ta, da tudi ne uspeva dobro, pa čeprav z Ibizo že leta dirka Andrej Jereb z ekipo, Leon, Toledo in Alhambra so priljubljeni med taksisti po Mediteranu in Baltiku in ima Azteco za svojo promocijo Tanja Žagar.
Pri nas je hudič ko vsi stavijo samo na image in so v strahu kaj bodo sosedje rekli.
V 90' je večina hrepenela po novem in želela okusiti tuje zadeve, danes pa smo vsega siti in v glavah še vedno prevladuje nemška kvaliteta, čeprav je ta že zdavnaj ugasnila.
Japonska tehnika pa je še vedno dobra, a nažalost oblikovno ne pritegne.
Ob vhodu v Zagreb imaš Infiniti avtohišo
Hyundai ima zadnje čase tudi fajn avtomobile. Hondi izgleda evropa pač ni prioriteta. Jokali so, da se legend ni prodajal, ja saj ni čudno. Imeli so en motor, potem malo izboljšan in to je to. Če bi dali kakšen dizelski motor, mogoče vsaj dva dizla (za accorda tudi velja), bi se tudi legend malo več prodajal. tukaj za naš trg ima honda premajhen asotrima motorjev. Ne vem kako je sedaj z novimi hondami. VW grupa ni da ni katere motorje nimajo....ne pa samo 2 bencinarja in en dizel. jaka muda
vseeno pa mislim, da je v začetku 2000 honda bila v porastu pri nas. ko je prišel accord 7.generacije jih je na cesti bilo veliko, prav tako civicov, potem je tudi kar naenkrat bilo tudi nekaj cr-vjev. pa jazz, in sem pa tja kakšen fr-v. zadnjega accorda na cesti res redko vidiš. je pa zato veliko octavij
Hyundai ima zadnje čase tudi fajn avtomobile. Hondi izgleda evropa pač ni prioriteta. Jokali so, da se legend ni prodajal, ja saj ni čudno. Imeli so en motor, potem malo izboljšan in to je to. Če bi dali kakšen dizelski motor, mogoče vsaj dva dizla (za accorda tudi velja), bi se tudi legend malo več prodajal. tukaj za naš trg ima honda premajhen asotrima motorjev. Ne vem kako je sedaj z novimi hondami. VW grupa ni da ni katere motorje nimajo....ne pa samo 2 bencinarja in en dizel. jaka muda
vseeno pa mislim, da je v začetku 2000 honda bila v porastu pri nas. ko je prišel accord 7.generacije jih je na cesti bilo veliko, prav tako civicov, potem je tudi kar naenkrat bilo tudi nekaj cr-vjev. pa jazz, in sem pa tja kakšen fr-v. zadnjega accorda na cesti res redko vidiš. je pa zato veliko octavij
Smile now,cry later
Ja to pa je res. Velika kibla, grda kolikor se da, nikakve vozne lastnosti in nemški dizel. To je profil želja povprečnega slovenca in tukaj honda nima kaj iskat. se ne vklaplja v to kmečko miselnost.
nove škode so pa meni všeč. in novi passat je res lep, posebej kaj takega :
http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... 2.0%20T...
http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... 2.0%20T...
Smile now,cry later
Če so ti nove škode všeč, ne vem zakaj ti ne bi bile tudi stare. Nekih velikih razlik ni. Edina ki je koker tolk je superb in pol konec. Octavia je res vrhunec slabega okusa in vožnje. Je pa kibla in nemški dizel, tukaj pa ni dileme. In to je edino kar pri nas šteje. Isto kot pri golfu. Pa kupla mora bit zadaj, za bukova drva.
Octavia mi je res fenomen. Najgrši avto razreda in to z naskokom, prodajno uspešen pa da dol padeš. In to hitro košta 25 jurjev, če ga spodobno opremiš. Superb pa tudi, sicer izgleda dosti bolje ampak še vedno ne dosega premium razreda v nobenem smislu razen ceni. In tudi to ratuje. Vešda mam raje mercedesa za tadenar, vsaj ergonomija špila u nulo in lepo je oblikovan, mašina... ampak potem pridemo do kible in kuple. Tukaj pa ratajo stvari jasne. Škoda životni san. Hebiga bolš pa zgleda kot berlingo.
Octavia mi je res fenomen. Najgrši avto razreda in to z naskokom, prodajno uspešen pa da dol padeš. In to hitro košta 25 jurjev, če ga spodobno opremiš. Superb pa tudi, sicer izgleda dosti bolje ampak še vedno ne dosega premium razreda v nobenem smislu razen ceni. In tudi to ratuje. Vešda mam raje mercedesa za tadenar, vsaj ergonomija špila u nulo in lepo je oblikovan, mašina... ampak potem pridemo do kible in kuple. Tukaj pa ratajo stvari jasne. Škoda životni san. Hebiga bolš pa zgleda kot berlingo.
Drži, sosednji Zagreb ima Infiniti salon in na ulicah vidiš tudi Honde Logo in Toyote Starlet.
Pri je na ulicah kar pisano in živahno.
Ko pa že omenjaš češke Škode je njihov uspeh neverjeten odkar so predstavili modela Felicia in Octavia in ko je pred 20leti (1996) ta tovarna prešla v VW roke.
Pri nas moraš Honde z lučjo podnevi iskati da kakšno najdeš.
Pri je na ulicah kar pisano in živahno.
Ko pa že omenjaš češke Škode je njihov uspeh neverjeten odkar so predstavili modela Felicia in Octavia in ko je pred 20leti (1996) ta tovarna prešla v VW roke.
Pri nas moraš Honde z lučjo podnevi iskati da kakšno najdeš.
http://hudobro.si/hudobro/detail/570/402787" onclick="window.open(this.href);return false;
Octavia znižana iz 41 jurjev na 34.800.
Ku pr norcih. Za tak keš že kak salonski/testni MB E klasa pade. C klasa je pa nov cenejši. Ma ni za govorit. Čehi se norce delajo.
Octavia znižana iz 41 jurjev na 34.800.
To je jasno, samo poglej kako ponavljajo spisek opreme in imajo na avto.net vse povprek obkljukano.
Veš kakšno legendo dobim za to ceno in mi še obstane oziroma imam prišparano za hujše čase?
To je pa veliko boljše kot GangamStyle in podobna jajca
Škoda, ker nimajo Civica in Accorda z Akrapovičem ali Lipnikom
Veš kakšno legendo dobim za to ceno in mi še obstane oziroma imam prišparano za hujše čase?
To je pa veliko boljše kot GangamStyle in podobna jajca
Škoda, ker nimajo Civica in Accorda z Akrapovičem ali Lipnikom
Očitno res, tako kot sta to danes Mercedes-Benz in DaciaNightmare wrote:honda je postala znamka za upokojence
Zanimivo je tudi da med balkanskimi znamkami ni več vodilni Ford, ampak to postaja oziroma ga počasi izpodriva Seat
Kar se pa motorjev tiče je tudi zanimivo, da Honda ni več vodilnimi, ampak ta narod raje kupuje kitajske brenčače
Tu in tam grem in preletim zadnjo stran ali dve tega topica, odvisno od tega kolk dolgo mi ga ni bilo za odpirat, ampak zadnje case berem vse drugo, najvec o Skodah... naj vas samo opomnim da ste off, da vklopite nazaj GPS. Ste namrec na Honda forumu, VW,Skoda in MB forumi so na drugih URL-jih.
Hvala za razumevanje.
Hvala za razumevanje.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX