Uporabnik
Nakup Honde Civic 1.6 dtec turer
Pozdravljeni,
sem nov na forumu. Zanimam se za nakup Honde Civic 1.6 dtec turer. Zanima me predvsem težave teh motorjev oz vsi plus in minusi.
Že v naprej se vam zahvaljujem za mnenja
Lep pozdrav
Uporabnik
Re: Nakup Honde Civic 1.6 dtec turer
Težav ne boš našel,ker je motor nov,tudi na starejših hondinih motorjih,če so težave so bolj zaradi neservisiranja ali nepravilne uporabe.

Avto z tem motorjem se je vpisal v ginesovo knjigo rekordov z najmanjšo porabo :)

http://honda.si/civic-tourer-16-i-dtec- ... -rekordov/" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabnik
Hvala za odgovor! Odločam se za nakup karavana in res me je prepričala velikost prtljažnega prostora ker pa e nisem imel Honde (sem imel večinoma nissane) me zanima kako se kej vozi tak avto (udobje, kako je kej z prožnostjo motorja itd...)
ModeratoR
Ali dosega tvoja pricakovanja ali ne bos najbolje ocenil sam na testni voznji. Lahko pricakujes nekaj povsem drugega kot dejansko bo, in potem bos razocaran. Men osebno je malo preglasen, se posebej ko hoces od njega kaj vec. Je pa sparovcek, tu mu ni kaj ocitat, na smeh ti gre ko pogledas BC. Voznja je vsaj zame malo pretrda in na meji udobnega, ampak to je spet samo moje mnenje.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
Men se zdi precej boljši kot katerikoli civic do sedaj.
Moti me velikost sedeža, avtomatski menjalnik ima menda samo 1,8 bencinar.
Modelarji vseh dežel, združite se.
Uporabnik
Da malo obudim temo.
In ja bom postal lastnik Honde Civic tourer 1.6 dtec in sicer letnik 2014 in pa oprema executive. Ko jo dobim, jo ob prvi priložnosti predstavim.
Uporabnik
Cestitke, veliko varnih in lepih kilometrov. In seveda ko bo pri tebi naredi kaksno slikco in jo bolj natancno predstavi :D
Uporabnik
Da ne odpiram nove teme.

Tole je izsek iz novega velikega testa karavanov:
"Če sta obe odsotnosti še nekako tehtni, pa tega ne moremo reči za ponovno nesodelovanje znamke Honda. Uvoznik bojda v celotni Sloveniji ni uspel dobiti niti enega karavanskega civica z dizelskim motorjem. Spomladi niso sodelovali niti z modelom HR-V, v obeh primerih pa sem prepričan, da bi dosegli dober rezultat. Zlasti nad civicom smo bili že velikokrat navdušeni."
http://www.volan.si/ekstra/ekskluzivno/ ... ljsi-avto/" onclick="window.open(this.href);return false;

Moram rečt, da kar razumem hondo. Pristranskost naših hohštaplerskih novinarjev do nemških znamk je velika, zdaj pa jokcajo, da ne dobijo vozil na test. :D
Uporabnik
Testi so kr neki,ker odločajo centimetri,kak decibel in ubčutki novinarjev.Pravi test naredi lastnik po več letih uporabe.
Osnovna zadeva,brez napak samo servisi vsaj do 150 000,potem kak kompresor,mogoče hladilnik ali akumolator. Vmes seveda pridejo v poštev menjava zavornih diskov in ploščic. To vse Honda nima problemov :wink:
Uporabnik
Ja zanesljivosti ni mogoče primerjat na takih testih. Meni je sicer test drugače dober.
Zanimivo bi blo videt kako se obnese podvozje civica 9 pa zvočna izolacija. Mašina bi verjetno tako zmagala. Razen seveda, če je ne bi vozil največji cepec, ki bi zanalašč dvigoval porabo... ja težko se je zanest na teste.
Uporabnik
Meni je pa škoda, da ga ni bilo na testu, ker me zanima primerjava....

Mimogrede, cene 9th generacije so v trenutku prehoda na novo generacijo noro padle, v nemčiji se dobi tourerja 1,8i za dobrih 15k EUR...
Uporabnik
Dej pls link nalimaj kje si gledal po 15 jurjev nove.
Tule ni videt:
http://deapps.honda.de/php/car-configur ... 1477387999" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabnik
Na nemškem avtu netu so od 16 tisočakov dalje:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=1" onclick="window.open(this.href);return false;
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabnik
Verjetno bojo kmalu tudi pri nas cene spustili. Itak vsak čaka na novo serijo... in stare ne bo vzel, če ne bo bolj poceni.
Uporabnik
Na avto.net jih niti ne oglašujejo kaj, vprašanje zalog pri nas. V salonu AC Mb je nekaj časa nazaj ni bilo.
Dobrih 15k pa je prej 16k :), čeprav ugodno ja.
Ampak kaj, ko je 8g neuporabna za višje rastoče.
Uporabnik
eljuero wrote:Na avto.net jih niti ne oglašujejo kaj, vprašanje zalog pri nas. V salonu AC Mb je nekaj časa nazaj ni bilo.
OK, dobrih 15, slabih 16, najbrž se da še kak EUR popusta dobit, je pa res, da moraš še DMV prištet, v vsakem primeru je to za moje pojme poceni....

LP
Uporabnik
Mrcina wrote:
eljuero wrote:Na avto.net jih niti ne oglašujejo kaj, vprašanje zalog pri nas. V salonu AC Mb je nekaj časa nazaj ni bilo.
OK, dobrih 15, slabih 16, najbrž se da še kak EUR popusta dobit, je pa res, da moraš še DMV prištet, v vsakem primeru je to za moje pojme poceni....

LP
DMV-ja je manj kot 100 EUR. Skupen strošek od prevzema v D do registracije mora biti pod 500 EUR.
Civic 1,5 T, FC101, Exe 18' ex.
CRV 1.6 4x4 RE6,Exe. 16' ex
Accord 2.2 CU3 Exe. Plus, 09' ex
CRV 2.0 avt. Eleg. LPG, 09' ex
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
Uporabnik
A ni tako da če uvoziš nov avto plačaš še ddv?
Uporabnik
nejcracing wrote:A ni tako da če uvoziš nov avto plačaš še ddv?

DDV za nov avto se plača ali v državi nakupa ali SLO. Kjer je ugodneje.
Civic 1,5 T, FC101, Exe 18' ex.
CRV 1.6 4x4 RE6,Exe. 16' ex
Accord 2.2 CU3 Exe. Plus, 09' ex
CRV 2.0 avt. Eleg. LPG, 09' ex
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
Uporabnik
DDV je pa v Nemčiji 19% in si spet 3% profitiral...
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels