Jaz sem ga z največjim veseljem pobral ven. Niti vedli niso kater sistem oziroma so vedli ampak niso poznali nikogar ki to se vgrajuje/odstranjuje. Tako da moj sosed je to pobral ven za 50eur. Jaz ga nikoli nisem uporabljal ko je bil še noter, sem pa imel probleme na avtu. Cevi so ovirale senzor pod zračnim filtrom.tako da racunalnik ni vedel v kateri prestavi ima in je potem v 6 prestavi avto ugasal in vzratno tudi.
Končna misel : če nekaj prvotno ni bilo narejeno za plin potem si raje kupi kolo kot pa to vgrajuješ.
Honda Civic 1.4 96l EX
Honda TypeR 04 EX
Honda Civic Type S 08 EX
Honda Accord Tourer 2.0
Honda TypeR 04 EX
Honda Civic Type S 08 EX
Honda Accord Tourer 2.0
Nč tole bo treba začet raziskovat. Prins je odločitev, samo monterja moram še najt in do ene pametne cene prit. Če v Sloveniji preveč lupijo bom šel tut čez mejo. 2 jurja ni variante da odkartam, razen če mi še izpuh prilagodijo... Baje precej več vode pride pri gorenju plina kot bencina tako, da izpuh lahko tudi trpi.
Ko bereš kaj takegale te sicer malo stisne, ampak recimo, da so za Prins maherji:
"One of the reasons valves could get more worn out with using LPG is because engine usually encounters higher temperatures (around 900° to 950°C) than gasoline (around 600°C)."
Čudno se mi zdi, da računajo blizu 2 jurja, če so cene naprav precej nizke. Ampak sej človek ne ve kaj vse še zraven paše.
http://www.autogasteileshop.de/epages/6 ... ListPrice=" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.lpgshop.co.uk/4cyl-kit-prins ... th-keihin/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko bereš kaj takegale te sicer malo stisne, ampak recimo, da so za Prins maherji:
"One of the reasons valves could get more worn out with using LPG is because engine usually encounters higher temperatures (around 900° to 950°C) than gasoline (around 600°C)."
Čudno se mi zdi, da računajo blizu 2 jurja, če so cene naprav precej nizke. Ampak sej človek ne ve kaj vse še zraven paše.
http://www.autogasteileshop.de/epages/6 ... ListPrice=" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.lpgshop.co.uk/4cyl-kit-prins ... th-keihin/" onclick="window.open(this.href);return false;
Modelarji vseh dežel, združite se.
2.000€ boš dal za vgradnjo sistema, servisi za Prins sistem bi naj prišel 150€ na 20.000km in koliko se ti potem splača dat tak sistem v avto?
2 jurja ziher ne bom dal, ne pride v poštev. Jurja vgradnja ne more prit, vsaj men jo ne bo nihče računal, ker oprema kaj dost več kot jurja ne košta. 150 je servis? Kaj pa menjajo za 150 filter?
Ja dal bom plin, zato ker ne bom več plačeval davkov preko bencina. Pri bencinu napajaš državo, ker cena benza je glih ene 40 centov, vse drugo gre pa za penzije, ... Če dam dobra 2 jurja letno za benz, se bo tut servis pokril, res pa je da bo mehanik mel več koristi, tveganje pa samo jaz. Me skrbi, da predelava ne vsebuje predelave izpuha, ki je verjetno nujna, če plin gori tako da je 4x več vode v izpuhu kot pri benzu. Verjetno bi moral biti auspuh pol krajši, da ne bi para nazaj kondenzirala. Seveda tudi ventili oz. ležišča niso zanemarljiva skrb.
Ja dal bom plin, zato ker ne bom več plačeval davkov preko bencina. Pri bencinu napajaš državo, ker cena benza je glih ene 40 centov, vse drugo gre pa za penzije, ... Če dam dobra 2 jurja letno za benz, se bo tut servis pokril, res pa je da bo mehanik mel več koristi, tveganje pa samo jaz. Me skrbi, da predelava ne vsebuje predelave izpuha, ki je verjetno nujna, če plin gori tako da je 4x več vode v izpuhu kot pri benzu. Verjetno bi moral biti auspuh pol krajši, da ne bi para nazaj kondenzirala. Seveda tudi ventili oz. ležišča niso zanemarljiva skrb.
Servis je na 30.000 (neglede na obdobje prevoženih km) in servis ni 150 eur ce se malček znajdeš. Če si pa mal pogajalca pa tud z vgradnjo prilezeš pod dva jurja...
Za izpušni sistem se pa me sekiraj (men še nobenga ni zarad plina "požrlo"). Na ventilih ni nobene razlike, le svečke je treba menjat 3x pogosteje...
V ceni kita ki si ga gledal dodaj še rezervoar, valve care, pa še nekaj robe...
Za izpušni sistem se pa me sekiraj (men še nobenga ni zarad plina "požrlo"). Na ventilih ni nobene razlike, le svečke je treba menjat 3x pogosteje...
V ceni kita ki si ga gledal dodaj še rezervoar, valve care, pa še nekaj robe...
Avensis Wagon T22 1999 LPG
Accord CU1 2009 LPG
Accord CL7 2004 LPG
Jazz Sport 2008
Civic HB EJ9 1999-EX
Civic HB EK4 1996-EX
Civic Sedan EK4 1998-EX
Civic Sedan EG8 1993-EX
Accord CB3 1993-EX
Accord CB3 1993 LPG-EX
Accord CM2 2003 LPG-EX
Accord CU1 2009 LPG
Accord CL7 2004 LPG
Jazz Sport 2008
Civic HB EJ9 1999-EX
Civic HB EK4 1996-EX
Civic Sedan EK4 1998-EX
Civic Sedan EG8 1993-EX
Accord CB3 1993-EX
Accord CB3 1993 LPG-EX
Accord CM2 2003 LPG-EX
Se popolnoma strinjam, ker 2.000€ je tudi meni preveč za plinski sistem.
Ampak dokler je sistem pod garancijo ga boš verjetno vozil tja kjer so ti ga vgradili in takrat boš pač dal za servis toliko kot boš pač moral dati.
Drugo je, ko sistem ni več v garanciji.
Mene je vgradnja prišla 1000€ in komplet servis z priklopom na računalnik je 20€/20.000km in mi hondica dela brez problema
Pri meni je tudi bil prvo Prins v igri a zaradi cene in cene servisa sem poiskal drugo alternativo, ki pa mi ni žal
Lp, Aleš
Ampak dokler je sistem pod garancijo ga boš verjetno vozil tja kjer so ti ga vgradili in takrat boš pač dal za servis toliko kot boš pač moral dati.
Drugo je, ko sistem ni več v garanciji.
Mene je vgradnja prišla 1000€ in komplet servis z priklopom na računalnik je 20€/20.000km in mi hondica dela brez problema
Pri meni je tudi bil prvo Prins v igri a zaradi cene in cene servisa sem poiskal drugo alternativo, ki pa mi ni žal
Lp, Aleš
@LITTLEHONDA
Katere svečke pa maš? Js mam 8 komadov iridium in to ni pocen za vsak let menat. Je pa fajn takole zvedit kaj vse pride dodatno. Začne hitro cukat al kaj?
Malo povej glede servisa kako in kaj. Treba se je znajt bolj malo pove tistemu, ki še ni mel lpg. Kaj to pomen, da sam filter zamenaš ali valvecare natočiš?
Za auspuh sem samo malo prebiral, verjetno je važno v kakem stanju je že prej pa kolk dolge so fure... Ko enkrat **** originalnega si pa potem reden gost pri novaku al pa laušu.... Sej ni drago, sam se pa nabira vse skup in sitnosti so lahko.
Drugače pa ja, valvecare je še 200 funtov pa kestl 100. Pa si na 900 funtov ostalo pa so verjetno malenkosti razen še kaka papirologija in davek partizanom.
Katere svečke pa maš? Js mam 8 komadov iridium in to ni pocen za vsak let menat. Je pa fajn takole zvedit kaj vse pride dodatno. Začne hitro cukat al kaj?
Malo povej glede servisa kako in kaj. Treba se je znajt bolj malo pove tistemu, ki še ni mel lpg. Kaj to pomen, da sam filter zamenaš ali valvecare natočiš?
Za auspuh sem samo malo prebiral, verjetno je važno v kakem stanju je že prej pa kolk dolge so fure... Ko enkrat **** originalnega si pa potem reden gost pri novaku al pa laušu.... Sej ni drago, sam se pa nabira vse skup in sitnosti so lahko.
Drugače pa ja, valvecare je še 200 funtov pa kestl 100. Pa si na 900 funtov ostalo pa so verjetno malenkosti razen še kaka papirologija in davek partizanom.
Na Accordu CU1 iridium (menjam 2x pogosteje-vsak 3 servis 50-60k km), na toyoti, accordu CL7 in CM2 navadne (menjam vsak drugi servis, ampak te so dejansko zastonj). Nč ne cuka, le menjam preventivno prej da kakšen del večke ne odleti kam...Filtre naročim prek neta, prav tako valve care-ebay (tega ne morš nalivat/dolivat, ampak menjaš plastenko). Nikjer ne piše da morm filtre in valve care kupi/plačat na prinsu, dokler je oem roba (sej aftermarket niti ne obstaja/ne paše) je vse po "ps-u" računa pa js za storitev ne rabim (ja, garancija vseeno velja), da se pa oba filtrat zamenjat tudi v lastni režiji (potrebuješ le še priklop na njihov tester-če imaš VSI2 za reset serv. int. in kontrolo plinotesnosti ter kontrolo in morebitno nastavitev tlaka na uparjalniku...ne boš verjel, ta storitev je na prinsu vedno URADNO brezplačna, če pa daš mehaniku za pizzo in pivo človek ne bankrotira pa še normalen izpadeš) ampak jaz sem velikokrat v tistih koncih in se mi ne da tega počet doma (za "drobiž")...na tak način si pa že na "švoh" tretjini opevanih 150 eur, je pa ceneje kot pri konkurenci na vsakih 20k km ali eno leto, ne?
P.S.: Toyota ma več kot 100k km s plinom na aftermarket izpušnem sistemu, pa je še vedno v top stanju... Glede na ceno bi lahko zarad mene že dol zletu, pa verjem da ne bo še dolgo...
P.S.: Toyota ma več kot 100k km s plinom na aftermarket izpušnem sistemu, pa je še vedno v top stanju... Glede na ceno bi lahko zarad mene že dol zletu, pa verjem da ne bo še dolgo...
Last edited by LITTLEHONDA on 11 Apr 2017 15:49, edited 2 times in total.
Accord CU1 2009 LPG
Accord CL7 2004 LPG
Jazz Sport 2008
Civic HB EJ9 1999-EX
Civic HB EK4 1996-EX
Civic Sedan EK4 1998-EX
Civic Sedan EG8 1993-EX
Accord CB3 1993-EX
Accord CB3 1993 LPG-EX
Accord CM2 2003 LPG-EX
Accord CU1 2009 LPG
Accord CL7 2004 LPG
Jazz Sport 2008
Civic HB EJ9 1999-EX
Civic HB EK4 1996-EX
Civic Sedan EK4 1998-EX
Civic Sedan EG8 1993-EX
Accord CB3 1993-EX
Accord CB3 1993 LPG-EX
Accord CM2 2003 LPG-EX
Mogoče bo komu zanimivo:
CNG sistemi v original inštalacijah nimajo nobenega dodatnega vzdrževanja, tekočin, filtrov...
Bati so dodatno zaščiteni, ventili se zapirajo počasneje, ventili so ojačani, materiali določenih delov so drugi, teflonski obročki, prilagojen kompresor...
Škoda samo, da je malo znamk, ki ponujajo CNG sisteme. Upam, da se bo honda tut spravla na plin.
CNG sistemi v original inštalacijah nimajo nobenega dodatnega vzdrževanja, tekočin, filtrov...
Bati so dodatno zaščiteni, ventili se zapirajo počasneje, ventili so ojačani, materiali določenih delov so drugi, teflonski obročki, prilagojen kompresor...
Škoda samo, da je malo znamk, ki ponujajo CNG sisteme. Upam, da se bo honda tut spravla na plin.
Pozabu si, da živimo v super državi in lahko točiš CNG samo v LJ in Jesenicah, pa še slednja menda sploh ne deluje...Gros wrote:Škoda samo, da je malo znamk, ki ponujajo CNG sisteme. Upam, da se bo honda tut spravla na plin.
Accord CU1 2009 LPG
Accord CL7 2004 LPG
Jazz Sport 2008
Civic HB EJ9 1999-EX
Civic HB EK4 1996-EX
Civic Sedan EK4 1998-EX
Civic Sedan EG8 1993-EX
Accord CB3 1993-EX
Accord CB3 1993 LPG-EX
Accord CM2 2003 LPG-EX
Accord CU1 2009 LPG
Accord CL7 2004 LPG
Jazz Sport 2008
Civic HB EJ9 1999-EX
Civic HB EK4 1996-EX
Civic Sedan EK4 1998-EX
Civic Sedan EG8 1993-EX
Accord CB3 1993-EX
Accord CB3 1993 LPG-EX
Accord CM2 2003 LPG-EX
Vedno so prednosti in slabosti. Tank se polni 5 minut. Buhnedej, da jih je velik pred tabo na pump.
https://en.wikipedia.org/wiki/Honda_Civ ... 0_8944.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;

Offtopic, ampak to kar je original, je tukaj:
https://www.ngva.eu/downloads/Brochures ... gue-vF.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.ngva.eu/downloads/Brochures ... gue-vF.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Samo se izognite Gen1 oziroma prejsnega G1 iz Celja.
Prins je zakon ali pa plinski center Maribor.
Prins je zakon ali pa plinski center Maribor.
-ex Accord 2004, 2.0i-VTEC Sport
-ex CR-V 2007, 2.0i Avt. Exe
-ex Accord 2007, 2.2i-CTDI Exe
-ex Civic Grand 2019, 1.5T Exe
Accord Tourer 2009, 2.2i-DTEC Exe
Civic Grand 2019, 1.5T CVT Exe
-ex CR-V 2007, 2.0i Avt. Exe
-ex Accord 2007, 2.2i-CTDI Exe
-ex Civic Grand 2019, 1.5T Exe
Accord Tourer 2009, 2.2i-DTEC Exe
Civic Grand 2019, 1.5T CVT Exe
Information