Uporabnik
Re: Honda HR-V EU-verzija
M.P. wrote:
eljuero wrote:da bi 8 mesecev čakal na avto, ki niti ni poceni? Honda je čisto out.
Jaz bi rekel drugače. Očitno je avto tako zaželjen, da smo zanj pripravljeni plačati "visoko" ceno in čakati osem mesecev. Zakaj? Ker na zunaj ni ogromen, znotraj pa veliko prostora, sploh ko podreš zadnje sedeže. Več kot v marsikaterem za razred večjem SUV-u.

Podobna situacija je bila s Civicom 8.gen. ob predstavitvi leta 2006, ko tovarna ni bila sposobna zadostiti povpraševanju kupcev. Takrat so tudi Civicu po pol leta prodaje dvignili ceno, ko jo veliko drugih znamk že spušča.
Da bi bil ta model honde s takšno ceno v Sloveniji tako zaželjen?! :D Daj no, v Sloveniji smo! Honda je v Sloveniji skorajda eksotika.. :wink:
Honda CR-V 2.2i DTEC exe B '11
Honda Civic 1.8 sport '09 - ex
Uporabnik
honda.ctdi wrote:Honda žal s tem vezel-om v Sloveniji ne bo imela kaj dosti kupcev
Res ne vem zakaj ljudje čakajo osem mesecev za tako drag avto, pa še eksotična Honda povrhu ...
Uporabnik
Že kej novega info za turbake? Bolj nekaj raziskujem in gledam manj mi je jasno? :| V civic-ih bosta nova 1.0L in 1.5L turbaka ali ne? Kdaj jih dobi HR-V pri nas?

ps.: Kje je pa števec za temp. vode pri tem HR-V-ju? Kok mi gre to na živce če ni tega števca notr jao! :evil: In žal veliko novih avtov nima več tega prikazovalnika, žalostno.
Uporabnik
M.P. wrote:
honda.ctdi wrote:Honda žal s tem vezel-om v Sloveniji ne bo imela kaj dosti kupcev
Res ne vem zakaj ljudje čakajo osem mesecev za tako drag avto, pa še eksotična Honda povrhu ...
Ne me narobe razumet - jaz imam rad honde, tudi ta HRV mi je všeč in mogoče bo kdaj v prihodnje tudi v moji garaži ampak dejstva so pač dejstva. V tem segmentu je konkurenca huda - za (precej) nižjo ceno se dobi kar solidne avtomobile v tem razredu, ljudi očitno ne pritegne vzdržljivost, zanesljivost, prostornost, prilagodljivost.. ampak v prvi vrsti cena in "čredni nagon". In ja, honda je v Slo postala eksot, ker drugače bi prodajne številke pokazale obratno! Le še par (z motorji osiromašenih) modelov se prodaja pri nas, pa še teh ne znajo oglaševat in prodajat! Aja, pa še servisi so poden od podna (vsaj večina)! To so pač moje večkratne izkušnje! :wink:
Uporabnik
Tudi 4 mesece je preveč.
Pa sej ne gre za neki super duper voz ...
Honda si sama koplje še globljo jamo v Evropi, razen če ima sam naš uvoznik takšno čakalnico.
Ne verjamem pa, da gre avto glih za med. Da bi jih čisto presenetilo pa tudi ne verjamem, saj so že lani čivkali na Hondi, kakšen hit bo (ob ugodni ceni).
Meni je sicer všeč, ker dam prednost funkcionalnosti in pregovorni vzdržljivosti, ampak 8 mesecev ne bi čakal.
Kaj vse se lahko zgodi v tem času ... še otroka dobiš :)
Uporabnik
Bodimo malo manj slovenceljni, tega je zadnje čase preveč na forumu. :evil:
Avtomobili so na zalogi; preverjeno. :yes:
Kdor zeli avto po svojih željah ga mora normalno naročiti.
Kdor ima resen namen kupiti avto bo nanj tudi počakal. :idea:
Avto je všečen-da ne rečem lep, varen, športno nabit, s kupejevsko linijo, kot vsak japonec zanesljiv, ipd. kar se tudi plača. Komur je pa preveč denarja naj gre kupit Dacio ali pa Kio/Hyundai (sorry tudi Kia in Hyundai nista več poceni). :!:
[b]Prodam vti-ja letnik 2001 [/b]
Uporabnik
Članek na spletni strani Siol:
http://siol.net/avtomoto/testi/honda-hr ... nje-418136" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabnik
format wrote:Članek na spletni strani Siol:
http://siol.net/avtomoto/testi/honda-hr ... nje-418136" onclick="window.open(this.href);return false;
Vse lepo in prav...ampak za takšno ceno, ne vem no?! :nene:

Cena testnega vozila: 28.880 EUR (27.880 evrov z uvoznikovim popustom)

Cena osnovne različice: 22.990 EUR (honda HR-V 1,5 t-VTEC comfort)

Osnovna cena testnega vozila: 27.090 EUR (honda HR-V 1,6 i-DTEC elegance)

Dodatna oprema: 1.550 EUR

kovinska barva: 550 EUR, paket honda connect + navi: 1000 EUR

Uporabnik
Zakaj takšna cena?

Hondina tovarna v Mehiki ima kapaciteto samo 95.000 HR-V-jev na leto za cel svet. Zaradi premajhne kapacitete tovarne zdaj Honda proizvaja letno še 40.000 HR-V-jev na Japonskem. In ker je avto očitno zanimiv v svetu, so čakalne dobe 8-9 mesecev. Zakon trga: če je povpraševanje večje od ponudbe lahko dvigneš ceno. Kdor te cene ne sprejme, ima veliko izbiro drugih znamk.

Moj HR-V je tudi že v Sloveniji ...
Uporabnik
Itak vsakemu svoje.
Ampak ne spremeni dejstva, da je avto med dražjimi.
Bi pa ga izbral za naslednji voz, če bi imel razumno ceno. Kot npr. Civic edition :)
Uporabnik
En teden sem lastnik Honde HR-V Elegance CVT, se pravi srednja oprema s sistemom ADAS in avtomatskim menjalnikom, bencinar 130 KM. Zaenkrat zelo zadovoljen, avto izpolnjuje vsa moja pričakovanja. Prej sem bil lastnik Civica 1.8 sport I-shift, tako da sem šel z avtomatika na avtomatika, le da CVT avtomatika deluje popolnoma drugače. V enem tednu sem prevozil skoraj 1000km.

Zaenkrat Hr-V še ne priganjam v visoke obrate, se mi pa ne zdi dosti podhranjen glede na Civica. Preseneča me res nizka poraba, 6,7L/100 km, pa ne vozim ravno počasi. Od Kozine, kjer sem tankal, do Črnuč celo 5,4L/100km pri hitrosti okrog 110km/h. Tako počasi sem vozil, ker mi je v predoru Kastelec pokazalo opozorilo za neustrezen tlak pnevmatik. Ker tega še nisem znal izklopiti, sem potem doma preštudiral navodila in izklopil opozorilo, prej pa še enkrat nastavil pravilni tlak v gumah.
Uporabnik
M.P. wrote:En teden sem lastnik Honde HR-V Elegance CVT, se pravi srednja oprema s sistemom ADAS in avtomatskim menjalnikom, bencinar 130 KM. Zaenkrat zelo zadovoljen, avto izpolnjuje vsa moja pričakovanja. Prej sem bil lastnik Civica 1.8 sport I-shift, tako da sem šel z avtomatika na avtomatika, le da CVT avtomatika deluje popolnoma drugače. V enem tednu sem prevozil skoraj 1000km.

Zaenkrat Hr-V še ne priganjam v visoke obrate, se mi pa ne zdi dosti podhranjen glede na Civica. Preseneča me res nizka poraba, 6,7L/100 km, pa ne vozim ravno počasi. Od Kozine, kjer sem tankal, do Črnuč celo 5,4L/100km pri hitrosti okrog 110km/h. Tako počasi sem vozil, ker mi je v predoru Kastelec pokazalo opozorilo za neustrezen tlak pnevmatik. Ker tega še nisem znal izklopiti, sem potem doma preštudiral navodila in izklopil opozorilo, prej pa še enkrat nastavil pravilni tlak v gumah.
Čestitke za nakup in srečno vožnjo! :rockon:
Bi pa me zanimalo, kakšna je vožnja s CVT avtomatikom - praviš, da deluje popolnoma drugače?!
Lp
Uporabnik
honda.ctdi wrote:Bi pa me zanimalo, kakšna je vožnja s CVT avtomatikom - praviš, da deluje popolnoma drugače?!
I-shift ima menjalnik enak kot avto z ročnim menjalnikom, robotizirana sklopka pa prestavlja prestave, v avtomatskem režimu glede na pritisk pedala za gas ali s pritiskom ročke za prestavljanje. Ko pospešuješ vsakič čutiš, ko avto rahlo pade dol, ko sklopka razklene in se spet dvigne, ko zagrabi pri nasledni prestavi. Enako kot z ročnim menjalnikom.

CVT ima pa zvezno prestavljanje. Pritisneš gas, obrati se dvigajo recimo do 3000 obratov in če enakomerno pritiskaš plin, tako obrati tudi ostanejo, hitrost pa raste. Ko dosežeš željeno hitrost, samo malo popustiš pedal za gas in obrati padejo, lahko samo na 1500 in naprej voziš s konstantno hitrostjo. Ker ima avto dovolj moči (130KM) po mestu precej vozim s 1000 do 1500 obrati.

Če pa želiš voziti bolj energično, pa pritisneš gas in z ročkami na volanu višaš "prestave" in preprečiš toriranje motorja do 6600 obratov oz. menjaš pri višjem navoru; ko se hitrost ustali, elektronika sama spet preklopi v avtomatski režim. Med vožnjo lahko kadarkoli "znižam prestavo" ročno in dvignem obrate za večji navor, recimo, ko želim prehiteti avto pred seboj. Sicer ima avto tudi opcijo kick down, dvakrat hitro pohodiš gas, da dvigneš obrate za prehitevanje. Vsi avtomatski menjalniki namreč pri neobremenjenem motorju dvigajo prestave, da obrati padejo tudi pod 1500, tudi I-shift.

Skratka, ko se enkrat navadiš na avtomatiko, na ročni menjalnik ne greš več. Vsakič kolnem, ko moram voziti kak avto z ročnim menjalnikom, ne toliko zaradi pritiskanja sklopke. Pri avtomatiki voziš skozi ovinke in ne rabiš spuščati ene roke z volana zaradi prestavljanja, ne moreš se "zašaltati", avto nikoli ne crkne pri speljevanju, ...
Uporabnik
M.P. vozil tako avtomatika kot rocnega in bom zagotovo tudi v prihodnje ostal na rocnem. Prav to kar si rekel med ovinki, da spuscas roko na menjalnik in take stvari zame osebno je to car rocnega menjalnika in ne, da jaz le obracam volan avto pa dela vse drugo :nene: Ampak ja vsakemu nekaj drugega pase.
Drugace pa cestitke za nakup avta in veliko varnih ter lepih kilomentrov z njim :)
Uporabnik
Sicer nimam japonca z avtomatskim menjalnikom, sem bil oz. sem pa poklicen voznik, mi prav sede avtomatika. Prestavljajte dnevno 12 prestsv im 40T, se navelicas.
Uporabnik
Test na spletni strani rtvslo - avtomobilnost

Test je bil prikazan 12.05.2016

http://4d.rtvslo.si/arhiv/avtomobilnost/174404543" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabnik
Na temo čakalnih dob. Takoj ko hočeš avto ki ni na zalogi in s standardno opremo je pri vseh znamkah čakalna doba več mesecev. Recmo da hočeš osnovni model pa sam z recimo športnim paketom je takoj čakalna doba.
Honda Civic 1.8 i-VTEC Type S
Honda Civic 1.5T Sport
Honda Jazz e:HEV
Uporabnik
Test HR-V:

http://www.avto-fokus.si/Novice/Honda_H ... a_v_enem_1" onclick="window.open(this.href);return false;

Honda HR-V 1.6 i-DTEC elegance

Kot dva v enem

Novi HR-V pod zadržano obliko skriva prostorno in dinamično notranjost
Z 1,6-litrskim turbodizlom je zmogljiv in varčen, saj zahteva manj kot 6 l/100 km
Serijsko ponuja vse glavne varnostne in asistenčne sisteme, a je za to treba odšteti vsaj 27 tisočakov

Se še spomnite prve honde HR-V z vzdevkom joy machine? To je bil mladosten avtomobil, ki je, zlasti v trivratni različici z velikim strešnim spojlerjem, deloval zelo dinamično. Izdelovali so ga od leta 1999 do 2006, bil pa je nekakšen duhovni predhodnik sodobnih križancev. Od takrat se je marsikaj spremenilo. HR-V je ugasnil, tako kot še nekateri drugi malce bolj drzni Hondini modeli, sedaj pa je končno tu druga generacija.

A na prvi pogled se zdi, da novinec z izvirnikom nima veliko skupnega. Takšen vtis naredi predvsem zaradi zunanje oblike, ki deluje precej neizrazito, kot bi hotela ugoditi čim širšemu občinstvu. Za to je kriv predvsem po japonsko zaobljen zadek. Sprednji del namreč deluje dinamično, celota pa skriva tudi zanimive podrobnosti, kot sta kljuki v okvirju zadnjih vrat.

Kompaktni križanec se uvršča med najboljše, a tudi med najdražje predstavnike razreda, kjer tekmeci za to ceno ponujajo tudi štirikolesni pogon.

Duh predhodnika začutimo v notranjosti, kjer nas pričaka nekaj elementov, ki spominjajo na športne avtomobile. Tu imamo v mislih predvsem proti vozniku usmerjeno sredinsko konzolo ter visok sredinski greben z majhno prestavno ročico. Voznikov delovni prostor je urejen, vsi glavni elementi so za dosegu roke. Dovolj je tudi odlagalnih površin. Ena je celo pod sredinskim grebenom, kjer poleg dveh USB-priključkov in 12-voltne vtičnice najdemo tudi vhod HDMI. Pogrešali smo le kakšen klasičen gumb ali vrtljivo stikalo za upravljanje multimedijske in klimatske naprave. Klasični gumbi in stikala so namreč še vedno najbolj praktični in intuitivni za uporabo. Merilniki so pregledni, a za prikaz naprednih funkcij, kot je prepoznavanje prometnih znakov, bi lahko instrumentni plošči namenili kakovostnejši zaslon.

Na drugi strani je vzorno rešena razporeditev prostora. Tako kot smo vajeni pri drugih Hondinih novejših modelih, je tudi HR-V glede na zunanje mere zelo prostoren in ponuja številne pametne rešitve glede prilagodljivosti. V drugi vrsti imajo potniki nadpovprečno veliko prostora za noge in glave, prtljažnik pa v osnovni postavitvi meri pohvalnih 470 litrov. Poleg tega je tu še pametno zlaganje zadnjih sedežev, ki omogoča, da z enim gibom pridobimo povečan prostor z ravnim dnom. Na voljo je tudi že poznano zlaganje sedala zadnjih sedežev, ki vam bo prihranilo zadrego, če si bo vaša žena pred izhodom iz Ikee, ko boste že mislili, da ste jo tokrat dobro odnesli, poleg vseh ostalih 'malenkosti' izbrala še tisto ogromno lončnico.

A HR-V se dobro obnese tudi na cesti, kar pa velja preizkusiti brez lončnice v drugi vrsti. Čvrsto podvozje in natančen ter komunikativen volan namreč kar vabita k dinamični vožnji. Čeprav je zaradi višje posajenosti karoserije težišče nekoliko višje kot pri klasičnih osebnih hondah, je čutiti zelo malo prečnega nagibanja, avtomobil pa vselej deluje zelo zanesljivo.

Čeprav se na prvi pogled morda ne zdi, je HR-V nevsiljivo dinamičen, kot se za hondo spodobi.

Zelo zanesljivo deluje tudi 1,6-litrski turbodizel, ki z 88 kilovati (120 KM) in 300 Nm navora sodi med zmogljivejše v svojem razredu. Ko smo ga preizkusili v civicu in športnem terencu CR-V, nas je navdušil, in tudi tokrat je bilo tako. Stroj je namreč prožen in uglajen, glede na zmogljivosti pa tudi pohvalno varčen. Čeprav sta nas radodarno odmerjen navor, zaradi katerega je avtomobil takoj zelo poskočen, ter menjalnik s športno kratkimi hodi večkrat zvabila v skušnjavo dinamične vožnje, se je testno povprečje ustalilo pod šestimi litri na 100 kilometrov.

O tem, da gre za sodoben avtomobil, priča tudi nabor varnostnih in asistenčnih sistemov. Omeniti velja pomočnik aktivnega zaviranja v mestu, opozarjanje na nevarnost naleta, opozarjanje ob nenamerni menjavi voznega pasu, prepoznavanje prometnih znakov in tempomat, ki samodejno prilagaja hitrost glede na omejitve. Poleg tega je serijsko vgrajena tudi multimedijska naprava s 17,8-centimetrskim (7-palčnim) zaslonom na dotik.

Novi HR-V nedvomno preseneča, saj se pod neizrazito obliko skriva dinamičen avtomobil, poln vrlin, pri katerem pa veliko težavo predstavlja cena. Z dodatkom kovinske barve in navigacije ter ob upoštevanju popusta v višini tisoč evrov je treba zanj odšteti 27.640 evrov. Zato se bojimo, da jih na slovenskih cestah ne bomo videli veliko, kar je škoda, saj se z vsem, kar ponuja, uvršča v vrh svojega razreda.

Honda HR-V 1.6 i-DTEC elegance
Vozilo in motor: križanec, 5 vrat, 5 sedežev; Motor: turbodizelski, vrstni štirivaljnik, 1597 ccm, 88 kW (120 KM) pri 4000/min, 300 Nm pri 2000/min; Menjalnik: ročni, 6-stopenjski; Pogon: na sprednji kolesi; EuroNCAP: 5.
Velikost: 4294 x 1772 x 1605 mm; Medos. razdalja: 2610 mm; Pnevmatike: 215/60 R16; Masa/nosilnost: 1395/475 kg; Prtljažnik: 470–1533 l.
Največja hitrost: 192 km/h; Pospešek (0–100 km/h): 10,0 s; Poraba goriva (EU): 4,2/3,8/4,0 l/100 km; Povprečje na testu: 5,9 l/100 km; Izpust CO2: 104 g/km.
Cena: osnovni model (1.5 i-VTEC comfort): 22.990 €, testno vozilo: 28.640 €; AC-Mobil, d. o. o., Ljubljana.

plusi:prostornost, vozne lastnosti, motor in menjalnik, poraba goriva minusi:nima vzvratne kamere, cena X:brez napak
Uporabnik
HR-V (bencinar, CVT, elegance) imam zdaj pol leta, prevozil sem 10.000 km in sem z njim zelo zadovoljen. Marikomu je všeč njegova oblika, meni je bolj tehnika. Motor je odličen, varčen, porabi skoraj liter manj kot Civic 1.8 I-shift, ki sem ga imel prej, pa vozim zelo podobno. Motor s 130 KM ni podhranjen, ker avto ni težji od Civica, dovolj dobro pospešuje (glede na obliko avta in CVT). Glede na Civica ima pa manj odlagalnih površin, manjše predale v vratih, na sredi med sedežema, čeprav so novinarji to hvalili.

Zadovoljen sem tudi s CVT menjalnikom, čeprav ga ne morem primerjati z drugimi znamkami, ker je to moj prvi CVT. Primerjam ga lahko samo z avtomatiko I-Shift, ki sem jo prej imel v Civicu. S CVT se mi zdi vožnja še bolj elegantna, menjalnik odziven predvsem pri vožnji skozi ovinke, v klanec, ko zvezno spreminja razmerje tako, da ima motor vedno ravno prav moči za klanec ali pospeševanje iz ovinka. Za prehitevanje pa lahko pohodim gas do konca ali pa uporabim obvolanske ročke, s katerimi voziš kot s sekvenčnim menjalnikom. Nekateri kritizirajo tuljenje motorja pri pospeševanju, pozabljajo pa, da vsak motor z ročnim menjalnikom zatuli 3-, 4-, 5-krat pri pospeševanju. CVT pa samo enkrat, dokler ne dosežeš željene hitrosti in ko samo malce popustiš gas pri hitrosti 80 km/h padejo obrati v trenutku pod 2000 vrt/min. Po mestu se voziš skozi pri 1000-1500 vrt/min.

Vsekakor pa CVT ni namenjen dirkanju, to upam da je vsem jasno in primerjava z ročnim menjalnikom je popolnoma neprimerna, saj tudi HR-V s svojo obliko ni dirkalnik.

Kar pa dobro dela pri tem avtu, so asistenčni varnostni sistemi. Elektronika takoj opozori, da avto pred tabo zmanjšuje hitrost, čeprav zna biti včasih tudi neugodno. Že dvakrat sem bil jezen pri izhodu iz avtopralnice, kjer imajo samodejno rampo, ki se dvigne, ko se približaš. HR-V tega pač ne ve in se mi vkoplje v tla pol metra pred rampo, ki se je že dovolj dvignila. Predvsem moram pa pohvaliti samodejno preklapljanje dolgih-kratkih luči, na regionalnih cestah je neprecenljivo in dobro dela.
Uporabnik
Saj bencinarje še razumem, da imajo kaj za povedat čez cvt. Dizelaše pa prav nič. Ko daš gas v dizlu, jao bože. Zvok traktorja, samo še zvonci bi moral začet cingljat in krave mukat, takšen občutek jaz dobim pri dizlu, ko ga malo pritisneš. Ob zmerni vožnji sta pa oba tiha. CVT na bencin sicer še precej bolj.
Modelarji vseh dežel, združite se.
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels