Uporabnik
letne pnevmatike
Počasi si že odgledujem letne gume in sicer me zanima če ima kdo kakšne predloge katere kupiti. pluse ali minuse...itd. dimenzije so 225/45/17 (accord) Sam si ogledujem gume od:
Yokohame : YOKOHAMA S.drive in YOKOHAMA ADVAN Sport V103
uniroyal: Uniroyal RAINSPORT 3 FR
lahko tudi kakšne druge predloge. lahko pa tudi kakšne ponudbe če ima kdo kakšne. :D
lp
Uporabnik
Re: letne pnevmatike
Še zmeri čakam če mi bo kdo predlagal kakšne gume :D
Uporabnik
Jaz kupujem pri MVšport iz vrhnike.Ker tip res zna svetovat in tut ugoden je.Tko da se splača poklicat...
Uporabnik
Jaz sem vozo yokohame s drive, sicer ne v tej dimenziji.
Ni slaba guma, sicer v startu je precej nerodna, pac ko se malo ogreje je vredu. Dok ma dober profil je tudi dezju solidna. Sicer je pa tak, ce se v dezu vozis pac razneram primerno ni panike.
Glede v103 sem slisal da so baje malo glasne, ce je to res, pa naj pove kdo drug.

Za Bridgestonke se poglej, pa kak pirelli.

Mas pa tudi clana tukaj gor ko prodava yokohame, ti bo tudi on vedel kaj povedat.
https://SecreLocal.com" onclick="window.open(this.href);return false; - Live Streaming Chat - No Verify - Anonymous Adult Dating - Single Women Chat
Uporabnik
Jaz sem lani vzel Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 in sem zaenkrat zelo zadovoljen, ce se ne motim je sedaj ze na voljo novejsi model z oznako 3.
Uporabnik
prl3k wrote:Jaz sem vozo yokohame s drive, sicer ne v tej dimenziji.
Ni slaba guma, sicer v startu je precej nerodna, pac ko se malo ogreje je vredu. Dok ma dober profil je tudi dezju solidna. Sicer je pa tak, ce se v dezu vozis pac razneram primerno ni panike.
Glede v103 sem slisal da so baje malo glasne, ce je to res, pa naj pove kdo drug.

Za Bridgestonke se poglej, pa kak pirelli.

Mas pa tudi clana tukaj gor ko prodava yokohame, ti bo tudi on vedel kaj povedat.
Tnx gledal sem tud bridgestone potenza s001 al pa re002. Glede yokohame pa glede na opise so vse bol glasne no vsaj te k sm gledou
Uporabnik
Pozdravljeni,

zadnji 2 sezoni sem vozil na Accordu Bridgestone Potenza S001 225/45 R18. Lahko rečem da sem bil z gumami zadovoljen, sam oprijem v suhem je bil vrhunski, ko je bil asfalt lepo ogret so se kar lepile nanj (idealno skozi ovinke).

V dežju prav tako super, edino pri akquaplaningu je avto pri višji hitrosti stresalo. Obraba je zmerna, meni jih je najprej po zunanjih robovih pobralo.. pri slabšem asfaltu (grbine, razpoke itd..) pa je bil slabši tudi komfort vožnje, občutek kot če bi imel trdo vzmetenje.

Kar mi je bilo zanimivo pri teh gumah, da čeprav so bile obrabljene do profila 2mm, je bil oprijem v suhem zelo dobe, prav tako še vedno nizek kotalni hrup gume.

Letos spomladi pa nameravam preobut v Michelin Pilot Sport 4.

Lp
Uporabnik
Jst čakam na nove bridgestone potenza adrenalin re003, če bojo spoh na voljo spomladi pri nas. re002 so bile vredu v suhem in mokrem.
Honda Integra DC2 TypeR
Uporabnik
Jaz pa letos načrtujem ali Kumho KU36 ali pa Federal RS-R. Hecno je, da berem tako različne teste obeh, pa se še nisem čisto odločil. Ampak najverjetneje bodo Kumho, ki naj bi bile vseeno prijaznejše po dežju. Načeloma delam malo km in ATR ni daily driver, ampak vseeno prevažam tudi mulce notri, pa ne bi imel čiste drsalnice, kadar se ulije poletna ploha... :D

LP Nejc
Uporabnik
Mrcina wrote:Jaz pa letos načrtujem ali Kumho KU36 ali pa Federal RS-R. Hecno je, da berem tako različne teste obeh, pa se še nisem čisto odločil. Ampak najverjetneje bodo Kumho, ki naj bi bile vseeno prijaznejše po dežju. Načeloma delam malo km in ATR ni daily driver, ampak vseeno prevažam tudi mulce notri, pa ne bi imel čiste drsalnice, kadar se ulije poletna ploha... :D

LP Nejc
Jst sm mel do zdej kumho mislm da kh 31 sicer zadovoljen ampak proti koncu u mokrem je bla katastrofa 2 leti profil ql in vse u 1 sezoni pobralu profil( podvozje vse uredu bp.)
Uporabnik
shorty_kaps wrote:
Mrcina wrote:Jaz pa letos načrtujem ali Kumho KU36 ali pa Federal RS-R. Hecno je, da berem tako različne teste obeh, pa se še nisem čisto odločil. Ampak najverjetneje bodo Kumho, ki naj bi bile vseeno prijaznejše po dežju. Načeloma delam malo km in ATR ni daily driver, ampak vseeno prevažam tudi mulce notri, pa ne bi imel čiste drsalnice, kadar se ulije poletna ploha... :D

LP Nejc
Jst sm mel do zdej kumho mislm da kh 31 sicer zadovoljen ampak proti koncu u mokrem je bla katastrofa 2 leti profil ql in vse u 1 sezoni pobralu profil( podvozje vse uredu bp.)
Oboje so specialne, saj gre za semi slick gume. Tako da jih po moje ni čisto za primerjat z navadnimi Kumho. Se pa seveda lahko zgodi isto, ja... Samo za primer recimo, na FR-V so sedaj tretje leto zimske Dunlop 4D, pa so letos navadno s*ranje, ne držijo več nič, dve leti dosedaj so bile pa OK. Tako da bom očitno res šel na dvoletni tempo menjave, profil gor ali pa dol...

LP
Uporabnik
Oboje so specialne, saj gre za semi slick gume. Tako da jih po moje ni čisto za primerjat z navadnimi Kumho. Se pa seveda lahko zgodi isto, ja... Samo za primer recimo, na FR-V so sedaj tretje leto zimske Dunlop 4D, pa so letos navadno s*ranje, ne držijo več nič, dve leti dosedaj so bile pa OK. Tako da bom očitno res šel na dvoletni tempo menjave, profil gor ali pa dol...

LP[/quote]
sm tut že razmišlou o dvoletnem tempu ja. zdj si me zakuru s temi kumho gumami :)
p.s. z ATRjem bi lahk kake skupne fotke nardil enkrat k bo letni setup gor:)
lp
Uporabnik
vozim TOYO proxes T1 sport, za to ceno nevem če se da dobit bolšo gumo 225 45 17 dobiš za 75e. Nimam slabe iskušnje, na suhem so dobre na mokrem so pa lahko rečem odlične edin da so mal glasne ampak ni to zdj nevem kolk :o
Uporabnik
shorty_kaps wrote:O
p.s. z ATRjem bi lahk kake skupne fotke nardil enkrat k bo letni setup gor:)
lp
Komot, samo čakaj, da ga spravim iz garaže... Drugače se pa z Majerletom že menim za Kumho, ti javim, kaj se bom dogovoril. Po moje bom nabavljal enkrat po 5.3.

LP NEjc
Uporabnik
Komot, samo čakaj, da ga spravim iz garaže... Drugače se pa z Majerletom že menim za Kumho, ti javim, kaj se bom dogovoril. Po moje bom nabavljal enkrat po 5.3.

LP NEjc

ok zmenjeno
lp
Uporabnik
Kakšne pa imate izkušnje z obrabo gum? Sam sem vozil eagle F1 assimetric II in sem bil z njimi zadovoljen v vseh pogledih (suho, mokro, cena..). Ampak glede na to da na letnih gumah naredim 30-35kkm v sezoni pa so mi eagle-ce komaj zdržale.. na koncu sem imel tako malo profila, da mi je avto zaplaval v vsaki luži na cesti. Mi lahko kdo priporoča gumo, ki bi imela vseeno dobre vozne lastnosti in manjšo obrabo?
cc7 - gone
ek4 - gone
cm2 - runnin'

http://www.vrtinc.si" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabnik
Mrcina wrote: Oboje so specialne, saj gre za semi slick gume. Tako da jih po moje ni čisto za primerjat z navadnimi Kumho. Se pa seveda lahko zgodi isto, ja... Samo za primer recimo, na FR-V so sedaj tretje leto zimske Dunlop 4D, pa so letos navadno s*ranje, ne držijo več nič, dve leti dosedaj so bile pa OK. Tako da bom očitno res šel na dvoletni tempo menjave, profil gor ali pa dol...

LP
glede na to da semislick gume so kr mehke in se malo prej obrabijo, mislim da kaj vec ko dve leti tudi nemoreš računat :D ker verjetno bo kdaj tudi sluzla namenu, takrat jo bo pa zradiralo :P :rockon:
https://SecreLocal.com" onclick="window.open(this.href);return false; - Live Streaming Chat - No Verify - Anonymous Adult Dating - Single Women Chat
Uporabnik
Guma ki dobro drži je mehka in se hitreje obrablja od trše, ki pa slabše drži. Zdej se pa odloči kaj ti je prioriteta...
Uporabnik
JoC1 wrote:Guma ki dobro drži je mehka in se hitreje obrablja od trše, ki pa slabše drži. Zdej se pa odloči kaj ti je prioriteta...

precej logično.. Katero gumo svetuješ? Mislim da sem lepo opisal svojo težavo.
cc7 - gone
ek4 - gone
cm2 - runnin'

http://www.vrtinc.si" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabnik
Odvisno kako gumo hočeš pa kolk si pripravljen plačat
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels