Uporabnik
Akumulator 74ah opcije
Zdravo.
Ker potrebujem danes nov 74ah akum. (accord dizel, 2008) in original ni dosegljiv, ker v PO ni Honda servisa me zanima kakšne imate izkušnje z drugimi proizvajalci, kar ponuja npr. euroton, i.s.t. oz. drugi prodajalci.
Če ima kdo kakšne informacije, hvala za hiter odgovor, ker bom popoldne zadevo menjal.
Hvala za info.
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabnik
Re: Akumulator 74ah opcije
sportman333 wrote:Zdravo.
Ker potrebujem danes nov 74ah akum. (accord dizel, 2008) in original ni dosegljiv, ker v PO ni Honda servisa me zanima kakšne imate izkušnje z drugimi proizvajalci, kar ponuja npr. euroton, i.s.t. oz. drugi prodajalci.
Če ima kdo kakšne informacije, hvala za hiter odgovor, ker bom popoldne zadevo menjal.
Hvala za info.
pozdravljen.

od kakega energizerja pojdi stran. banerja tudi. nekje najbolši so exide, topla...
v postojni imaš tudi trgovino bartog. tu imajo(imamo :P-jaz sem v lj) prav svoje akumulatorje in niso tako slabi. lahko bi rekel da skoraj ni reklamacij. pa še za malo popusta jih prosi pa je to to ;)

LP, Jernej
ModeratoR
S Toplo imam jaz slabe izkušnje...drugega kot OEM še mene ni prepričalo, na dolgi rok seveda. Sicer pa imel si možnost pol leta nazaj ga kupit za dober denar(mislim da se ga še vedno da dobit za tak denar) pa nisi htel, si reko da boš počakal, sedaj boš pa na vrat na nos zamenjal z nekim čudom...bravo :slaba:
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
Ne glej samo Ah, ampak tudi zagonski tok. Od njega je predvsem odvisno kako boš vžigal avto. 700 A in gor.

Naprimer, Bosh silver 74 Ah in samo 680A zagonskega toka

http://www.akumulator.si/izdelek/A1%201 ... 4-74ah-12v" onclick="window.open(this.href);return false;

Topla 75 Ah in samo 640A

http://www.akumulator.si/izdelek/A1%201 ... nergy-75ah" onclick="window.open(this.href);return false;

Exide: 75 Ah in samo 630 A

http://www.euroton.si/avtodeli/ah75-d-6 ... 37142.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

in tako naprej. Zelo odvisno pa je tudi, kateri tip akum. vzameš od znamke. Naprimer Bosh navaden (črn) ali Bosh silver.

V CR-V 2.2 iCTDI imam http://www.bannerbatterien.com/backend/ ... 000101.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; in sem zelo zadovoljen.

in še en dober primer:

http://www.bannerbatterien.com/backend/ ... 010101.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Civic 1,5 T, FC101, Exe 18' ex.
CRV 1.6 4x4 RE6,Exe. 16' ex
Accord 2.2 CU3 Exe. Plus, 09' ex
CRV 2.0 avt. Eleg. LPG, 09' ex
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
Uporabnik
varta aku so dobri
honda hornet 600
honda accord 2.2 cdti
sploh ni važno kaj voziš samo da je HONDA
Uporabnik
hvala vsem za hitre odgovore, bo kolega iz LJ dostavil iz AC-Mobila OEM aku, tako da bo vse bp :D

@Aly; ja res je, ampak saj veš kako je, zarečenega kruha se največ poje, sem tudi sedaj dobil za ugodno ceno, kljub vsemu pa hvala za ponudbo....
Prelude 2.0 '97 - EX
Fotr Admin
Kolikšna pa je polna cena OEM akumulatorja?
ModeratoR
Naj pove Sportsman za kolk ga je dobil jaz pa ti lahko komaj jutri preverim za kolk ga lahko dobim ker danes ima pol usluzbencev na Hondi dopust :evil: sem bil enkrat ze zastonj danes tam :x
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Uporabnik
G-4S wrote:Kolikšna pa je polna cena OEM akumulatorja?
jaz sem ga dobil za 106€ z 10% skontom (uporabil nek letak iz ac mobila, ki sem ga dobil nekaj dni nazaj na dom...)
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabnik
Katere znamke pa je OEM, Varta ?
Uporabnik
darkok wrote:Katere znamke pa je OEM, Varta ?
ni varta pomoje kakšna juasa
honda hornet 600
honda accord 2.2 cdti
Uporabnik
V mojem crv-ju je bla Varta. Ne verjamem, da so v UK uvažali iz Japonske.
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
Uporabnik
zsoru wrote:V mojem crv-ju je bla Varta. Ne verjamem, da so v UK uvažali iz Japonske.
accord naj bi delali na japonskem a ne ?
honda hornet 600
honda accord 2.2 cdti
Fotr Admin
sportman333 wrote:jaz sem ga dobil za 106€ z 10% skontom (uporabil nek letak iz ac mobila, ki sem ga dobil nekaj dni nazaj na dom...)
Sicer ok cena glede na aftermarket baterije, ampak v primerjavi z Anglijo, kjer se dobi za 70€, znajo naši še vedno dobro solit cene.

Kolikšen pa je zagonski tok pri tej bateriji?
Uporabnik
Po VIN številko drži

JHMCL76208C8C200001-8C999999.

Potem bi lahko bil Jap., CRV-je sestavljajo v VB in ima VIN: SHSRE67308U8U000001-8U999999

To sm pa spregledu.
CRV 2.2 iCTDI, 05' ex
Civic CTDi, 05' ex
Civic ED7, 91' ex
Uporabnik
juassa je oem, ki pa ni enak tovarniško vgrajenemu, vsaj tako so mi rekli na ac-mobilu. je pa 75ah in mislim, da 700A oz. 650A zagonski tok (lahko pa točno pogledam, če koga zanima).
ja cena je glede na ostalo kar sprejemljiva oz. je skorajda najcenejši, vsaj kar sem jaz malo gledal....zaslužiti pa veš da morajo tudi pri nas :D (pri Seliču so mi npr. rekli, da je aku cca. 150€ :shock: ), tako da...
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabnik
pa kakih 700A zagonskega toka ne ga srat fantje, štarterji so močni okoli 1KW, kar pomeni da je tu govora o cca 100A štartnega toka
Iz prve roke lahko povem da ima mercedezov V8 dizel 2.2 KW štarter
VAG odklepanje funkcij, pošlji PM
Uporabnik
zsoru wrote:Exide: 75 Ah in samo 630 A

http://www.euroton.si/avtodeli/ah75-d-6 ... 37142.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Ta je "japonski" on pa rabi klasičnega tega KLIK :)
Uporabnik
Z YUASSA nimaš kej zafrknit. Jih imajo pa v Eurotonu in pri Potokarju je mislim, da še cenejši. Drugač pa OEM ni najbrž čist od Honde ane. Sem pa imel tudi Energizer, ki je isti proizvajalec kot VARTA in bil zelo zadovoljen pa s Toplo tudi nisem imel problemov.
Don`t drive faster than your guardian angel can fly !
It`s not just JDM. It`s a LIFESTYLE ! :)

EG4 back on track
EK4 sedan - sold
CRX ED9 - sold
Uporabnik
Pozdravljeni,

Malo obujam staro temo. Akumulator v mojem avtu je potreben zamenjave, opažam zadnji mesec da je z hladnim vžigom mal problemov, danes pa je avto le še s težavo vžgal. Mislim da imam v avtu original akumulator, zanima pa me, kaj priporočate za menjavo. Malo sem že sam gledal tega:
http://www.coxmotorparts.co.uk/genuine- ... 98bedc494e
Mislim da imam identičen akumulator tudi sedaj v avtu. Priporoča kdo kaj drugega? Topla, Varta, Vesna ipd.? Na katere karakteristike moram biti pozoren da bom kupil dober akumulator, in pa kakšen tip akumulatorja moram gledat.

Hvala za vašo pomoč, če seveda v teh časih še kdo uporablja sploh forum ;)

Gre pa za Hondo Accord, limo, 2.2 dizel, 2007 letnik.

Lp, Luka :D
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels