Nočem strašiti bodočega lastnika,vendar pa vseeno niso bohvekaj super.Tole je napisal lastnik na forumu avtomobilizem...
Pozdravljeni
Sem lastnik octavie 1.2 tsi letnik 2011 in sem imel z motorjem kar nekaj "tovarniških napak", ki jih bom tukaj opisal.
-vgrajen je bil star tip verige za odmično gred, ki je bila zamenjana šele na mojo zahtevo, prej je servis govoril, da je veriga v redu, kar pa sploh ne drži ker imajo verige po določenem datumu, mislim da 2012, tudi drugačno obliko (se pravi verigi se lahko ločita med sabo že po videzu)
-po "nadgradnji motornega software-a" in vstavitvi podložke pod turbino, je motor izgubil cca 30% moči in prav tako navora, poraba goriva pa je šla gor za skoraj 2L/100 km, povprečna čez 8.4 L/100 km.
No servis je po dolgih pregovarjanjih rešil tudi to težavo z menjavo parih kritičnih komponent, tako da motor sedaj deluje podobno, kot takrat ko je bil kupljen. Kar se mene tiče je bil ta firmware popravek popolna polomija in je služil samo temu, da se zmanjša moč motorju, da se obvarujejo določeni deli pred prehitro obrabo.
Drugače pa so motorji 1.2 tsi razvijali pred letom 2012 oziroma s starimi motornimi software-om opazno večjo motorno moč in navor, sploh pod 2000 RPM. Tako lastniki avtomobilov, ki ste jih kupili v letu 2012 razlike v upadu moči verjetno niti ne opazite, tisti, ki pa smo avtomobile kupili leta 2011 ali prej, pa razliko v moči po "nadgradnji" software-a lahko opazijo, pa če si to priznajo ali ne. O tem je bilo veliko napisanega tudi v tujih forumih.
a brat ne zna nuben vec ha?
napiso sm da ni nic kaj vec razlike ***** vam j*b*e*m, ne pa da je bolsa
sicer pa lej, zard mene si zapel accorda namest babe u poslo
forum brez duse
a zato k smo na honda forumu so pa druge znamke zan*****? za tak budget, koker ga je on omenjo je octavia vec kot odlicn avto..
napiso sm da ni nic kaj vec razlike ***** vam j*b*e*m, ne pa da je bolsa
sicer pa lej, zard mene si zapel accorda namest babe u poslo
forum brez duse
a zato k smo na honda forumu so pa druge znamke zan*****? za tak budget, koker ga je on omenjo je octavia vec kot odlicn avto..
....get ready, get set, let's roll....Red, yellow, hit green, then go, breathe in slow....
CRX Del Sol JDMb18c built/ex
Prelude 2.0i/ex
Civic FN2/ex
Civic FK2...
Prelude 2.0i/ex
Civic FN2/ex
Civic FK2...
Napisal si, da si vozil novega Accorda in prejšnjega Accorda ter Octavije od leta 2000 naprej. In med njimi nisi opazil kaj dost razlike. Se pravi da med octavijo letnik 2000 in novem Accordu ni velik razlike. Tk si js razlagam tvoj post. Če tukaj nisi opazil razlike, pol ne opaziš razlike niti med kolesom in avijonom.
Honda accord ictdi, 07
Toyota RAV4 2,2 D-4D 4WD exe, 07
Nissan 370Z Limited edition 2013
Toyota RAV4 2,2 D-4D 4WD exe, 07
Nissan 370Z Limited edition 2013
razlagi si kak hoces nima veze. avto ni slab in za tak denar, kot ga je on mel na razpolago je to to.
pa tut tak kot je sam reko. ma nov avto pa garancijo..
bottom line honda od mileniuma ni vec tak superiorna, kot smo jo bli navajeni od leta 90 dalje bi lahko reko no..
zdej pa ce se strinjas s tem al ne..
konc z moje strani
lp
bottom line honda od mileniuma ni vec tak superiorna, kot smo jo bli navajeni od leta 90 dalje bi lahko reko no..
zdej pa ce se strinjas s tem al ne..
konc z moje strani
lp
....get ready, get set, let's roll....Red, yellow, hit green, then go, breathe in slow....
Prelude 2.0i/ex
Civic FN2/ex
Civic FK2...
Prelude 2.0i/ex
Civic FN2/ex
Civic FK2...
Serješ brez veze in ne priznašSilverCRX 98` wrote:razlagi si kak hoces nima veze. avto ni slab in za tak denar, kot ga je on mel na razpolago je to to.
zdej pa ce se strinjas s tem al ne..![]()
konc z moje strani
lp
Mah js bi kr reku da je Accord dost bolši auto k Čeh, nevem tut zakaj ***** tlačjo te 1.2 T mlinčke u tak auto, pa to bo šlo use u *****...
to so zadnji modeli ker prihaja čisto nov model octavije
ti povem da boš predvsem z motorjem zadovoljen... 
Mitsubishi Colt 1.3 1990 EX
Honda Civic 1.4 1999 EX
VW Polo 1.2TSI 2010 NOW
Honda Civic 1.4 1999 EX
VW Polo 1.2TSI 2010 NOW
vem ker imam tak motor že sedaj v fabiji.mifek wrote:to so zadnji modeli ker prihaja čisto nov model octavijeti povem da boš predvsem z motorjem zadovoljen...
eh kje neki, to je honda forum.
tle druga ko z hondo ne mors bit zadovoln
tle druga ko z hondo ne mors bit zadovoln
Prelude 2.0i/ex
Civic FN2/ex
Civic FK2...
Prelude 2.0i/ex
Civic FN2/ex
Civic FK2...
ja najbolje da ste tema zbriše oz ko te srečam v ms dobiš
ker nisi honde kupo pa ker sem ti tud sam svetoval škodo ker sem te napi....
ker si hondaš v srcu ti je pol oproščeno da si zaj čeh
ker si hondaš v srcu ti je pol oproščeno da si zaj čeh
5gen CIVIC HB ESI!! EX
7gen CIVIC SPORT harley davidson red!! EX
8gen CIVIC EXECUTIVE 1.8
7gen CIVIC SPORT harley davidson red!! EX
8gen CIVIC EXECUTIVE 1.8
Information
Moderators