ModeratoR
Skype & router
Zdravo

Zanima me ce je kdo ze Imel kdaj taksno tezavo oz. ce kdo ve kako bi lahko to resil?

Problem je v tem da se skype poveze normalno ko pa zelim nekoga klicati pa ne deluje kot bi bilo potrebno. Oseba me ne slisi vredu ( me prekinja ).

Sam sicer predvidevam da je problem v uploadu, lahko pa da se motim.

Preveril sem tudi speedtest kjer je bil ping 28ms, upload 0,5Mbit in download 8Mbit.

V omrezje so prikloplenji 3je routerji WRT54 GL z nalozenim tomato victek firmware-om. Od tega en deluje v Router nacinu, 2 pa kot wireless switcha. Uporabljam QOS kjer ima protokol skypetoskype in skypeout najvisjo prioriteto, browsanje nekje vmes, najmanj pa downloadanje in ppp2p programi, kateri se naceloma sploh ne uporabljajo, tako da omrezje ni zabito. Na omrezju je cca. 20 uporabnikov.

Same nastavitve na telefonu so vredu saj mi na domacem omrezju skype deluje super.
Je mogoce problem pri prevelikem stevilu skype uporabnikov, tako da QOS ne more prefitrirat in ga postavit na. Ajvisno prioriteto? Defult prioriteta je low katera pa ima limitacijo na 5kbit uploada ce se ne motim.
Se da pri skypeu nastavljat porte katere naj uporablja? S tem bi lahko vsakemu uporabniku skype-a dal svoj port in bi potem ta cel port range dal pod najvecjo prioriteto?

Upam da ima kdo kaksno dobro resitev ali pa vsaj predlog.
Honda Civic Sedan 1994 b20
Honda Accord Coupe 1985

Information

Moderators

Blue Angels