Uporabnik
Boot windowse
en lep pozdrav :) imam problem k ga nikakor nemorem rešit.
in sicer hočem inštalirat win. xp na pc. tko da dam u BIOS boot na CD enoto. dam cd z windowsi notri in reset pc. pa mi nikakor ne zazna oz. ne zagrab windowse. zapečem pa z nerotom windowse in dam v opcijo BOOTABLE cd. kliknem in zapeče pa še vedno noče prjet boot.
zdej a obstaja kkšn program k bi zapisu da lahko zazna da so win. gor na cd. :?:
Uporabnik
Re: Boot windowse
predvidevam, da CD z windows-i imaš v ISO file-u. Če je tako, samo zapečeš ISO na CD, brez kakršnekoli opcije bootable, saj je že v ISO file-u to definirano.
Če delaš kopijo original CD-ja, narediš navadno kopijo.
Poizkusi z drugim CD-jem, ker glede na to kar si napisal, je verjetno tam težava.

ugibam:
- pobral si iso file iz "interneta"?
- posnami ga na CD, vendar ne ta file, ampak daj create CD from image in izberi ta iso
- daj v računalnik in bootaj iz CD-ja
- bodi pozoren, ker ti verjetno javi "press any key to boot from CD". če tega ne narediš, ti avtomatsko boota iz diska (ne iz CD-ja).
Uporabnik
aaha sm naredu tko k si reku :) dela HVALA! :zakon:
Uporabnik
malenkost. :zakon:
Uporabnik
Windows XP lol :rotfl: :rotfl: :rotfl: :P :P , a to še kdo uporablja :P,
avto 2001 letnik je že star avto, kwa šele vindowsi

nč, važn da si zrihtu
VAG odklepanje funkcij, pošlji PM
Uporabnik
in kaj je narobe z win xp? da se čudiš da še kdo uporablja to :P meni so xp zakon in jih še en čas nebom zamenjal z novimi :)
STREET LEGAL HONDA TEAM
Uporabnik
yaxo11 wrote:Windows XP lol :rotfl: :rotfl: :rotfl: :P :P , a to še kdo uporablja :P,

nč, važn da si zrihtu
Ravno zadnjič sem se tudi jaz smejal, ko sem prebral podatek, da še vedno 50% računalnikov uporablja win xp :D

edit: Aha najdu
http://www.techspot.com/news/44902-wind ... -mark.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabnik
Vi se kr norca delajte. Mel to sranje od Win7 pa sem šel nazaj na XP. Tud pr nas na šihtu (pa je kr ene par sto zaposlenih) so kupli licenco za Win7, pa šli nazaj na XP. Sicer kar se mene tiče, bi že zdavnaj opustil microsoftovo sranje, pa autocad noče dobro laufat pod linuxi, ga pa nucam.
Honda Civic EJ9 EX
Honda Accord CH1
Uporabnik
Sandro wrote:
yaxo11 wrote:Windows XP lol :rotfl: :rotfl: :rotfl: :P :P , a to še kdo uporablja :P,

nč, važn da si zrihtu
Ravno zadnjič sem se tudi jaz smejal, ko sem prebral podatek, da še vedno 50% računalnikov uporablja win xp :D

edit: Aha najdu
http://www.techspot.com/news/44902-wind ... -mark.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Kao smešno... XPji se ne crashajo, nimajo errorjev s permissioni in faili kot Windows 7. O Vista rajš ne zgubljajmo besed, XP so zakon. Čeprav mam Win7 :D
Uporabnik
če ti win7 crasha potem je nekaj hudo narobe z strojno opremo, ali pa je prestara da bi ga podpirala. Windows XP ni hardware aware OS, in se je največkrat podiral zaradi softwerskih napak, no ja če je ram zanič normalno da se podre.
Windows 7 pa lahko recim delno popravlja napake RAM-a in diska, o čemer pri XP lahko samo sanjaš, najmanjša napaka na disku in opa blue screen.

Kar se permissionov tiče je treba zadevo samo pravilno nastavit oz izklopit (UACC) :idea:

Največ pluvanja čez Win7 pa je zaradi neprilagajanja ljudi na precej večjo uporabnost sistema (ko ga malo osvojiš seveda)in pa izgled, prideš not nič ni tako kot pri XP-jih, greš še v control panel in si že napol izgubljen, start vrstica brez dodatnih nastavitev za večino totalno zgrešena, in še veliko je takih stvrari. Treba si je vzet čas in sistem malo naštudirat. Ko ga enkrat osvojiš postane prava igračka in šele pol vidiš kak dinozaver je XP, in kok so xp-ji dejansko zakomplicirani

Sedmica ima recimo perfekten multimedijski vmesnik če imaš doma več pcjev, več tv jev pa da so še wlan, recimo kak wlan radio, tuki postane šele zabavno, ker lahko npr preko enega pcja ali pa mobitela upravljaš z komplet AV in računalniške naprave v hiši.
VAG odklepanje funkcij, pošlji PM
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels