Uporabnik
Malce branja o Japonski kakovosti
Uporabnik
Re: Malce branja o Japonski kakovosti
američani so cel svet učil avte delat, med drugim so prvi razvili 2 najpomenbnejši zadevi za našo varnost in sicer airbag in 3 točkovni pas, prvi pa so vpeljali ABS v serijsko proizvodnjo.
Velik folka pa misle da je bil mercedez prvi pri vsem tem
VAG odklepanje funkcij, pošlji PM
Uporabnik
Ne vem no, jaz te tako opevane japonske kvalitete (zaradi katere sem tudi posegel po hondi) pri mojem angleškem izdelku
žal ne vidim! :nene:

To, da pa bo motor vzdržal par sto tisoč pa je meni vseeno, ker bom po par letih avto itak menjal..jaz pričakujem, da bo avto vsaj v času garancije brezhibno deloval, ne pa da si 5x na leto na garanc. servisih in to brez uspeha! Zato me je honda v tem pogledu razočarala in je pač ena izmed avtomobilskih znamk na tržišu.. :wink:
Honda CR-V 2.2i DTEC exe B '11
Honda Civic 1.8 sport '09 - ex
Uporabnik
po vsej verjetnosti boš sedaj šaltal na švaba ali francoza, a mam prov
Uporabnik
yaxo11 wrote:po vsej verjetnosti boš sedaj šaltal na švaba ali francoza, a mam prov
..če ne bo CR-V, za katerega se še vedno najbolj ogrevam, bo po vsej verjetnosti francoz in ne švaba. CR-V pride nova generacija - če mi bo všeč in ne bo cena preveč zasoljena, upam na tega..še bolj pa se bo splačalo kupiti aktualnega CRV-ja, ker bodo ziher dobri popusti! :yes:

Ciljam pa malo bolj na "družinski" avto, če se lahko tako izrazim.. lp
Honda CR-V 2.2i DTEC exe B '11
Honda Civic 1.8 sport '09 - ex
Fotr Admin
yaxo11 wrote:američani so cel svet učil avte delat, med drugim so prvi razvili 2 najpomenbnejši zadevi za našo varnost in sicer airbag in 3 točkovni pas,
Kot zanimivost, airbaga se je prvi domislil znan slovenski inovator Peter Florjančič. Za tisti čas je bila ideja očitno preveč revolucionarna, saj so bili mnenja, da ni šans, da bi se vreča tako hitro napolnila :wink:
Uporabnik
G-4S wrote:
yaxo11 wrote:američani so cel svet učil avte delat, med drugim so prvi razvili 2 najpomenbnejši zadevi za našo varnost in sicer airbag in 3 točkovni pas,
Kot zanimivost, airbaga se je prvi domislil znan slovenski inovator Peter Florjančič. Za tisti čas je bila ideja očitno preveč revolucionarna, saj so bili mnenja, da ni šans, da bi se vreča tako hitro napolnila :wink:
Ravnokar hotu napisat :D Zadnič blo po tv. Slovenci smo kar nekaj dobrih idej vpeljal skoz cajt. Na vseh področjih. Mamo par stručkotov v Sloveniji, ampak jih država premalo podpira po mojem mnenju.
Honda Civic Sedan EK4 '97
Honda Civic 1.4i HB '97
Uporabnik
ne vem kako je lahko florjančič ''iznašel'' airbag leta 57, če pa je bil patentiran že leta 53 :shock:

Patent No. 2,649,311 by John W. Hetrick in 1953 as "safety cushion assembly for automotive vehicles."
On August 5, 1952, he filed his disclosures and waited more than a year for his patent

istega leta je še en švaba tut patentiru airbag, pod drugim nazivom

Pa da vsaj delno se vrnem na temo,1981 Honda accord pa je bil prvi avto ki je kot opcijo ponujal navigacio
Uporabnik
A ni varnostni pas od volvota ?
S,RS
Uporabnik
Zverinc wrote:A ni varnostni pas od volvota ?

Jp...več točkovni,....!
Uporabnik
First modern three point seat belt patented in 1955 (Patent nr. 2,710,649) by the Americans Roger W. Griswold and Hugh DeHaven

patent je ameriški, tako 2 točkovni kot tritočkovni, prva sta varnostni pas kot dodatna oprema ponujala Nash (1949) in Ford (1955), oba dvotočkovni.
volvo pa je bil le prvi, ki ga je uporabil kot serijsko opremo (tritočkovni pas) saab jepa bil prvi serijsko uporabljal dvotočkovni pas.
mercedes S class pa je bil prvi ki je imel varnostne pasove z zategovalniki
Uporabnik
Sej tale fičfirič yaxo je na forumu samo zato da se v vsako temo vtakne in kritizira, negira, pametuje do končnega cilja da je Honda en totalen sekret v vseh pogledih, ker njemu tut en avto ne ustreza v nobenem pogledu.

Men res ni jasno kako nekdo lahko obiskuje nekaj kar mu ni všeč od A do Ž ???
Za povečanje penisa si preprosto kupite [url=http://www.youtube.com/watch?v=rLBZnjhuphA]BMW[/url] in problem je rešen.Pred uporabo se posvetujte z forumskim pametnjakovičem ali pri uporabniku.
Uporabnik
yaxo11 wrote:First modern three point seat belt patented in 1955 (Patent nr. 2,710,649) by the Americans Roger W. Griswold and Hugh DeHaven

patent je ameriški, tako 2 točkovni kot tritočkovni, prva sta varnostni pas kot dodatna oprema ponujala Nash (1949) in Ford (1955), oba dvotočkovni.
volvo pa je bil le prvi, ki ga je uporabil kot serijsko opremo (tritočkovni pas) saab jepa bil prvi serijsko uporabljal dvotočkovni pas.
mercedes S class pa je bil prvi ki je imel varnostne pasove z zategovalniki
bo kakšen pomislil,da si res pameten.(hvala bogu za wikipedio in google)
Smile now,cry later
Post Reply

Information

Moderators

Blue Angels