Uporabnik
Zavorni servis???
A poznate kakega strokovnjaka za zavore v lj?? Men pusca zavorno olje pri posodici :? Pa ne vem,kako bi to popravu.

Je*at ga ,ce sm totalno nesposoben ;)
Japonci nad vsemi.

VTI powah
Uporabnik
Mogoče Sinter v Murglah, al pa un zraven Špara na Viču(zraven Peugeot servisa)
Verjetno je pa še kakšen :wink:
Uporabnik
Kje pa je sinter ? A to tm na koncu koprske v uni ind. conici ?
...vodja udara vodja vojaąkega učnega centra,
major Fernando Pereira, ki je znan kot Cobo 8)
Uporabnik
Thnx!
Se bom pr enem ustavu pa mal pojambral ;)

LP
Japonci nad vsemi.

VTI powah
Uporabnik
Re: Zavorni servis???
Pozdrav,
zanima me kje je po vaših izkušnjah kakšen dober zavorni servis v LJ ali v okolici LJ ali na primorskem...
Google mi pretežno najde sledeča, eden tik ob drugem(LJ-vič):
-> Zavorni servis Tomaž Košir
-> Zavorni servis Hanzi Tassi
Ima kdo kakšne izkušnje ?

Imam zelo specifičen problem pokanja zavor pri zaviranju. Avto sem imel pri treh mehanikih, vendar so bila vedno ugibanja kaj bi lahko bilo. Tako smo zamenjali dva zgloba, zamenjali ploščice,...Po enem letu tuhtanja smo še vedno za začetku.
Uporabnik
Debox wrote:Imam zelo specifičen problem pokanja zavor pri zaviranju.
Si prepričan, da so zavore? Kaj pa če pokajo amortizerji/bumperji? Meni tudi, vsakič ko speljem.
ModeratoR
pri bremzah bi ti lahko pokalo samo ce bi bila ploscica premajhna oz. prevec pobrusena na sediscih kjer se vsede v nosilec celjusti.

Lp
Honda Civic Sedan 1994 b20
Honda Accord Coupe 1985
Uporabnik
Po zamenjavi ploščic so zavore delale 270km nato postopoma zmeraj več pokanja. Sedaj po 600km+ pa poka skoraj pri vsakemu zaviranju(nazaj po starem). Lahko objavim posnetek, vendar šele sedaj opažam, da je ta tema po ''Honda vozila in motocikli''. Moje vozilo pa ni znamke Honda, je pa japonskega porekla :D No kakorkoli če nebo drugih predlogov za zavorni servis bom najverjetneje obiskal Koširja na Viču. Amortizerji so bli pred kratkim zamenjani za Coilover-je, tako da to ni vzrok. Hvala
Uporabnik
Da ne smetim in odpiram nove teme, bi si sposodil tvojo freak. Če je to problem mi jo premaknite prosim na ustrezno mesto.

Živjo fello Hondaši,

na moji Honda Accord 2005 letnik, bencinar je prišel čas za menjavo diskov + ploščic spredaj in zadaj. Sicer servisiram Hondo pri Žibertu v Kranju že ene 2 - 3 leta (prej AC Mobile Ljubljana, sam me je hitro minilo). Žiber mi je ocenil, da bo vse skupaj cca. 820 EUR, če vzamem vse original.

Ker sem sicer ziheraš pa raj vzamem vse original, sem bolj za to opcijo. Sam ker pa nisem poznavalec, bi pa rad prosil za vaše osebne izkušnje in polno malho znanja in poznavanja Hond Accord, kaj bi mi vi svetovali. Vzamem original pa drago plačam in sem "ziher" ali so kakšne neoriginalne zavore primerljive. Gre pri original delih tudi veliko za znamko/ime? Ker namreč razlika v ceni je skoraj 100%, pa mi ni čisto jasno a na osnovi kvalitete ali zgolj oz. bolj kot ne znamke?

Kateri diski in/ali ploščice bi bile po vaše od neoriginalnih najbolj približek po kvaliteti?

Hvala vnaprej za kakršenkoli nasvet!
ModeratoR
TMHonda wrote:Da ne smetim in odpiram nove teme, bi si sposodil tvojo freak. Če je to problem mi jo premaknite prosim na ustrezno mesto.

Živjo fello Hondaši,

na moji Honda Accord 2005 letnik, bencinar je prišel čas za menjavo diskov + ploščic spredaj in zadaj. Sicer servisiram Hondo pri Žibertu v Kranju že ene 2 - 3 leta (prej AC Mobile Ljubljana, sam me je hitro minilo). Žiber mi je ocenil, da bo vse skupaj cca. 820 EUR, če vzamem vse original.

Ker sem sicer ziheraš pa raj vzamem vse original, sem bolj za to opcijo. Sam ker pa nisem poznavalec, bi pa rad prosil za vaše osebne izkušnje in polno malho znanja in poznavanja Hond Accord, kaj bi mi vi svetovali. Vzamem original pa drago plačam in sem "ziher" ali so kakšne neoriginalne zavore primerljive. Gre pri original delih tudi veliko za znamko/ime? Ker namreč razlika v ceni je skoraj 100%, pa mi ni čisto jasno a na osnovi kvalitete ali zgolj oz. bolj kot ne znamke?

Kateri diski in/ali ploščice bi bile po vaše od neoriginalnih najbolj približek po kvaliteti?

Spredaj ATE ali Ferodo diske in ATE ali Ferodo ploscice, zadaj lahko tudi kaj bol ugodnega. Original se placa samo tist Honda napis....cena pa x2 ali pa se huje.

Lp
Honda Civic Sedan 1994 b20
Honda Accord Coupe 1985
Uporabnik
Tko kot je že Devil napisal... original je sam cena x2. Če vzameš ATE ali Ferodo je skoraj boljše kot original in za polovično ceno. Za Ferodo ti lahko uporabnik Aly zrihta ugodno komplete disk+ploščice.
Če ne maš pa tuki kar ugodne komplete. Pa poštnina te pride 10€ za karkoli naročiš.
Diski ATE:
http://www.rezervniavtodeli24.si/honda- ... nd%5B%5D=3
Ploščice ATE:
http://www.rezervniavtodeli24.si/honda- ... nd%5B%5D=3
Civic EG5-swap tuned B16 -sold

EK4 Ferio - sold

Accord CL9 - sold
Uporabnik
Pazi, da ne misli on da so nipparts original honda, prodal ti bo pa po ceni originala :D ....820eur je mal hard se ti ne zdi...sem ze slisal za ziberta od kar parih uporabnikov hond da zelo rad menja diske in ploscice, cene pa take kot da bi jih pri tovornjaku menjal. Jaz sem dal kao original diske/ploscice samo enkrat (in zadnjic) gor (poleti ko je bilo vroce mi je vse cvililo, kot da se peljem z traktorjem).zdaj dam ferrodo premier (dobavi aly) in je to to za vsakdanjo in normalno voznjo in ceno primerjano z originali.
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabnik
Ja mene je na rit vrgl, k sm dubu to ceno... zato pa sem se oglasil tuki. Z Alyem sva se že slišala. Aly si slišal "Ferodo Premier" morjo bit :o a si mi te ponujal? :rockon:

Hvala za feedback fantje, lepo bi se zaštihal 2x preplačal... Ferodo Premier it is. :zakon:
Uporabnik
Jaz imam gro komplet ATE ploščice, diske pa še original in je ni razlike v primerjavi z original ploščicami.

Diske bi dal pa rajši ferodo, za ATE sem imel na drugih znamkah že težave, z ferodo ali pa TRW še nikoli.

Realno te z delom vred ne sme vse skupaj koštat več kot 350€, prej manj kot več.
Uporabnik
TMHonda wrote:Da ne smetim in odpiram nove teme, bi si sposodil tvojo freak. Če je to problem mi jo premaknite prosim na ustrezno mesto.

Živjo fello Hondaši,

Jaz pokličem na servis kamor vozim in povem, da mi dobavijo in montirajo ATE, TRW in mi uredijo po ugodni ceni. :rockon:
[b]Prodam vti-ja letnik 2001 [/b]
Uporabnik
Zrihtal pri Devilsu, spredaj ATE diski + ploščice, zadaj Ferodo diski + ploščice. Dec poštimal tak kot je treba. Zamenjal zavorno olje, mikro jermen napotil še na optiko in to je to. Super storitev, poštena cena, definitivno se vrnem :)

Thx Devils :rockon:

Pa hvala še enkrat vsem skupaj za hiter odziv in nasvete. Aly teb sm pa per dolžn, pa ne zamert 8)
Uporabnik
TMHonda wrote:Zrihtal pri Devilsu, spredaj ATE diski + ploščice, zadaj Ferodo diski + ploščice. Dec poštimal tak kot je treba. Zamenjal zavorno olje, mikro jermen napotil še na optiko in to je to. Super storitev, poštena cena, definitivno se vrnem :)

Thx Devils :rockon:

Pa hvala še enkrat vsem skupaj za hiter odziv in nasvete. Aly teb sm pa per dolžn, pa ne zamert 8)
Kolk te je pršl potem skupaj 4diski, ploščice...?

lp
Modelarji vseh dežel, združite se.
Uporabnik
Zdravo,

Kje se dobi te Ferodo ploščice?
V štacuni, ki jo gledam majo samo brembo, samo ne vem glih kake ploščice so to. Rad bi imel bolj mehke, da ne bojo diskov zjebale.
Diske bom dal ate, samo ploščic nimajo ate ta pravih...
http://www.rezervniavtodeli24.si/1661143-brembo" onclick="window.open(this.href);return false;
Te so na razpolago.
Modelarji vseh dežel, združite se.
Uporabnik
kontaktiraj Aly-ja, ti bo uredil Ferodo.....
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
ModeratoR
Ce zelis mehke ploscice kupi TRW, bos ugodno skozi prisel, cvilile bodo mogoce, prasile ko sam satan, prijele slabse od drugih (vsaj moje izkusnje so take) ampak ne bodo ti pa z=bale diskov :(
Jaz lahko recem samo da Ferodo komplet dela dobro, kako pa te ploscice pasejo Ate diskom pa res ne vem. Mogoce probaj Brembo, itak je vse v tem rangu bolj ali manj isti smorn, samo mi si mecemo pesek v oci da je neka grozna razlika.
Civic 1998_EX
Accord 1999 2,2 TypeR_EX
Accord 1999 2.0i_EX
Accord 2004 2.2i-CTDI_EX
Civic 2008 1.8i-VTEC FK2_EX
Civic 2013 1.8i-VTEC FK2_EX
Accord Tourer 2015_EX
Civic TypeR FK2 2016_EX
Civic TypeR FK8 2019_EX
Post Reply

Information

Moderators