facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

Nova honda crv

Splošne informacije, mnenja, izkušnje in podobno na temo Honda.

Moderator: Blue Angels

Re: Nova honda crv

OdgovorNapisal/-a Hybrid » 25 feb 2019 15:34

Nekje sem bral, da nima menjalnika. Kako se pa to kaj porajta?
Ne vem ali dejansko nima menjalnika ali samo menjalne ročice?
Uporabniški avatar
Hybrid
Uporabnik
 
Pridružen: 04 jun 2010 13:13

Re: Nova honda crv

OdgovorNapisal/-a Hybrid » 10 mar 2019 17:03

Uporabniški avatar
Hybrid
Uporabnik
 
Pridružen: 04 jun 2010 13:13

Re: Nova honda crv

OdgovorNapisal/-a sportman333 » 14 mar 2019 13:39

Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabniški avatar
sportman333
Uporabnik
 
Pridružen: 29 apr 2010 10:00

Re: Nova honda crv

OdgovorNapisal/-a Hybrid » 14 mar 2019 15:00

Zanimivo se začne: Malokdo ve, da ima Honda s hibridi 20 let izkušenj. Lepše reklame ne bi mogel narediti.
Še sama sreča, da ljudje ne vedo, da ima Honda toliko izkušenj s hibridi, ker se nima s čim pohvalit. 20 let izkušenj z izjemno slabimi hibridi, slabimi baterijami in nategom kupcev s preprogramiranjem računalnika.
Ja, reklama je pač reklama. Hondin hibrid pa hvala lepa, enkrat je bilo povsem dovolj.
Uporabniški avatar
Hybrid
Uporabnik
 
Pridružen: 04 jun 2010 13:13

Re: Nova honda crv

OdgovorNapisal/-a sportman333 » 14 mar 2019 16:15

moje mnenje je, da se sedaj vsi nekaj na veliko trudijo z nekimi hibridi, kar je (zopet moje osebno mnenje) pač stvar trenutne usmeritve celotnega sveta, vsi bio, eko, itd.....(v USA pa sami v6 in v8 motorji, drugače sploh ni avto :lol: ) nihče pa se resno ne poglablja v reševanje potencialnih težav z vsemi temi eko zadevami (težave z odpadnimi baterijami, kaj je z polnilnicami za e-avtomobile, itd.....) mene še niso prepričali in če bi sedaj kupoval bi kupil klasičnega bencinarja, kar me pri trenutni ponudbe Honde moti je da ima enostavno "švoh" motorje, ok razen civic z 180km oz. typeR, ki je pač svoja zgodba.....ampak CRV navaden bencinar z 173km.....to je kr neki za moje pojme (razen če si pač dedek, ki hodi popoldne po vnučke v vrtec/šolo in imaš fajn "kvazi" terenca, kjer lepo visoko sediš in lepo uživaš v umirjeni vožnji :yes: :rotfl: ) , za to pa ne rečem je pa super avto.
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabniški avatar
sportman333
Uporabnik
 
Pridružen: 29 apr 2010 10:00

Re: Nova honda crv

OdgovorNapisal/-a Hybrid » 14 mar 2019 16:51

Moderno je - hibridi. Koliko je pa sranja, ki ga poznajo samo lastniki pa noben sploh ne more pisat, ker ne ve. Če hočeš hiter avto pol hibrid sploh ni izbira, mogoče kak lexus.
Če pustiš baterijo ob strani, se nabere še kup enih *****, ki jih z normalnim avtom nimaš. Za klimo je posebno olje, pa ta tekočina pa ona, ki je nobeden nima, pa štrihat je težko avto, da ne **** baterije....
Vse kar prišparaš na bencinu pol povrneš pri nakupu nove baterije.
No mogoče so pa novi boljši :D
To, da nimaš sranja z menjalnikom se mi zdi velik plus. Nobenga olja, nobene skrbi.
Upajmo, da imajo kak program za vzdrževanje baterij kot ga ima Toyota. Da jo vsako leto malo skalibrirajo in ugotovijo v kakem stanju je.
Uporabniški avatar
Hybrid
Uporabnik
 
Pridružen: 04 jun 2010 13:13

Re: Nova honda crv

OdgovorNapisal/-a M.P. » 15 mar 2019 08:25

Hybrid je napisal/-a:Moderno je - hibridi. Koliko je pa sranja, ki ga poznajo samo lastniki pa noben sploh ne more pisat, ker ne ve. Če hočeš hiter avto pol hibrid sploh ni izbira, mogoče kak lexus.


Hibridi so bili narejeni za varčevanje z gorivom in ne za športno vožnjo, z izjemo premijskih športnikov kot recimo Porsche, pa še tam sta baterija in elektromotor za dodatno povečevanje moči pri pospeševanju in ne za varčevanje z gorivom. Namreč vsaka Lipo baterija se prične starati takoj, ko je bila narejena in ima omejeno število polnjenj/praznjenj. Bolj kot je baterija vedno polna, hitreje se stara. Zato je kupovanje starih hibridov nesmisel, račen če menjaš baterijo, kar pa ni več poceni avto. Tudi vzdrževanje baterij Toyote ti lahko pove samo, koliko kapacitete še ima baterija, izboljšati je ne morejo kaj dosti. V bateriji se žal na površini elektrod tvorijo spojine, ki zmanjšujejo aktivno površino elektrod in s tem manjšajo kapaciteto.
Uporabniški avatar
M.P.
Uporabnik
 
Pridružen: 30 avg 2006 11:15
Kraj: Ljubljana

Re: Nova honda crv

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 15 mar 2019 10:49

Jaz imam par kolegov, ki imajo hibride - Toyote, eden pa Lexusa (ne priključne, klasične).
- vsi so "super zadovoljni" z njimi. Ja, ste uganili: prvo, kar rečejo: super mala poraba in tu se njihova zgodba o uspehu konča... Torej, če gledaš prvo in samo na porabo je hibrid "the thing to go". Z opombo, da moraš živeti v mestu, kjer se to splača.
- Vsi priznajo, da avtocesta popolnoma izniči prednost hibrida.
- Vsi trdijo, da je nova baterija zelo poceni.. :rotfl: ok, ker imajo klasični hibridi NiMH baterije je ta del mogoče celo resničen...

Zdaj pa nazaj na zemljo v realnost:
- avto je dražji. Recimo CHR je dražji od mojega civica. Kolega z Lexusom sem peljal z mojo hondo in je ob pospešku samo utihnil... sledilo je "*****, kako pa to potegne..."
To, da nimaš sranja z menjalnikom se mi zdi velik plus. Nobenga olja, nobene skrbi.

Hm... hibridi imajo CVT. Tudi pri "normalnem" avtu s CVT menjalnikom nimaš nobenega sranja. Teoretično. Kruta praksa je žal hudo drugačna. Okvare CVT-ja se dogajajo in niso poceni.

- polnjenje (če gre za priključni hibrid ali celo električni avto): dokler baterija ne bo polna v nekaj minutah e-avto ne bo zamenjal klasike. To pa ne bo nikoli. Štromarji kar izračunajte malo: recimo, da imamo 100kW baterijo. Plus izgube polnjenja dobimo 140kW, ki jih moramo vnesti v baterijo v recimo.... 5 minutah, kolikor traja tankanje klasike. Predpostavimo, da je napetost polnjenja 500V. Torej: za napolnitev v 5 minutah mora teči tok 3360A. Kakšen kabel mora biti za tak tok noben online kalkulator ne zna izračunat, vem pa, da bi ga moral peljati konkreten šlepar. Koliko toplote se pri tem sprosti tudi noben ne zna izračunat, zagotovo pa bi se marsikaj topilo. Pa pustimo ob strani dejstvo, da ga ni junaka transformatorja, ki bi imel tako zalogo "viška" za avto filat...

- če grem še malce "eko": hibridarjev ne briga, kako svinjska je proizvodnja baterij na Kitajskem, kjer gre vse v naravo brez čistilnih naprav, pa prozivodnja motorjev, pa to, da otroci v rudnikih kopljejo potrebno rudo tudi nikogar ne briga, pa kam gredo iztrošeni accuji (v gmajni jih razbijajo naši cigani)...

Važno je, da se "MI" peljemo EKO in to je to. Res skrajni primer egoizma.
(ampak, to je samo moje mnenje. Itak sem "malce čuden"...)
Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Sport Plus 2018 (White Orchid Pearl)
Uporabniški avatar
Protoncek
Uporabnik
 
Pridružen: 27 jan 2018 11:18
Kraj: Okolica LJ

Re: Nova honda crv

OdgovorNapisal/-a M.P. » 15 mar 2019 11:15

Protoncek je napisal/-a:Hm... hibridi imajo CVT. Tudi pri "normalnem" avtu s CVT menjalnikom nimaš nobenega sranja. Teoretično. Kruta praksa je žal hudo drugačna. Okvare CVT-ja se dogajajo in niso poceni.


Od kod vam te ideje, da se CVT menjalniki kvarijo? Pa baje se tudi DSG menjalniki kvarijo, da ne govorimo I-shift, ki ga je imel Civic 8.gen. Vsak menjalnik zahteva svoje vzdrževanje, če bom moral menjati jermen mojega CVT, ga pač bom. Pa to ni zanič menjalnik, menjalnik je meni super. Tudi pri I-shiftu, ki sem ga imel prej v Civicu smo menjali sklopko, avto je prevozil 230.000 km brez vsakih problemov, preden je šel v druge roke. To je samo izgovor tistih, ki niste pripravljeni dati malo več denarja za avtomatiko; kdor gre enkrat na avtomatiko, ročnega menjalnika ne kupi več! Preverite malo, koliko premijskih avtov se proda z avtomatiko, ker lastniki ne šparajo z denarjem. Slabi pospeški? Dajte no, nekaterih dragih športnih avtov ne moreš več dobit z ročnim menjalnikom.
Uporabniški avatar
M.P.
Uporabnik
 
Pridružen: 30 avg 2006 11:15
Kraj: Ljubljana

Re: Nova honda crv

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 15 mar 2019 13:15

M.P. je napisal/-a:Od kod vam te ideje, da se CVT menjalniki kvarijo? Pa baje se tudi DSG menjalniki kvarijo...

Ko bi bile res le ideje, ja. Bivši sodelavec je na golfu GTI v DSG menjalniku zamenjal kar nekaj tega v garanciji. Ga je prodal še pred iztekom le-te, ker je vedel, kakšen bo strošek. Popravilo DSG-ja je (lahko) nesramno drago (mehatronika je čez jurja). Lahko pa, da je imel samo smolo...Če imaš ti dobre izkušnje, hvalabogu.

Pri CVT-ju je menjava jermena redni servis, ne okvara. Včasih je potrebno menjat še jermenice (posebej, če si športni voznik), pa še kaj se najde. Tudi elektronika ni vsemogočna in neuničljiva. Predvsem pa ne poceni - pamet se plača.

Nimam nič proti CVT in avtomatiki, ampak mi pa "žilca poči", ko nekdo napiše, da ni stroškov z njimi, ni vzdrževanja... japajade. Stroškov ni samo z ročnim, tam se olje menja na 300kkm ali še manj pogosto in to je to. Elektronike, ventilov, motorčkov...ni. Povsod drugod te stvari so in umirajo, kar je povsem logično.

Dajte no, nekaterih dragih športnih avtov ne moreš več dobit z ročnim menjalnikom.

Pazi, paradajz ni isto kot jabolko. Dragi športniki nimajo CVT ampak sekvenčne menjalnike. Malce razlike...prvi link na guglu
Malce kruta bi bila, če bi nekdo s kakšnim lambom ali ferrarijem tulil enakomerno visoko kot nek poceni sesalec, ko bi pospeševal in šel mimo... :rotfl: pri takih avtih je ravno zvok pomemben del statusa - rohnenje ob povečevanju obratov...

Ne bi mi bilo težko dati 2500€za avtomatski menjalnik, sploh ne, ampak ga civic nima v ponudbi. Če bil imel civic sekvenčnega (a-la DSG) ne bi dvakrat premišljal (kljub morebitnim stroškom). Skuter sem pa že imel, hvala. Raje zamenjal za motor z "normalnim" menjalnikom.

Lahko, da je CVT res v vseh pogledih boljši od sekvenčnega, ampak veliko več od tega še vedno ne bo dovolj, da bi me kdorkoli prepričal, da kupim avto s CVT menjalnikom. Ja, sem vozil avto s tem menjalnikom, da ne bo vprašanj...ne, ni to to. Jaz hočem pravo "šaltanje". Saj je fino, če sem pa tja vozi avtomatika, v gužwi je to ok, pa ko si zmatran...ampak če sem zmatran, ne vozim. Pika.
(BTW...le zakaj nekateri v CVT-je vgrajujejo umetni vtis menjanja prestav...?)

Ampak ko pa pride do "lušta" pa hočem, da MOJ avto vozi natanko tako, kot JAZ hočem in ne tako, kot avtomatika misli, da je prav. Sem pač čuden, kot sem že omenil... jaz ne naredim veliko km, meni je vožnja užitek, ne nuja, temu ustrezno opremo hočem v njem. In ravno šaltanje je ena boljših stvari v Civicu (kar potrjujejo tudi vsi testi).
Za velikokilometraše je pa avtomatika tisto pravo, verjamem.

AJA---ŠE TO:
Hybrid je napisal/-a:...Nobenga olja, nobene skrbi.

Kje vraga si pa prebral, da civic CVT (ali katerikoli drug CVT) nima olja...? :shock: če prav vem, se menja na 30kkm...
(sorry za predolg post in "teženje"... sem bolan, pa mam cajt... :cry: )
Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Sport Plus 2018 (White Orchid Pearl)
Uporabniški avatar
Protoncek
Uporabnik
 
Pridružen: 27 jan 2018 11:18
Kraj: Okolica LJ

Re: Nova honda crv

OdgovorNapisal/-a Hybrid » 15 mar 2019 14:48

CRV nima menjalnika, ne CVT ne kakšnega drugega, torej tudi nima olja v menjalniku.
Zadnjič spremenil Hybrid, dne 15 mar 2019 16:27, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
Hybrid
Uporabnik
 
Pridružen: 04 jun 2010 13:13

Re: Nova honda crv

OdgovorNapisal/-a M.P. » 15 mar 2019 14:53

Kvarijo se tudi ročni menjalniki, ne samo CVT, DSG itd., pa sem to pozabil napisati. Pred kar nekaj leti sem hotel kupiti športnega Swifta, pa so dan prej uničili menjalnik.

Zato pa me čez tri tedne čaka vikend z avtom brez menjalnika, da vidim, kako se to vozi – CRV hybrid.
Uporabniški avatar
M.P.
Uporabnik
 
Pridružen: 30 avg 2006 11:15
Kraj: Ljubljana

Re: Nova honda crv

OdgovorNapisal/-a sportman333 » 15 mar 2019 22:30

M.P. je napisal/-a:Zato pa me čez tri tedne čaka vikend z avtom brez menjalnika, da vidim, kako se to vozi – CRV hybrid.

Me zanima izkusnja oz.mnenje, se priporocam da kaj vec konkretno/realno ocenis in napises...
Mimogrede sem gledal danes malo ponudbo jazz in honda ima v ponudbi za jazz opcijo 1.5 in 130km motor (ne vem ce je dobavljiv v slo), a v crv ki je se 1x tezja krava da nepredstavljivih 173km....me res zanima kaj teh 190km ali koliko ze ima ta hibrid pomeni v realnosti (ta jazz ima 9sek do 100km/h kar seveda z crvjem lahko samo sanjas :lol: )
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabniški avatar
sportman333
Uporabnik
 
Pridružen: 29 apr 2010 10:00

Re: Nova honda crv

OdgovorNapisal/-a eljuero » 16 mar 2019 08:40

1x težji? Pa sej nima 2,2 toni ... Pol več ima teže in konjičkov.
Qashqai 1.6 DIG-T Tekna 2015
Jazz 1.4 Comfort 2009
Uporabniški avatar
eljuero
Uporabnik
 
Pridružen: 31 okt 2009 01:08

Re: Nova honda crv

OdgovorNapisal/-a sportman333 » 16 mar 2019 14:15

eljuero je napisal/-a:1x težji? Pa sej nima 2,2 toni ... Pol več ima teže in konjičkov.

Ok, sem malo pretiraval, ampak gre pa vseeno nikamor, je jazz kar bolid za crv :lol:
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabniški avatar
sportman333
Uporabnik
 
Pridružen: 29 apr 2010 10:00

Re: Nova honda crv

OdgovorNapisal/-a jamamoto » 16 mar 2019 20:17

A si ga probal, ali na pamet govoriš
Civic 1.8 Sport Milano Rot, 2007
Civic 1.6.ES 5 Door 2003
VW Golf 2 1.3 Bencin 1989
Uporabniški avatar
jamamoto
Uporabnik
 
Pridružen: 19 jul 2006 08:00

Re: Nova honda crv

OdgovorNapisal/-a M.P. » 18 mar 2019 08:23

sportman333 je napisal/-a:Ok, sem malo pretiraval, ampak gre pa vseeno nikamor, je jazz kar bolid za crv


Malo sem pogledal tehnične podatke za Civica in CRV. Civic 182 KM pospeši do 100 km/h v 8,2-8,5 s, CRV pa 9,2-9,3 s (173 KM, ročni menjalnik, 2WD), 9,5-10 CRV s CVT menjalnikom, CRV hybrid pa 8,8 s.

Kateri CRV si to mislil, da ne gre nikamor?
Uporabniški avatar
M.P.
Uporabnik
 
Pridružen: 30 avg 2006 11:15
Kraj: Ljubljana

Re: Nova honda crv

OdgovorNapisal/-a sportman333 » 18 mar 2019 09:24

CVT 10 sek, to zame ni nek pospešek :), ok 8.8 za hybrida je v redu.....to sem mislil...
Accord Tourer 2.0 R20 Lifestyle '15
Accord SportPlus 2.2i CTDI '08 - EX
Prelude 2.0 '97 - EX
Uporabniški avatar
sportman333
Uporabnik
 
Pridružen: 29 apr 2010 10:00

Re: Nova honda crv

OdgovorNapisal/-a Stallone » 18 mar 2019 09:55

sportman333 je napisal/-a:CVT 10 sek, to zame ni nek pospešek :), ok 8.8 za hybrida je v redu.....to sem mislil...


Se strinjam, RAV4 hibrid ima 7,8s...
Power is nothing without control!
**** klimo!
Uporabniški avatar
Stallone
Uporabnik
 
Pridružen: 05 maj 2009 21:42
Kraj: LJ-{KR-(KP)}

Re: Nova honda crv

OdgovorNapisal/-a M.P. » 18 mar 2019 15:04

Ko že govorite o anemičnem CRV, nihče se pa ni obregnil ob pospeševalne čase Civica. Med Civicom in CRV je tako malo razlike, pa je Civic športni avto, CRV pa "velika makina". In RAV4 hybrid pospešuje bolje od Civica? Halooooooo! Civica s 180 konji!

Vsa ta debata o pospeševanju je pa itak brezplodna v realnem prometu, kjer z avtom s 500 konji ne moreš voziti hitreje kot s Smartom, zbodla me je samo pripomba, da ima CRV anemičen motor. Danes vsak avto lahko vozi 130 km/h, kolikor je omejitev na avtocesti.
Uporabniški avatar
M.P.
Uporabnik
 
Pridružen: 30 avg 2006 11:15
Kraj: Ljubljana

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Splošno

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


cron