facebook

Honda forum

Forum ljubiteljev vozil znamke Honda

PRAVILA FORUMA

Splošne debate, ki nimajo veze z avtomobilizmom.

Moderator: Blue Angels

PRAVILA FORUMA

OdgovorNapisal/-a CRX_delsol » 19 mar 2010 19:34

Kazalo

1. Splošno o obnašanju in pisanju na forumu
2. Namembnost posameznih delov foruma
3. Avatarji, uporabniška imena, podpisi, slike...
4. Kontaktne informacije in pritožbe
5. Kaznovanje
6. Oglaševanje na Hondaforum.si
7. Varstvo osebnih podatkov

1. Splošno o obnašanju in pisanju na forumu

1.1 Obnašanje in način izražanja

Potrudite se, da bodo vaši prispevki na zastavljeno vprašanje koristni in povezani s samo temo. Odgovarjanje samo z ikoncami za čustva, ter 1x, 2x,.. ni zaželjeno in se ob ponalvjanju kaznuje.

Ko odgovarjate v določeni temi, bodite vljudni in prijazno odgovorite na zastavljeno temo. Svoj odgovor napišite v dobronamernem tonu.

Žaljivo obnašanje, provociranje in primitivnostni izpadi bodo kaznovani najprej z opozorilom, v primeru ponavljanja ali resnejših kršitev pa z odstranitvijo uporabnika s foruma. Uporabnik bo ob resnejši kršitvi vedno obveščen po privat sporočilu in opozorjen. Nadaljne kršitve se bodo obravnavale posamično in kaznovale z začasno (7-14dni) ali permanentno prepovedjo dostopa do foruma. V skrajnih primerih je mogoča tudi neposredna izključitev uporabnika s foruma brez opozorila.

1.2 Odpiranje novih tem
Preden odprete novo temo, se vprašajte ali je za vaš prispevek res potrebno odpreti novo temo. Uporabite iskanje, da ugotovite, če je kdo že načel podobno temo in lahko svoje sporočilo navežete na že odprto debato. Ni zaželjeno odpiranje tem brez smiselne vsebine.

1.3 Uvrščanje teme v pravilen podforum
Prosimo, da svoje sporočilo ali temo uvrstite v pravilen podforum ter da v naslov teme vpišete vsebino teme. Nesmiselni naslovi so prepovedani, saj ne povedo nič o sami vsebini teme.

Primeri dovoljenih naslovov:

Honda Accord 2003 Zamenjava avto radia
Pomoč pri diagnostiki okvare motorja civic EG6
Pretakanje vode - crx delsol

Primeri nedovoljenih naslovov:

Pomoč
Vprašanje
Zakaj
Noro

Prav tako so prepovedane VELIKE črke v naslovih tem. V kolikor bo kdo pisal z velikimi črkami, bo dodatno otežil delo moderatorski ekipi.

V kolikor niste prepričani v kater podforum spada tema, se obrnite na administratorja foruma.

1.4 Odzivanje na neprimerno obnašanje
V kolikor naletite na provokacijo, nanjo ne reagirajte, temveč o tem obvestite moderatorje s pomočjo gumba Slika, ki se nahaja pod podatki vsakega avtorja sporočila. Moderatorji bodo nato ukrepali v skladu s pravili. V nasprotnem primeru bosta kaznovana tako provokator, kot tudi uporabnik, ki se je odzval na enako neprimeren način.

1.5 Oblika pisanja
Svoja sporočila pišite v čim bolj pravilni slovenščini, po možnosti brez uporabljanja slengizmov ali izrazito narečnih izrazov. Potrudite se uporabljati ločila (predvsem pike in vejice) ter velike začetnice. Za ločili je vsled preglednosti dobro napraviti presledek. V kolikor je vaše sporočilo daljše, ga smiselno razdelite v odstavke.

Prispevki na forumu so na nek način odraz vaše osebnosti, zato se potrudite, da boste dajali čim boljši vtis. Vaše objave naj bodo razumljive in smiselne. Pisanje z VELIKIMI ČRKAMI ni zaželjeno, saj se načeloma smatra za kričanje.

1.6 Citiranje
Zaradi boljše preglednosti je citiranje omejeno na dva nivoja. Citiranje slik je neomogočeno - pokaže se samo povezava do slike.

1.7 Raba predogleda
Vedno, pred objavo sporočila izberite predogled in si še enkrat preberite vsebino, ki jo boste objavili, tako se izognete morebitnim napakam in nesporazumom.

1.8 Brisane in urejanje spornih tem in prispevkov (s strani moderatorjev)
Vsaka tema oziroma prispevek, ki ne ustraza pravilom, ga/jo lahko moderatorji in administratorji brez opozorila brišejo.

2. Namembnost posameznih delov foruma

2.1 Vsi podforumi

Držite se zastavljene teme in poskušajte konstruktivno pomagati pri zastavljenem vprašanju ali reševanju težave. Odgovori, ki vsebujejo samo smeške ter oddaljevanje od teme niso zaželjeni.

2.2 Mali oglasi
Pri oddajanju oglasa v naslov napišite ali predmet prodajate ali kupujete. To storite tako, da napišite K: oz P: na začetku naslova. Sledi naj čim bolj natančen opis predmeta. Naslova oglasa ne pišite z VELIKIMI črkami.

Potrudite se, da bo oglas napisan razumljivo in smiselno ter da bo čim bolj natančno opisano kaj prodajate oz. kupujete. V oglas napišite tudi okvirno ceno, kot kontakt pa dodajte telefonsko številko ali e-mail naslov oziroma oboje. Če je možno, dodajte še slike predmeta. Oglasi, ki ne izpolnjujejo niti osnovnih pogojev, bodo izbrisani.

Vsak avtor oglasa je dolžan obvestiti enega od moderatorjev, ko je artikel prodan. V kolikor tega ne stori, bo oglas po dveh mesecih samodejno izbrisan.

Dovoljeno je oddati največ 3 oglase na dan!

2.3 Podforum Oglasi z interneta
Ta del foruma je namenjen potencialnim kupcem, ki želijo o določenem avtomobilu iz oglasa dobiti mnenje ostalih uporabnikov. Odgovori naj služijo podajanju objektivnih dejstev o specifičnem avtomobilu, ne pa izražanju osebnih preferenc do določene barvne kombinacije ali modela. Zaželjeno je, da mnenje o avtomobilu podajo predvsem tisti, ki so si avtomobil ogledali v živo ali osebno poznajo določena dejstva iz zgodovine tega avtomobila. Offtopici in ircanje v tem delu foruma sta nezaželjena.

2.4 Splošne debate
Za sprostitev in splošno debato uporabljajte podforum Splošne debate v Peskovniku. Tu je moderiranje manj strogo in dopušča več svobode kar se tiče offtopic sporočil. To pa ne pomeni, da je tu dovoljeno žaljenje, provociranje ali druge oblike neprimernega obnašanja. Prav tako je prepovedano ircanje.


3. Avatarji, uporabniška imena, podpisi, slike...

3.1 Avatarji

Dovoljene mere avatarjev so max. 150 px širine in 150 px višine ter velikost do 19,5 KB. Avatarji ne smejo vsebovati reklamnih sporočil.

3.2 Uporabniška imena
Prepovedana so uporabniška imena, ki vsebujejo kletvice, so žaljiva ali nenormalno dolga oz. kratka (2 in več znakov).

3.3 Podpisi
Podpisi ne smejo vsebovati žaljivih besed ali kletvic. Slike v podpisih NISO dovoljene.

3.4 Slike
Slike, ki se ne nahajajo na internetu je potrebno predhodno naložiti z računalnika na strežnik. V te namene je na voljo veliko ponudnikov brezplačnega gostovanja slik (imageshack.us, shrani.si, mojbalbum.si, itd.). Potem ko je slika naložena, skopiraj povezavo do slike v sporočilo, jo označi in pritisni na gumb "Img" v orodni vrstici orodja za urejanje sporočila.


4. Kontaktne informacije in pritožbe

4.1 Komu se prijavi uporabnika, ki se neprimerno obnaša?

Ob vsakem sporočilu se pod podatki avtorja sporočila nahaja gumb Slika, s katerim moderatorje opozorite na določeno sporočilo. Za nadaljne ukrepe bodo poskrbeli oni.

4.2 Ne strinjam se z ukrepom
V kolikor se ne strinjate s kakšnim ukrepom moderatorja ali administratorja, mu to lahko osebno sporočite preko privatnega sporočila ali se obrnete na enega od administratorjev.

V kolikor niste zadovoljni z moderatorjevim pojasnilom, se lahko obrnete na enega od administratorjev. Administratorjeva odločitev je dokončna.

Za razloge izbrisa sporočila ali izreka kazni sprašujte preko privatnih sporočil, ne na forumu.

4.3 Vodstvo foruma
Seznam aktivnih moderatorjev, globalnih moderatorjev in administratorjev je na voljo z klikom na povezavo skupine Blue Angels na prvi strani foruma.


5. Kaznovanje

5.1 Opozorilni sistem

V primeru kršitve bo uporabnik najprej opozorjen javno. Ob nadaljnih kršitvah se ga izključi za 1 dan, nato za 7dni in na koncu permanentno.

Za večje in težke prekrške sledi avtomatska izključitev iz foruma.

5.2 Uporaba večih nickov na forumu.
Če uporabljate 2 ali več nickov na forumu (in smo to ugotovili) se opozorila in izključitve štejejo za vse nicke ne glede na povezavo.

Torej opozorila in izključitve niso omejene na uporabniško ime ampak na dejanskega uporabnika.

V primeru izključitve bomo izključili vsa imena pod istim uporabnikom.

V primeru da se ta uporabnik kasneje prijavi pod novim nickom in ugotovimo, da gre za isto osebo bo to uporabnik izključen v istem trenutku.

6. Oglaševanje na Hondaforum.si

6.1 Brezplačno oglaševanje

Na forumu Hondaforum.si je mogoče oglaševati brezplačno v rubriki Mali Oglasi.

6.2 Splošna pravila za objavo oglasov
1. Oglas objavite v pravilnem podforumu.
2. V naslov oglasa obvezno napišite P: (prodam), K: (kupim), M: (Menjam) in D: (podarim)
3. V naslovu oglasa jedrnato opišite kaj prodajate/kupujete, da bo vsebina oglasa razvidna že iz naslova.
4. V samem oglasu natančno opišite artikel. (linki do oglasov ne štejejo)
5. Če je možno in smiselno, objavite sliko artikla.
6. Obvezno napišite ceno pri oglasih za prodajo. (če je avto po delih, napišite ceno vsaj za nekaj večjih kosov; po dogovoru z administratorjem je lahko tudi brez)
7. Obvezno objavite kontaktne podatke.
8. Če prodajate več stvari, jih dajte skupaj v en oglas, če je le smiselno.

Preden je vsak oglas objavljen, potrebuje odobritev administratorja/moderatorja. Če oglas ni procesiran v roku 12 ur, o tem obvestiete administratorja/moderatorja. Oglasi, ki ne bodo izpolnjevali osnovnih pravil, ne bodo objavljeni. Vaša skrb je, da spišete oglas, ki je v skladu s pravili.

Oglas lahko obnavljate s pomočjo gumba "osveži temo" oz "bump topic", ki se nahaja na koncu teme, vsakih 7 dni.

Vsak avtor oglasa je dolžan obvestiti enega od moderatorjev, ko je artikel prodan. V kolikor tega ne stori, bo oglas po treh mesecih samodejno izbrisan.

Dovoljeno je oddati največ 3 oglase na dan!

6.3 Group buy (skupinski nakup)
To je oblika nakupa, kjer se več uporabnikov združi pri nakupu določenega artikla, da bi pri prodajalcu dobili količinski popust. Za objavo oglasa za skupinski nakup je potrebno predhodno dovoljenje s strani administratorja.

6.4 Nevem kam sodi moj oglas
V kolikor niste prepričani v katero kategorijo vaš oglas spada, se obrnite na administratorja foruma.

6.5 Ponudbe trgovcev
Trgovci lahko objavljajo ponudbe v podforumu Ponudbe trgovcev.
Ponudbe smejo biti povezane samo z avtomobilizmom (nobene bele tehnike ipd.).

V zameno za brezplačno oglaševanje, morajo ponudbe obvezno vsebovati popuste oz. neko obliko ugodnosti za uporabnike foruma.

Vsak trgovec se mora najprej preko zasebnega sporočila javiti administratorju in predstavit ponudbo, ki bi jo rad objavil. Ta ga bo dodal v skupino Trgovci in mu s tem omogočil objavljanje tem v podforumu Ponudbe trgovcev.

Tema mora biti tudi pravilno sestavljena. Vse ponudbe morajo biti spisane po spodnjem vzorcu:

Naslov teme:
ime podjetja - naštete ponudbe/storitve.
Vsebina:
Podatki podjetja (naziv, naslov, kontakt)

Opis ponudbe


Primer:
Naslov teme:STISN GAS d.o.o. - Meritve na valjih
Vsebina:
STISN GAS d.o.o.
Tržaška 100
1000 Ljubljana
Tel: 041 000 000

Ponujamo meritve na valjih. Vsem uporabnikom foruma 10% popust. V prihodnosti bomo organizirali tudi dyno day. Obvladamo!


Če ponudba ne ustreza pravilom oz. obstaja sum zlorabe, se briše brez opozorila!

6.6 Feedback - izkušnje z uporabniki

1. Vsak, ki želi objaviti svojo izkušnjo z določenim uporabnikom, mora najprej pregledati ali tema s tem uporabnikom že obstaja. Za to uporabite funkcijo iskanja po Feedback forumu, ki se nahaja takoj nad seznamom tem. Tu v okenček vpišete uporabniško ime uporabnika o katerem želite pisati. V primeru, da uporabnik že obstaja, v to temo napišite svojo izkušnjo, v nasprotnem primeru odprete novo temo, katere naslov mora vsebovati točno uporabniško ime uporabnika o katerem želite pisati svoje izkušnje.

Prispevki v stilu "x2","tudi jaz" oz. samo smajli, niso dovoljeni!

Priporočamo, da tisti ki veliko prodajate, kar sami ustvarite temo, tako potem lahko dodate v oglas link do vaše teme in uporabniki bodo lahko hitro pogledali kakšen feedback imate.

2. Če je vaša izkušnja z določenim uporabnikom pozitivna uporabite zeleno pisavo (koda barve #00BF00), v primeru, da je vaša izkušnja negativna, uporabite rdečo pisavo (koda barve #BF0000). Tako bo takoj razvidno ali je varno kupovati pri tem uporabniku ali ne.

Barvo izberete tako, da označite ves tekst in v orodni vrstici izberite "Barva pisave", nato pa izberte še ustrezno barvo.
Pri pisanju prispevka naj bi izgledal tekst tako:

Koda: Izberi vse
[color=#00BF00]Tako izgleda tekst, ki je pobarvan v 00BF00 zeleno.[/color]

[color=#BF0000]Tako pa tekst, ki je pobarvan v BF0000 rdečo.[/color]

3. V primeru, da imate z istim uporabnikom novo izkušnjo, jo dopišite kot novi post.

4. Ta podforum se uporablja samo za objavo pozitivnih in negativnih izkušenj z uporabniki.
Kakršnokoli smetenje teme, norčevanje in krivo obtoževanje se bo kaznovalo, saj tudi tu veljajo splošna pravila foruma.


7. Varstvo osebnih podatkov

Hondaforum.si se zavezuje, da bo vse preko spletne strani posredovane osebne podatke varovala v z veljavno zakonodajo. Vse posredovane osebne podatke obravnavamo strogo zaupno in le za namen, za katerega so nam bili posredovani.

Uporabnike naše spletne strani obveščamo, da se ob obisku naše spletne strani avtomatsko zabeležijo naslednji neosebni podatki: ime ponudnika internetnih storitev in IP naslov, preko katerega dostopate do interneta, datum in ura obiska, spletne strani, na katere dostopate, medtem ko ste na tej spletni strani, in internetni naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na našo stran. Ti podatki se zbirajo z namenom izboljšanja vsebin spletnih strani, analiziranja potreb uporabnikov in administriranja.

Pri obravnavi vseh posredno in neposredno posredovanih osebnih podatkov nas zavezuje Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), s katerim se določajo pravice, obveznosti, načela in ukrepi, s katerimi se preprečujejo neustavni, nezakoniti in neupravičeni posegi v zasebnost in dostojanstvo posameznika oziroma posameznice pri obdelavi osebnih podatkov.

Piškotki

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje.Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani hondaforum.si uporabljamo naslednje piškotke:

Sejni piškotek
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani.

- phpbb3_sjooq_sid

Piškotki za pomnjenje uporabniških nastavitev
Uporabljamo piškotke za pomnenje uporabniških nastavitev, kot npr. piškotek, ki vsebuje informacijo o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov.
- phpbb3_sjooq_u
- phpbb3_sjooq_k
- style_cookie
- cc_necessary

Piškotki Google Analytics
__utma __utmb __utmc __utmv __utmz

S pomočjo teh piškotkov beležimo statistiko obiskovalcev. Ti piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih informacij, služijo le za zagotavljanje unikatnosti obiskov. Več o Google Analytics piškotkih, njihovem namenu in trajanju si lahko preberete na spletni strani Cookie statement.

Če želite blokirati Google Analytics, to lahko storite na tej spletni strani.

Kako upravljati s piškotki?

Večina spletnih brskalnikov omogoča, da nastavite vaše piškote. Piškotke lahko zavrnete ali jih sprejmete s funkcijo, vgrajeno v spletne brskalnike. Če piškotke zavrnete, lahko naprej uporabljate našo spletno stran, vendar določene podstrani ne bodo delovale.

V nadaljevanju se nahajajo povezave do navodil, kako lahko izključite piškotke na vašem spletnem brskalniku.

Mozilla Firefox
Internet Explorer
Chrome
Safari
I took the seatbelts out so it would go faster.
www.perkophotography.com
www.cekarcek.si
Uporabniški avatar
CRX_delsol
Admin desu.
 
Pridružen: 23 jul 2001 12:55
Kraj: München

Re: PRAVILA FORUMA

OdgovorNapisal/-a CRX_delsol » 04 nov 2010 13:54

4.11.2010 - Sprememba pravil
Dodano:
Pod točko 6.2 dodano doslej nenapisno pravilo:
8. Če prodajate več stvari, jih dajte skupaj v en oglas, če je le smiselno.
I took the seatbelts out so it would go faster.
www.perkophotography.com
www.cekarcek.si
Uporabniški avatar
CRX_delsol
Admin desu.
 
Pridružen: 23 jul 2001 12:55
Kraj: München

Re: PRAVILA FORUMA

OdgovorNapisal/-a CRX_delsol » 06 jan 2011 14:12

6.1.2011 - Sprememba pravil
Spremenjeno:
1.3 Uvrščanje teme v pravilen podforum spremenjeno pravilo:
Nesmiselni naslovi so prepovedani, saj ne povedo nič o sami vsebini teme.
ter
Prav tako prepovedane VELIKE črke v naslovih tem.
I took the seatbelts out so it would go faster.
www.perkophotography.com
www.cekarcek.si
Uporabniški avatar
CRX_delsol
Admin desu.
 
Pridružen: 23 jul 2001 12:55
Kraj: München

Re: PRAVILA FORUMA

OdgovorNapisal/-a CRX_delsol » 16 feb 2011 16:46

16.2.2011 - Sprememba pravil
Dodano:
2.2/6.2
Dovoljeno je oddati največ 3 oglase na dan!
I took the seatbelts out so it would go faster.
www.perkophotography.com
www.cekarcek.si
Uporabniški avatar
CRX_delsol
Admin desu.
 
Pridružen: 23 jul 2001 12:55
Kraj: München

Re: PRAVILA FORUMA

OdgovorNapisal/-a CRX_delsol » 23 dec 2011 10:55

23.12.2011 - Sprememba pravil
Dodano:
2.2/6.2
Oglas lahko obnavljate s pomočjo gumba "osveži temo" oz "bump topic", ki se nahaja na koncu teme, vsakih 7 dni
I took the seatbelts out so it would go faster.
www.perkophotography.com
www.cekarcek.si
Uporabniški avatar
CRX_delsol
Admin desu.
 
Pridružen: 23 jul 2001 12:55
Kraj: München

Re: PRAVILA FORUMA

OdgovorNapisal/-a CRX_delsol » 30 jan 2012 00:31

29.1.2011 - Sprememba pravil
Dodano:
6.5 Ponudbe trgovcev - celotna točka
I took the seatbelts out so it would go faster.
www.perkophotography.com
www.cekarcek.si
Uporabniški avatar
CRX_delsol
Admin desu.
 
Pridružen: 23 jul 2001 12:55
Kraj: München

Re: PRAVILA FORUMA

OdgovorNapisal/-a CRX_delsol » 31 jan 2012 11:18

31.1.2011 - Sprememba pravil
Dodano:
6.5 Ponudbe trgovcev - celotna točka
Vsak trgovec se mora najprej preko zasebnega sporočila javiti administratorju in predstavit ponudbo, ki bi jo rad objavil.Ta ga bo dodal v skupino Trgovci in mu s tem omogočil objavljanje tem v podforumu Ponudbe trgovcev.
I took the seatbelts out so it would go faster.
www.perkophotography.com
www.cekarcek.si
Uporabniški avatar
CRX_delsol
Admin desu.
 
Pridružen: 23 jul 2001 12:55
Kraj: München

Re: PRAVILA FORUMA

OdgovorNapisal/-a CRX_delsol » 29 jun 2012 07:57

29.6.2012 - Sprememba pravil
Dodano:
6.6 Feedback - Izkušnje z uporabniki - celotna točka
I took the seatbelts out so it would go faster.
www.perkophotography.com
www.cekarcek.si
Uporabniški avatar
CRX_delsol
Admin desu.
 
Pridružen: 23 jul 2001 12:55
Kraj: München

Re: PRAVILA FORUMA

OdgovorNapisal/-a CRX_delsol » 26 jun 2013 14:13

26.6.2013 - Spremeba pravil
Dodano:
7. Varstvo osebnih podatkov
I took the seatbelts out so it would go faster.
www.perkophotography.com
www.cekarcek.si
Uporabniški avatar
CRX_delsol
Admin desu.
 
Pridružen: 23 jul 2001 12:55
Kraj: München


Vrni se na Splošne debate

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov